Jump to content

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΩ 2 ΞΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ( ΑΡΣ. - ΘΗΛ.). ΤΟΥΣ ΕBALA STO ENYDREIO PRN 3 MERES. ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η FINROT H KOLUMNARIS H KOSTIA (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE). ΑΣΠΡΗ ΚΙΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΙΓΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ. (TO DERMA STHN PERIOXH THS KILIDAS EINAI LEIO XWRIS XNOYDI)

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑBΩ ΤΙ ΕΧΩ (ΟΧΙ ΕΓΩ ΤΑ ΨΑΡΙΑ :))) ) ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: PH 7,5 GH 11.5 KH 11 ΑΜΩΝΙΑ 0 ΝΙΤΡΙΤΕΣ 0 ΝΙΤΡΑΤΕΣ ? (ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΣΤ), ΕΝΥΔΡΕΙΟ 60 ΛΙΤΡΑ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ 600L/ΩΡΑ, ΠΟΛΑ ΦΥΤΑ , ΦΙΑΛΗ CO2

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για κάποιους που δεν ξέρουν το ενυδρείο σου, να βγάλουν τόσο εύκολα συμπέρασμα και να μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

Εάν βάλεις μεγάλες καθαρές φωτογραφίες που να δείχνουν ακριβώς και ευδιάκριτα πως είναι τα ψάρια και αν καταθέσεις περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο, είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Δες και εδώ, πάντως:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2601

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑBΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΑ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΝ ΡΟΤ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ? ΣΕ ΦΙΝ ΡΟΤ ΚΑΤΑΛHΓΩ :). EINAI METADOTIKO? ΘΑ ΜΟΥ ΨΟΦΙΣΟΥΝ ΟΛΑ? ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΝΕΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΑΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ .

ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ

1) ΤΟ ΠΤΕΡΙΓΙΟ ΤΗΣ ΞΙΦΟΦΟΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΡΑΝΧΙΑ ΑΠ[Ο ΔΙΑΦΑΝΟ ΕΓΙΝΕ ΑΣΠΡΟ

2) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η "ΑΣΠΡΙΛΑ ΕΠΕΚΤΑΘΙΚΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΨΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΓΟΝΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΟΒΑΛ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΠΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΠΡΟΤΙΜΙΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

3) ΤΗΝ ΑΛΗ ΜΕΡΑ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ "ΞΙΦΟΥΣ" ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ

4) ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΞΙΦΟΣ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ" ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΩ ΤΟ ΚΑΚΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΟΥ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΣΑ)

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΑΤΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΙΣΩΣ ΡΙΞΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ

Link to comment
Share on other sites

Μόλις δεις ίδια συμπτώματα σε άλλο ψάρι, να ξεκινήσεις άμεσα θεραπεία σε όλο το ενυδρείο, με συνδυασμό φαρμάκων της ΑΡΙ (FURAN-2 και GENERAL CURE) ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και προσθέτοντας αεραντλία για μεγαλύτερο αερισμό του νερού (θα το χρειαστούν τα ψάρια). Εγώ θα έριχνα και 0.1% αλάτι για υποβοήθεια (όχι παραπάνω, γιατί όπως λες έχεις πολλά φυτά).

Διάβασε πολύ τα σχετικά άρθρα και ποστ και πρόσεξε και όλες τις παραμέτρους του ενυδρείου σου. Να πάρεις και τεστ ΝΟ3 οπωσδήποτε. Κάνε και μια μεγάλη αλλαγή νερού, βοηθάει.

Ψάξε το λόγο που έγινε αυτό, την αιτία. Αυτό πρέπει να καταπολεμήσεις/διορθώσεις κυρίως, μαζί με τα συμπτώματα. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Και πρόληψη σημαίνει σωστές συνθήκες, αλλά και σωστές "κινήσεις" από τον χομπίστα, στη "σκακιέρα" του ενυδρείου... (πχ: ποτέ δεν βάζουμε κατευθείαν νέα ψάρια μέσα. Τα περνάμε πρώτα από καραντίνα...).

Περαστικά στα ψάρια σου.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ . ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΕ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ. ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΑΠΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΕΧΩ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΜΕ ΥΔΡΟΒΙΑ ΦΥΤΑ

Link to comment
Share on other sites

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ . ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΕ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ. ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΑΠΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΕΧΩ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ ΜΕ ΥΔΡΟΒΙΑ ΦΥΤΑ

Κατ' αρχήν να σου πω ότι είναι καλύτερα για όλους μας, να γράφεις με μικρά. Και αν σε δυσκολεύουν οι τόνοι, βάζε μόνο εκεί που χρειάζεται για να μην μπερδεύονται τα νοήματα.

Τώρα, αυτό που αναφέρεις, με στεναχωρεί αφάνταστα..!

Το ενυδρείο θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα μέσα για να εκπαιδεύσεις ένα παιδί. Σε πάρα πολλά κεφάλαια της ζωής και με πολλές προβολές και παραλληλισμούς. Προσπάθησε να το κάνεις να το αγαπήσει πραγματικά και να νοιώθει υπεύθυνος για τις ζωές που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Δώσε του να καταλάβει ότι πρέπει να το φροντίζει σωστά και με υπευθυνότητα και όχι να του δημιουργεί προβλήματα.

Τον τρόπο δεν μπορώ να σου τον πω εγώ, είναι σχετικός και για κάθε παιδί διαφορετικός. Εάν όμως το καταφέρεις, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για μια πιο υγιή και σωστή βάση στον μετέπειτα χαρακτήρα του.

Link to comment
Share on other sites

okeik για τα πεζα δεν εχω πρόβλημα. συμφωνώ και με οσα λες για τα παιδια ειναι ενα καλο σχολειο το ενυδρειο. Ευτυχώς δεν παρατήρισα ουτε σήμερα κατι ύποπτο για ασθένεια. ελπιζω οτι ισως ηταν " προσωπικές μολυνσεις" (δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο) των συγκεκριμένων ψαριών απο δαγκώματα. ευχαριστω για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

μετά από 4 μέρες χωρίς πρόβλημα ενα μικρο (1,5 CM) πλακόστομο εμφάνισε μια μικρή ασπρη πληγη στο σώμα έβαλα betadin με ένα βαμβακι στην πληγή αλα μετα απο 1 μερα το βρικα στον πατο....

την ιδια μερα έκανα μετρίσεις ph 7, gh 8, kh 5, αμωνία 0, νιτρώδη 0, νιτρικά 40 + (το τεστ της sera δεν εδειχνε παραπανω απο 40, για να δειξει μεγαλύτερες τιμές ζητούσε αποσταγμένο νερό)

διαπίστωσα και αλο πρόβλημα οτι το φίλτρο εκανε θόρυβο ο οποίος μεταφερόταν στο ενυδρείο με την μορφή ταλάντωσης. μου το αντικατέστησαν στο μαγαζί που το πήρα δεν ξέρω αν εχει σχέση με τισ ασθένειες ομως.

αυτή τη στιγμή δεν φένεται ναχω αλλο πρόβλημα.

αλα ήδη εχω χάσει 6 ψάρια τι να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...