Jump to content

Help


giorgos suzuki

Recommended Posts

Καλησπερα χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη!Λοιπον εχω ενα ενυδρειο 120 λιτρων μεσα στο οποιο φιλοξενω 2 μικρα PACU και ενα RED BELLY (οπως μου ειπαν στο μαγαζι που τα αγορασα)....το ενυδριο στρωθηκε για αρκετο καιρο χωρις ψαρακια για περιπου 2 μηνες!στισ 16 Απριλιου εβαλα μεσα τα πακου οι μετρησεις που εκανα ηταν αρκετα καλες με PH 7,3 με NO2 και ΝΟ3 σχεδον σε μηδενικα επιπεδα!Στις 1ΜΑιου σε μετρηση που εκανα βρηκα ανεβασμενα τα ΝΟ2 καιΝΟ3 και αποφασησα την επομενη μερα να κανω αλλαγη περιπου στο μισο νερο και λιγο λιγοτερο...οπως και εγινε!!!Με την αλλαγη νερου προσθεσα BACTOACTIVE στο φιλτρο για βακτηρια και SERA MINERAL SALT για την σκληροτητα του νερου....οι μετρηση που εκανα τηνις επομενες μερες ηταν στα πλαισια πριν την αλλαγη κατι που δεν με παραξενεψε γιατι θεωρησα οτι θα χρειαστουν καποιεσ μερεσς μεχρι να στρωσει και παλι το νερο...στη πορεια στις 4 ΜΑιου πηρα το RED BELLY (οπως μου ειπαν γιατι πιο πολυ με πακου μου μοιαζει ) και μπορω να πω οτι εχουν αρμονικη συμβιωση μεχρι σημερα που ειδα κατι που δεν μου αρεσε!!!Ειδα λοιπον το μικρο PACU να εχει ενα ασπρο σαν χνουδι κατω απο το ματι του και παρατηρησα κοιτωντας καλυτερα οτι το μεγαλο PACU εχει (σαν)φαγωμενη ουρα και το κατω του πτερυγιο!!!αρχικα ειπα εινα αρρωστα,εκανα μια μετρηση στην οποια το PH 7,3 και το ΝΟ2 και ΝΟ3 ειναι οπως ηταν στις προηγουμενες μετρησεις!!!οποτε πριν λιγο αλλαξα το 50% του νερου προσθεσα βακτηρια 10ml στο φιλτρο και αλατι για την σκληροτητα 6ml στο νερο ....θολοσε αρκετα αλλα πανω στην αγωνια μου σκεφτηκα οτι καλο θα ηταν να ριξω αντιβιωση ωστε να προλαβω το κακο.....εριξα λοιπον το SERA BAKTOPUR 6ml για τα λιτρα μου και το νερο εγινε πρασινο.....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!Επισης να ομολογησω οτι ξερω οτι τα λιτρα μου ειναι λιγα γι αυτα τα ψαρια και συντομα θα αλλαξουν περιβαλλον με μεγαλυτερο ενυδριο!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες και Χριστος ανεστη.

Τα Νο2 και τα Νο3 ποσο ειναι?Αμμωνια ποσο μετρας?

Και κατι που ισως μπορει να μην ξερεις ειναι οτι δεν στρωνετε το νερο αλλα το φιλτρο μας,οπωτε οταν κανεις αλλαγη νερου (παντα αποχλωριομενο απο πριν) δεν περιμενεις να στρωσει το νερο.

Επεισης αν δεν ειμαστε σιγουροι τι ασθενεια ειναι δεν ριχνουμε οτι ναναι στο ενυδρειο μας γατι περισσοτερο κακο θα κανουμε παρα καλο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμαμαι να σου πω δυστυχως ποσο ειναι το ΝΟ2 και ΝΟ3 και αμμωνια μπορω να κανω μετρηση αλλα το νερο ειναι πρασινο απο το φαρμακο που εβαλα μεσα ......

Link to comment
Share on other sites

Για να ειναι καλες οι μετρησεις σου θα πρεπει να μετρας αμμωνια 0,νο2 0 και νο3 5-25.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το ΝΟ2 ηταν 1 το ΝΟ3 ηταν 10 το PH 7,5 τωρα για αμμονια δεν ειμαι σιγουροσ γιατι τα τεστ που χρησιμοποιω ειναι αυτα τα χαρτακια με τα χρωμματα και δεν βγαζω ακρη

Link to comment
Share on other sites

Αν το Νο2 ηταν 1,τοτε εχεις αστρωτο ενυδρειο πραγμα που δεν ειναι καλο για τα ψαρια σου.Τα στικακια δεν νομιζω οτι μετρανε αμμωνια,Προμιθευσου υγρα τεστ για νο2,νο3 και αμμωνια.Τωρα το φαρμακο που εριξες δεν ξερω να σου αν θα καει καλο η κακο..

