Jump to content

Νεο σπιτικο-Νεος κατοικος-αποριες


maikl

Recommended Posts

:thumbup: Παιδια γεια σας.Μολις πριν μερικες μερς αγορασα εναν μονομαχο τον οποιο ειχα σε ενα μικρο ενυδρειο των 8.5 λιτ περιπου.Αφου λοιπον πηρα την αποφαση εκανα το ''μεγαλο'' βημα και αγορασα ενα ενυδρειο των 35 λιτ.Εβαλα λοιπον τα προβλεπομενα (θερμοστατη 50watt της Jager,εσ.φιλτρο Eheim,θερμομετρο, χαλικακι-αμμο).''Ζουπιξα'' και το σφουγγαρι του μεγαλου στρωμενου ενυδρειου μου μεσα στο μικρο φιλτρο εριξα και το ''απαραιτητα'' βακτηρια και το εβαλα να δουλεψει...Να μη τα πολυλογω(αντιχλωριο, ενυδρεικο αλατι) και αφου ''πιασαμε'' και σωστη θερμοκρασια εβαλα τον ''μαγκα'' μεσα.

Τωρα ομως μου φαινεται πολυ μονος..Θελω λοιπον τα φωτα σας.Να βαλω μεσα κανενα θυληκο ή οχι?

Βασικα στο ''μεγαλο'' μου ενυδρειο εχω 2 Albino Red Finned Sharks και επειδη τωρα τελευταια βλεπω καποιους ''τσαμπουκαδες-κυνηγητα'' σκεφτομαι να βαλω τον εναν μαζι με τον μονομαχο.

Θα εχω προβλημα?

Αν βαλω κανα apple snail?Μηπως το σαλιγκαρακι ''ζοριστει'' απο το γεγονος οτι υπαρχει αμμος αντι για χαλικι?

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να τον βαλεις μονο του αντε να βαλεις κανενα σαλιγκαρι τπτ αλλο . Θηλυκια θα βαλεις μονο αν θελεις να κανεις αναπαραγωγη σε καμια αλλη περιπτωση. Μπορεις να το κανεις πολυ ομορφο το ενυδρειο σου. Βαλτου φυτακια ευκολα προσεξε μην βαλεις πλαστικα γιατι δεν θα ειναι καλο το αποτελεσμα. Τα Albino Red Finned Sharks που λες πως θελεις να βαλεις μην τα βαλεις γιατι εκτος του οτι μπορει να γινουν τσαμπουκαδες ειναι και λιγα τα λιτρα σου.

Πιστεψε με μονος του θα ειναι μια χαρα δεν θα χει κανενα προβλημα.

Θα μας βαλεις και φωτο να δουμε το παιδι σου;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και σε ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες σου.Οριστε και οι φωτος οι οποιες βεβαια δεν ειναι και τελειες αλλα τι κανω... :welcome:

post-1960-1166084482_thumb.jpg

post-1960-1166084512_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κουκλος ειναι ο μικρος σου φτου φτου. Ειναι veil tail betta

Link to comment
Share on other sites

Καλοριζικος ο φιλαρακος σου, ειναι πολυ ομορφος.Λογω του οτι και εγω προσφατα εφτιαξα νεο σπιτι του δικου μου μονομαχου, με απασχολησε το θεμα.Μια καλη ιδεα ειναι αυτη της GIN.

Παρολα αυτα, μια αλλη ιδεαειναι η εξης.Παρε μπλε σφουγκαρι και χωρισε το ενυδρειο στα δυο και βαλε ενα επιπλεον σωληνακι απο το φιλτρο στο δευτερο "διαμερισμα" για να υπαρχει ροη.Στο σφουγκαρι μπορεις να δεσεις φυτα τα οποια θα το καλυψουν και δεν θα φαινεται μετα απο λιγο καθολου.Ετσι θα εχει; δυο ενυδρεια στην τιμη του ενος, εφοσον ο μονομαχος θα νιωθει καλα και στα μισα λιτρα, απο αυτα που εχεις τωρα. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Zak η αληθεια ειναι οτι η ιδεα σου ειναι πολυ εξυπνη :thumbup: , αλλα δυστυχως το φιλτρο που εχω ειναι εσωτερικο(της EHEIM το 2006) το οποιο αν γνωριζεις εχει μια ρυθμιζομενης κατευθυνσης εξοδο νερου και η οποια η αληθεια ειναι οτι δε ξερω αν μπορει να ''μοιραστει''.

Παντως ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε ''πατεντα''.

Οσο αφορα την Gin, εκανα το λαθος και εβαλα μεσα ψευτικο φυτο αν και ειχα διαβασει για τις απαιτησεις των Betta, αλλα δυστυχως εμεις εδω στην επαρχια δεν εχουμε τη δικια σας ''πολυτελεια'' των επιλογων σε pet shops,αλλα ουτε και τη ''μοιρασια''σε αληθινα φυτα μεταξυ μας,με αποτελεσμα να ειμαστε σε αναμονη του ποτε θα φιλοτιμηθει καποιος μαγαζατορας να φερει αληθινα φυτα.

