Jump to content

Βοήθεια!!! Φωσφορικά πολλά!!!


bvlahos

Recommended Posts

Είχα παρατηρήσει εδώ και δέκα ημέρες περίπου αλλοιώσεις στο φύλλωμα των φυτών μου, η alternanthera roseafolia καταστράφηκε πρώτη με αποσύνθεση των φύλλων της, η alternanthera brown δεν ...αισθάνεται και πολύ καλά, ενώ μικρές τρυπούλες αρχίζω να βλέπω και στην anubia μου. Oι cabomba μου έχουν κιτρινίσει. Μετά από σύσταση ενός μέλους και ενώ όλες οι υπόλοιπες τιμές μου ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, αγόρασα τεστ για φωσφορικά και ...τί να σας πω, η κλίμακα του τεστ υπερκαλύφθηκε κατά πολύ!!! απεσταγμένο νερό δεν είχα για να κάνω αραίωση και να ξαναμετρήσω, οπότε έμεινα στην αρχική μέτρηση με τιμή μεγαλύτερη των 3,0 mg/lt.

Ερώτημα κρίσιμο, μιας και η μέτρηση ήταν μετά από 35% αλλαγή νερού: Πώς ρίχνουμε τα νιτρικά χωρίς αλλαγή νερού; υπάρχει τρόπος; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;;; ;):thumbup::D

Link to comment
Share on other sites

Μην τυραννάς τα ψάρια με πολλές απανωτές αλλαγές νερού. Κάνε μόνο μια καλή αλλαγή νερού και μετά πάρε ένα σύρμα που καθαρίζουμε της κατσαρόλες όχι ανοξείδωτο όμως και εννοείται χωρίς φάρμακο βάλτο σε ένα τούλι από μπομπονιέρα και τοποθέτησε το στο ενυδρείο σου. Το σύρμα είναι λογικό να σκουριάσει κατά την διαδικασία αυτήν καταστρέφετε το ΡΟ4 σε δυο τρις μέρες θα έχει πέσει αρκετά αν δεν αρκεί η πτώση επανέλαβε το. Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να συμβεί καμιά ζημιά στο ενυδρείο σου. Ίσος να γίνει το νερό ελαφρός καφέ το οποίο μετά την αφαίρεση του σύρματος φεύγει και αυτό. ;)

Link to comment
Share on other sites

Μην τυραννάς τα ψάρια με πολλές απανωτές αλλαγές νερού. Κάνε μόνο μια καλή αλλαγή νερού και μετά πάρε ένα σύρμα που καθαρίζουμε της κατσαρόλες όχι ανοξείδωτο όμως και εννοείται χωρίς φάρμακο βάλτο σε ένα τούλι από μπομπονιέρα και τοποθέτησε το στο ενυδρείο σου. Το σύρμα είναι λογικό να σκουριάσει κατά την διαδικασία αυτήν καταστρέφετε το ΡΟ4 σε δυο τρις μέρες θα έχει πέσει αρκετά αν δεν αρκεί η πτώση επανέλαβε το. Μην φοβάσαι δεν πρόκειται να συμβεί καμιά ζημιά στο ενυδρείο σου. Ίσος να γίνει το νερό ελαφρός καφέ το οποίο μετά την αφαίρεση του σύρματος φεύγει και αυτό. :thumbup:

Η σκουρια δεν θα εχει επιπτώσεις στα ψαρια?? :D

Αν οχι καλη μαγκια πρωτη φορα το διαβαζω ;)

Link to comment
Share on other sites

Όχι ζημιά στα ψάρια δεν κάνη αλλά θέλω να συμπληρώσω ότι το σύρμα που θα τοποθετήσουμε πρέπει να είναι 100% από σίδερο και όχι κάποιο κράμα σιδηρού διότι το κράμα σιδήρού μπορεί να περιέχει μέταλλα που να είναι βλαβερά για τα ψάρια μας. Εαν λοιπόν δεν ήμαστε σίγουρη για την σύσταση το σύρματος ας το αφήσουμε καλλίτερα

Επίσης πάνω από όλα πρέπει να βρεθεί ή αιτία που προξένησε την αυξήσει τού ΡΟ4. Μήπως ταΐζεις υπερβολικά πολλή τα ψάρια σου.... δώσε πιο πολλά στοιχεία για της συνθήκες του ενυδρείου σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως θα του ελεγα ενα καλο σκουπισμα βυθου μαζι με μια γενναια αλλαγη νερου ;)

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι για την κατάσταση των φυτών σου δεν ευθύνονται τα υψηλά φωσφορικά. Δεν υπάρχουν αναφορές τοξικότητας ή μπλοκαρίσματος πρόσληψης άλλων θρεπτικών από τον υψηλό φώσφορο. Οι κιτρινίλες και οι τρύπες που γράφεις μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη άλλων μάκρο-μίκρο στοιχείων. Μάλλον κάλιο και σίδηρο για αρχή. Αν δεν ξέρουμε όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους, φωτισμό, λίπανση δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Η λογική του σύρματος για τις κατσαρόλες είναι και η βάση δημιουργίας αντιφωσφορικών με σίδηρο που δεσμεύουν το φώσφορο.

Πάντως πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάς τα φωσφορικά από τη στιγμή που δεν σου προκαλούν προβλήματα. Μπορείς να τα ρίξεις σταδιακά με σκούπισμα και και αλλαγές νερού. Για τα νιτρικά που αναφέρεις με δεδομένο ότι τα φωσφορικά υπαρχουν σε πληθώρα μπορούν να πέσουν εύκολα προσθέτωντας κι άλλα φυτά. Δεν έχουμε εικόνα όμως, μια φώτο θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ωραίο το κόλπο με το σύρμα. Αν δουλεύει κιόλας...!!! Εγώ πήγα στο σούπερ μάρκετ και όλα γράφανε ότι είναι σύρματα από ατσαλόμαλλο. Κάνει???

Link to comment
Share on other sites

Μη δοκιμάζεται πραγματα που δεν ξέρετε ειναι επικίνδυνο!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...