Link to comment
Share on other sites

το ΝΟ2 καιΝΟ3 στις προηγουμενες μετρησεις ηταν 0!!!εχει λιγες μερες που απο εντελως ασπρο το κουτακι πηρε λιγο χρωμα!!το φαρμακο που εριξα το εριξα γιατι διαβασα οτι κανει για καταπολεμηση λευκης τουφας σα βαμβακι στο στομα και αποσυνθεση πτερυγιων

Link to comment
Share on other sites

Για την ασθενεια ανοιξε ενα θεμα στην κατηγορια των ασθενιων και συμπληρωσε την φορμα μαζι με καθαρη φωτογραφια του ψαριου.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την θεραπεία των ψαριών σου, κάνε ότι σου πρότεινε ο rastafarian παραπάνω για να πάρεις πιο άμμεσες απαντήσεις από όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Φυσικά προς το παρόν προέχει η αντιμετώπιση και βελτίωση της κατάστασης των ψαριών σου. Ωστόσο, κρίνω σκόπιμο να σε ενημερώσω πως τα pacu είναι ψάραι εντελώς ακατάλληλο για ενυδρείο. Μεγαλώνουν πάρα πολύ και κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να τα δώσεις ή θα τα χάσεις. Δεν είναι θηρευτής και έχει διαφορετικές διατροφικές συνήθειες από αυτούς, αφού είναι ψάρι κατά βάση φυτοφάγο. Νομίζω επίσης πω κινδυνεύει από τα ψάρια με τα οποία τώρα συγκατοικεί. Εξού και τα δαγκωμένα πτερύγια. Επίσης, σε νεαρή ηλικία (όπως αυτό που έχεις) του αρέσει η παρέα των ομοίων του και δημιουργεί κοπάδι.

Για τα red belly, όλα είναι γαραμμένα εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42357#entry385823

:)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας...προς το παρων κανω υπομονη διοτι δεν μπορω να συμπληρωσω την φορμα διοτι τα τεστ μου δεν μετρανε αμωνια οποτε αυριο που ανοιγουν τα μαγαχζια θα εχω μετρησεις...το μονο που μπορω να κανςω ειναι να ανεβασω καποιες φωτο...επισης αυτο που λες για τα PACU το γνωριζω ...και θα πραξω αναλογα!Ενα αλλο θεμα που εχω ειναι οτι το RED BELLY που μου πουλησαν μου μοιαζει περισσοτερο με PACU παρα με RED BELLY αν βαλω καποια φωτο ισως με διαφωτησεται.....post-54158-0-35900300-1367959493_thumb.jpg ειναι RED BELLY αυτο??

Link to comment
Share on other sites

επισης το φαγωμενο????PACU..post-54158-0-75066600-1367959715_thumb.jpg και το PACU που εχει βγαλει ενα ασπρο μπροστα στο στομα του κατω απο το ματι...post-54158-0-06481200-1367960056_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας...προς το παρων κανω υπομονη διοτι δεν μπορω να συμπληρωσω την φορμα διοτι τα τεστ μου δεν μετρανε αμωνια οποτε αυριο που ανοιγουν τα μαγαχζια θα εχω μετρησεις...το μονο που μπορω να κανςω ειναι να ανεβασω καποιες φωτο...επισης αυτο που λες για τα PACU το γνωριζω ...και θα πραξω αναλογα!Ενα αλλο θεμα που εχω ειναι οτι το RED BELLY που μου πουλησαν μου μοιαζει περισσοτερο με PACU παρα με RED BELLY αν βαλω καποια φωτο ισως με διαφωτησεται.....attachicon.gifIMG_0270.JPG ειναι RED BELLY αυτο??

αυτο απο τη φωτο που εχεις βαλει ειναι redbelied αλλα το θεμα ειναι οτι εχεις κανει ψαροσουπα βγαλε αμεσα το πιρανχας απο μεσα η τα πακου αν δεν το κανεις αμεσα το redbelied θα φαει τα πακου η θα τα τραυματίσει σοβαρα..............τα πακου θελου πισινα εισε σιγουρος οτι μπορεις να τους την παρέχεις???διαβασε τα προφιλ των ψαριων που εχεις και θα καταλαβεις ποσα λάθει εχεις κανει

Έγινε επεξεργασία - piranhas2
Link to comment
Share on other sites

Τα πακου θα φυγουν αμεσα αποτο ενυδριο μου και θα πανε σε μεγαλυτερο 400αρι το θεμα ειναι αν η ουρα του ενος πακου και το ασπρο που εβγαλε το αλλο ευθυνεται το πιρανχας η εχουν καποια αρρωστια???παντως και τα 3 φαινονται υγιεστατα στο χωρο....

Link to comment
Share on other sites

η ουρα ειναι σιγουρα απο το πιρανχας για το αλλο δεν ειμαι σιγουρος

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον με την βοηθεια ενος φιλου εκανα μετρηση πριν λιγο ....ΝΟ2 0 ΝΟ3 0 αμμωνια 0 PH 7,2 αλλα το νερο το τεστ μου το βγαζει σκληρο!

Link to comment
Share on other sites

το ασπρο πραγμα στο στομα το πιο πιθανο να ειναι fungus.

πρεπει να κανεις μια θεραπεια αμεσα.

τα πακου στο 400λιτρο σε 1 χρονο το πολυ δεν θα χωρανε. (απο προσωπικη εμπειρια)

το red belly εχει πλακα αυτος που σου το εδωσε μαζι με τα πακου να το βαλεις στο ιδιο ενυδρειο με τα αλλα απλα επειδη μοιαζουν μεταξυ τους.

για να τα ξεχωριζεις παντα ευκολα προσεχε τη διαφορα στο στομα τους.

Link to comment
Share on other sites

το sera bactopur νομιζω δεν κανει για τη συγκεκριμενη ασθενεια.

επισης το φαρμακο θα σου καταστρεψει τη βιολογια.

τελος αν χρησιμοποιησεις παραλληλα καποιο αλλο φαρμακο θα βρεις τα ψαρια σου αναποδα

Link to comment
Share on other sites

μετεφερε το πακου σε ενα ενυδρείο μικροτερο καραντίνα στρωμενο και κανε εκει τη θεραπεια , συμφωνα με τις οδηγίες του φαρμακου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...