Το apple snail παντως εγκατασταθηκε και απο οτι ειδα φαινεται να τα πηγαινουν μια χαρα. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξερω το συγκεκριμενο φιλτρο και πως ή αν μπορεις να "διαιρεσεις" τη ροη.Ισως καποιος που γνωριζει να μπορει να απαντησει. :welcome:

Παντως για φυτα μπορεις να ρωτησεις αν καποιος φιλος εχει κλαδεματα και ολο και καποιος θα μπορεσει να πεταχτει μεχρι τα ΚΤΕΛ να στα στειλει! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Α!Και την ιδεα μου την εδωσε ο filoxenos! :welcome:

Οχι τιποτε αλλο. αλλα να μην κλεψω και πνευματικες ιδιοκτησιες!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να εφαρμόσεις ένα κομμάτι αλφαδολάστιχο στην έξοδό του, που θα το οδηγήσεις πάνω από το χώρισμα, στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό που θα βρίσκεται το φίλτρο. Δηλαδή, το φίλτρο θα τραβάει νερό από το διαμέρισμα που βρίσκεται και θα το στέλνει στο δίπλα. Το νερό θα επανέρχεται δια μέσου του μπλε διαχωριστικού σφουγγαριού και έτσι θα έχεις 2 διαμερίσματα με 1 φίλτρο και 1 θερμοστάτη - όπου και να τον βάλεις το ίδιο κάνει, αλλά καλύτερα να μπει στο ίδιο διαμέρισμα μαζί με το φίλτρο.

Για να περιορίσεις τη ροή στο διαμέρισμα που θα πέφτει το νερό, μπορείς να πιάσεις ένα μικρό κομμάτι σφουγγαράκι σε μια βεντούζα/κλιπ (για αεροσωλήνα) που θα την κολλήσεις στο πίσω τζάμι και να ρίξεις εκεί επάνω την έξοδο του αλφαδολάστιχου, ώστε να "σπάει" την πολύ δύναμη του νερού που θα πέφτει (εάν είναι μεγάλη).

Το μπλε διαχωριστικό σφουγγάρι θα πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια, ώστε να περνάει από μέσα άνετα το νερό. Επίσης καλύτερα να είναι αυτό με τις μεγάλες τρύπες. Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για ένα σύστημα που δουλεύει στη βάση αρχής του φίλτρου τύπου Αμβούργου. Να ξέρεις ότι όλο αυτό μπορεί να δουλέψει με απλή αντλία/κυκλοφορητή και όλη η βιολογία θα αναπτυχθεί στο μπλε σφουγγάρι. Δεν χρειάζεται να έχεις φίλτρο με κάδο.

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα που λες filoxenos ειναι θα το ξαναπω πανεξυπνα, αλλα δυστυχως το συγκεκριμενο φιλτρακι δε μου αφηνει και πολλα περιθωρια.Για να καταλαβεις η εξοδος του ειναι<φαντασου> σαν ενα κουμπι το οποιο στο παχος του εχει μια σχισμη η οποια ειναι και η εξοδος...(το οποιο κουμπι περιστρεφεται για να κατευθυνεις τη φορα της ροης).

Ενας κυκλοφοριτης ομως πιστευω οτι ειναι οτι πρεπει. :welcome:

Οσο αφορα τα κλαδεματα, παιδια οτι ''προαιρειστε"".Ειμαι ευπροσδεκτος.

Παντως σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και θα το ξαναπω πολυ εξυπνες οι ιδεες σας.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου λεγα να τον αφησεις σ ολο το ενυδρειο να ειναι αρχοντας. Τωρα αν θες να το χωρισεις μπορεις να παρεις ενα πλαστικο κομματι στις διαστασεις του ενυδρειου σου το οποιο ομως δεν θα ειναι διαφανο να μην μπορουν να βλεπονται μεταξυ τους και να το χωρισεις το ενυδρειο. Κατοπιν μπορεις να παρεις φιλτρακι σαν αυτο που χρησιμοποιουμε στις γεννηστρες - ενυδρεια και να το συνδεσεις με μια αεραντλια και να κανεις την δουλεια σου . Το μειονεκτιμα ομως ειναι πως επειδη το νερο θα περναει απ το ενα μερος του ενυδρειου στο αλλο αν τυχον χτυπα ξυλο αρρωστισει ο ενας θα πρεπει να κανεις θεραπεια και στον αλλο γιατι μπορει να κολλησει. Εγω παντα τα βεττακια μου τα εβαζα σε δικα τους ενυδρεια γι αυτον τον λογο

Link to comment
Share on other sites

Tελικα το αποφασισα, θα τον αφησω μονο του να χαρει το υπολοιπο της ζωης του στο 35αρι σπιτι του..

Link to comment
Share on other sites

Μπα ο δικος μου ειναι απο οτι βλεπω κακομαθημενος....Για μοναχοπαιδι τον κοβω.... :thumbup::welcome::thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...