Jump to content

Εντερικα Σε Δισκο


dikaios

Recommended Posts

Χαιρεται εχω παρατηρησει ασπρα κοπρανα στον ενα μου δισκο εδω και καμποσο καιρο.Πριν λιγες μερες αποφασισα να τον βαλω καραντινα και να ανεβασω σταδιακα την θερμοκρασια.Οταν τον εβαλα στην καραντινα ενω ετρωγε στο κυριως ενυδρειο στην καραντινα δεν πλησιαζει το φαγητο..Ετσι ξεκινησα θεραπεια με Sera Med Flagellol 10 ml .Ειμαι τωρα δευτερη μερα θεραπειας και στους 35 βαθμους- θερμοκρασια και ακομα δεν τρωει..Καμια συμβουλη για το πως θα συνεχισω?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απο όλα θα πρέπει να 'αερίζεται' καλά το νέρο, ελπίζω να έχει ανατάραξη άρκετη η επιφάνεια του νερού και αεραντλία, γιατι με το φάρμακο και με θερμοκρασία σε τέτοια ύψη πέφτουν τα επιπεδα οξυγόνου στο νερό...

έγω θα έκανα διαφορετική αγωγή, αλλά αφου ξεκινησες με αυτό το φάρμακο ολοκλήρωσε την θεραπεία με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Οι δίσκοι συνήθως όταν αλλάζουν ενυδρείο τις πρώτες μέρες δεν τρώνε, λόγω στρέςς

Link to comment
Share on other sites

Εχω βαλει και το φιλτρο να κανει αναταραξη αλλα εχω βαλει και μια αεραντλια στο φουλ.Απλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν εχω δει ακομα κοπρανα... :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς για το εάν τρώει. Όπως είπε ο south όταν αλλάζουν ενυδρείο στρεσάρονται και δεν τρώνε καλά...σχεδόν καθόλου.

Το φάρμακό σου το χρησιμοποίησα κι εγώ αλλά με ανέβασμα στους 30 βαθμούς και όχι παραπάνω.

Καλύτερα αποτελέσματα όμως είχα με με το Flagill σε σκόνη μέσα στο φαγητό για 7-8 ημέρες. Το φάρμακο της serra θα το χρησιμοποιούσα μόνο εάν δεν έτρωγε καθόλου.

Τελείωνε όμως την θεραπεία σου και θα δείς στην συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Απλά στην καραντίνα ...εάν "αφοδεύει" ...καθάρισε τον βυθό πολύ καλά γιατι μετά ξανακολάει τα εντερικά.

Και μετά την θεραπεία πολή καλό καθάρισμα στην καραντίνα και το φίλτρο της.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα τελειωνει η θεραπεια.Τι να κανω?Να τον βγαλω απο την καραντινα ?Η να τον αφησω και να κανω αλλαγη μεσα στην καραντινα και να τον αφησω μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς προσωπική μου γνώμη ....βάλτον στο κυρίως ενυδρείο και εάν παρατηρήσεις τα ίδια προβλήματα κάνε θεραπεία με Flaggil (σε σκόνη μέσα στο φαγητό) .......(το ένα τρίτο μίας κάψουλας κάθε ημέρα για 7 ημέρες και να το πλάθεις σαν κεφτεδάκι για να πάει παντού) ..... γιατι θα κάνεις και τον αποπαρασιτισμό σου έτσι. Απλά ...όταν μπορείς αφαίρεσε τυχόν "ύποπτα" αφοδεύματα με σιφονάρισμα. Κι εγώ απο τα παλικάρια εδώ μέσα το έμαθα και σώθηκα,

Λογικά εάν έχει το ένα τέτοια προβλήματα ...πιθανόν να χρειάζονται όλα. Και κακό δεν θα τους κάνει.

Έγινε επεξεργασία - ramsis68
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που λες να αφαιρεσω τυχον υποπτα...γιατι το λες?Ειναι κολλητικη η ασθενεια ?Δεν εχω διαβασει ποτε κατι τετοιο..

Link to comment
Share on other sites

Εάν είναι πολύ άσπρα τα απόβλητα του δίσκου υπάρχουν μερικές περιπτώσεις εξήγησης.

1-Τρώνε πολύ συχνά νωπή ή κατεψυγμένη τροφή (άρα θα αραιώσεις τα ταίσματα με αυτές και θα πρέπει να ταίζεις σπιρουλίνα τακτικά η φυτικές ίνες)

2-Οι τροφές που τους δίνεις είναι πολύ πλούσιες σε πρωτείνες και η δομή των αποβλήτων είναι πυκνή και σέρνεται σαν σερπατίνα (αλλά συνήθως έχει κόκκινο χρώμα)

και

3- Και αυτό πρέπει να προσέξεις έχει εσωτερικά παράσιτα οπότε θές θεραπεία και να καθαρίζεις τα απόβλητα πολύ συχνά γιατι μπλέκονται με τις τροφές που ρίχνεις και μεταφέρονται και στα υπόλοιπα ψάρια (είναι μεμβρανώδες και χρώματος άσπρου τα απόβλητα).Φυσικά και το φίλτρο θέλει καθάρισμα μετά την θεραπεία γιατι τα απόβλητα που "τράβηξε" θα είναι εκεί μαζεμένα.

Μόνο το τρίτο είναι που χρήζει θεραπείας....τα δύο πρώτα με αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες το διορθώνεις σχεδόν άμεσα!

Εάν κάποιος απο τα παιδιά ξέρουν καλύτερα παρακαλώ να με διορθώσουν. Απλά κι εγώ συμβουλές άκουσα απο φίλους εδώ μέσα και μου ..."βγήκαν σε καλό".

Link to comment
Share on other sites

Κανα νέο?

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα και ειδικα στα εντερικα δεν χρησιμοποιω φαρμακο,,,,ανεβασμα θερμοκρασιας για 7-9 μερες περιπου ,,,,,σταδιακα,,εως τους 34-34,5......ταισμα μονο σπιρουλινα,,,,την τριτη ,,τεταρτη μερα το ψαρι θα αρχισει να τσιμπολογαει,,,εστω κ αλγη απο ριζες η τζαμι,,,,,5-6 μερα θα πρεπει να τρωει,,,μου εχει τυχει το ψαρι με εντερικα για μια βδομαδα να μην δω κομπρανα και μεσα σε 1=2 μερες πραγματικα να βγαζει λευκους ''εξωγηινους'' απο μεσα του!!!με τσιμπημα θερμοκρασιας και σπιρουλινα ερχονται,,,,Προσοχη,,,οχι και για το παραμικρο να ανεβαζουμε θερμοκρασια,,,,τα ψαρακια τα ψιλοτσακιζεις με τετοιες αυξομειωσεις,,,

Link to comment
Share on other sites

Mα συγνωμη οταν βγαζει λευκα κοπρανα ειναι ενδειξη οτι εχει προβλημα!Ετσι δεν ειναι αν βγαλει αλλο χρωμα δεν ανησυχούμε...Τον δισκο τον εβγαλα απο την καραντινα και τρωει κανονικα,απλα το θεμα ειναι οτι εχει τις μπαρες -συνεχεια εντονες...Κατα αλλα οχι κατι ασυνηθιστο

Link to comment
Share on other sites

Τότε είσαι μια χαρά φίλε μου.

Απλά είναι στρεσαρισμένος απο την αλλαγή περιβάλοντος και απο την περιπέτειά του. Θα συνέλθει λογικά.

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...