Jump to content

DIY CO2


kotsel

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω φτιάξει CO2 σε μπουκάλι αναψυκτικού και το έχω συνδέσει με το εσωτερικό φίλτρο μου στην είσοδο του σωλήνα που φέρνει αέρα από έξω, στο εσωτερικό του ενυδρείου. Στο μεταξύ του σωλήνα και του μπουκαλιού παρεμβάλλεται μία αντεπίστροφη βαλβίδα. Αν μπορεί κάποιος από εσάς να μου πει εάν με τη δική του κατασκευή βλέπει έντονες φυσαλίδες να βγαίνουν από το φίτρο του... Στο δικό μου όταν ξεσυνδέω το φίλτρο με το μπουκάλι βγάζει με αρκετή δυναμη φυσαλίδες, αλλά όταν το ξανασυνδέω ίσα-ίσα που βγάζει κάποιες φυσαλίδες. Έτσι πρέπει να είναι ή κάνω κάτι λάθος? Μήπως έχει πέσει η απόδοση του φίλτρου μου? Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ guys!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kotsel το ότι δε σου βγάζει φυσαλίδες έξω (αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα) είναι ένα θετικό δείγμα ότι το παρεχόμενο CO2 διαλύεται πλήρως στο νερό σου. Από κει και πέρα, βγάλε την ανεπίστροφη για τους εξής λόγους: 1) περιορίζει σημαντικά την πίεση του DIY συστήματός σου και 2) δεν προσφέρει απολύτως τίποτα....

Link to comment
Share on other sites

Thnx θα το δοκιμάσω αλλά και όταν έβαζα την αντεπίστροφη (σκέτη χωρίς να είναι συνδεδεμέμη πουθενά) πάλι δεν έβγαζε φυσαλίδες οπότε νομίζω πως η βαλβίδα είναι το προβλημα..Thnx anyway το δοκιμάζω και ξαναποστάρω!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...