Jump to content
Sign in to follow this  
aka68

Ισχυρή Μαγνητική Καταιγίδα Θα Χτυπήσει Αύριο Την Ελλάδα

Recommended Posts

Οι μαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων και δημιουργούνται όταν τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων (πρωτόνια και ηλεκτρόνια) εκτοξεύονται από την επιφάνεια του Ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1.200 km/sec με κατεύθυνση προς τη Γη.

Οι επιστήμονες έχουν σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμό (μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») και εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιπλοκές στην ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Μιλώντας στην «Espresso» ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, εξηγεί ότι μία γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειώσει την ορατότητα στις τηλεοράσεις προκαλώντας χιόνια, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία και στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, επιπτώσεις και στην υγεία και την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πιθανό να παρατηρηθούν, κυρίως σε όσους υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις, προκαλώντας πονοκεφάλους, αϋπνία και γενικώς χαμηλή ζωτικότητα, γεγονός που επηρεάζει και τη διάθεση.

Ρώσοι επιστήμονες, μελετώντας τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας επισημαίνουν ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν τη ροή του αίματος προκαλώντας υποξία (έλλειψη οξυγόνου) η οποία θεωρείται ύποπτη για τις επιπτώσεις των μαγνητικών καταιγίδων στην υγεία και τη διάθεση.

http://www.iefimerida.gr/news/107373/%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά την τρόικα έρχεται κι η Αποκάλυψη :bigemo_harabe_net-52:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να φορέσουμε αλουμινόχαρτα στο κεφάλι για να μην μας επηρεάσουν χαχαχαχαχα!!!!

Edited by grigoros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να φορεσουμε αεραντλιες ολοι μας να αυξησουμε το οξυγονο....

Τι αλλο θα ακουσουμε πια....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

:ballistic: :ballistic:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτο σημαινει οτι θα επηρεαστει και το ιντερνετ.... :bye2::bye2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

αντε να δουμε τι αλλο θα μας βρει :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γύρισε το σκυλί μου και μου λέει πάω στο περίπτερο δεν θα αργήσω.

Είναι φυσιολογικό?

:lol:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

τσιγαρα σου'φερε;

Share this post


Link to post
Share on other sites

τσιγαρα σου'φερε;

Όχι, δεν καπνίζω... ;)

Μου έφερε αφημερίδα. Αλλά πήγε και μου έφερε πράσινη εφημερίδα, και του λέω, τι, χορτοφάγος είμαι?

Τον ξανάστειλα να πάρει τον Πρωταθ--τη. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

γιαυτο λεει ο σαμαρας οτι απο τον σεπτεβριο θα απογειωθουμε; ερχετε και η αναπτυξη ποιος μας πιανει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
"ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ" Η ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η ηλιακή καταιγίδα

Ξεκίνησε να δέχεται τα πρώτα "πυρά" από τον ήλιο η Ελλάδα καθώς φορτισμένα ηλιακά σωματίδια έχουν αρχίσει να μπaίνουν στην ατμόσφαιρα ακριβώς από αυτή την πλευρά της Γης και της γωνία που βρίσκεται στον πλανήτη η Ελλάδα.

Αιτία της καταιγίδας είναι μια έκρηξη στον ήλιο στις 22 Μαΐου που δημιούργησε βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

—Οι τρεις κατηγορίες ηλιακής καταιγίδας

Οι επιστήμονες κατατάσσουν τις ηλιακές καταιγίδες σε τρεις κατηγορίες.

κατηγορία X θεωρείται η ισχυρότερη καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος.

-Η δεύτερη κατηγορία είναι η M που προκαλεί το φαινόμενο γνωστό ως Βόρειο Σέλας.

-Η λιγότερο ισχυρή κατηγορία είναι η C που δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα στη Γη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μύθος η μαγνητική καταιγίδα: Οι ηλιακές εκρήξεις, η Γη και οι κομπογιανίτες κάποιων ηλεκτρονικών ΜΜΕ

Άρθρο του καθηγητή Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Λουκά Βλάχου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 28ης Μαΐου 2013, σχετικά με την παραφιλολογία που κυκλοφορεί για την επικείμενη μαγνητική καταιγίδα που θα πλήξει την Ελλάδα:

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι ιστότοποι δημοσίευσαν την «είδηση» ότι «μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη χώρα μας στις 28 Μαΐου», την οποία αναπαρήγαγαν, δυστυχώς, και τηλεοπτικοί σταθμοί. Τα «νέα» τροφοδότησαν «ειδικοί», των οποίων η σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο είναι ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, οι άνθρωποι αυτοί ανερυθρίαστα παραπληροφορούν την κοινή γνώμη.

Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα με βάση μετρήσεις και δεδομένα.

Αν και ο Ηλιος βρίσκεται σε μέση απόσταση περίπου 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη την επηρεάζει σταθερά με την ηλεκτρομαγνητική του ακτινοβολία, η οποία μεταφράζεται σε φως και θερμότητα στην επιφάνειά της. Τις τελευταίες δεκαετίες η καθημερινότητά μας συνδέεται όλο και περισσότερο με τους δορυφόρους. Εκεί διαπιστώνεται η συνεχής ροή του ηλιακού ανέμου, φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων τα οποία ρέουν από τον Ηλιο με ταχύτητα περίπου 400-800 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η ηλιακή ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα έχει, όμως, και εξάρσεις.

Κατά τη διάρκεια ηλιακών εκρήξεων, οι οποίες συνήθως αποτελούνται από ηλιακές εκλάμψεις (με ενέργεια περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από αυτήν της ατομικής βόμβας που έπληξε τη Χιροσίμα) και εκτινάξεις στεμματικής μάζας με περίπου ίδια ενέργεια, περί τα 10 δισεκατομμύρια τόνοι ύλης εξακοντίζονται στο Διάστημα προς το ηλιακό σύστημα. Οταν οι διαδιδόμενες εκρήξεις φτάσουν στη γειτονιά της Γης, το γήινο μαγνητικό πεδίο εκτρέπει κάποια φορτία έξω από την ατμόσφαιρα.

Ομως, υπό κάποιες προϋποθέσεις, το μαγνητικό πεδίο των εκρήξεων και η παροδικά αυξημένη πίεση του ηλιακού ανέμου παραμορφώνουν το γήινο μαγνητικό δίπολο δημιουργώντας τις λεγόμενες μαγνητικές καταιγίδες. Αποτέλεσμα των καταιγίδων αυτών είναι το πολικό σέλας, η παροδική διακοπή της λειτουργίας - ή και η καταστροφή - των ευαίσθητων ηλεκτρονικών συστημάτων δορυφόρων, διακοπές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες...

Σε σπάνιες περιπτώσεις, και σχεδόν πάντα πάνω από τις 60 μοίρες γεωγραφικού πλάτους προς τους πόλους (η Ελλάδα εκτείνεται σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 35-43 μοίρες), οι καταιγίδες έχουν συνέπειες που φθάνουν έως την επιφάνεια της Γης, με κύρια «θύματα» τα επίγεια δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα αεροσκάφη που πετούν κοντά στους πόλους. Ολα τα παραπάνω φαινόμενα έχουν συνοπτικά ονομαστεί διαστημικός καιρός. Η κατανόηση και η πρόγνωση του διαστημικού καιρού αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης διαστημικής φυσικής.

Επιστρέφουμε τώρα στα σημερινά δεδομένα, για να δούμε αν οι υπάρχουσες μετρήσεις δικαιολογούν την αναστάτωση και την καταστροφολογία των «ειδικών επί παντός του επιστητού». Για να συμβεί γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη (ας αφήσουμε προς το παρόν την Ελλάδα) θα πρέπει η έκρηξη να ξεκινήσει από τον Ηλιο στις 25 ή στις 26 Μαΐου το αργότερο.

Με βάση την υπηρεσία Solar Monitor και τις απευθείας παρατηρήσεις που παρέχει, η ηλιακή δραστηριότητα - αν και βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο του τρέχοντος ηλιακού κύκλου - είναι χαμηλή έως μέτρια, με 0% πιθανότητα για πολύ μεγάλες εκλάμψεις, ~20% πιθανότητα για εκλάμψεις μετρίου μεγέθους και ~50% πιθανότητα για μικρές εκλάμψεις.

Η πιθανότητα για πολύ ισχυρή εκτίναξη μάζας τείνει στο μηδέν, δεδομένου ότι αυτές σχετίζονται κατά βάση με πολύ μεγάλες εκλάμψεις. Μόνη εναπομένουσα πιθανότητα αποτελεί η ύπαρξη ισχυρότατης ενεργού περιοχής στη μακρινή πλευρά του Ηλίου (farside), και μάλιστα πολύ κοντά στο ηλιακό χείλος, ώστε να γυρίσει προς τη Γη τις επόμενες ώρες εκρηγνυόμενη ταυτόχρονα.

Το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, πάντως, με βάση τα τρέχοντα ηλιοσεισμολογικά αποτελέσματα, δεν προβλέπει τίποτε αξιόλογο για τη μακρινή πλευρά του Ηλίου. Ηλιακά ενεργητικά σωματίδια (πρωτόνια συνήθως) μπορούν θεωρητικά να προκύψουν και υπό τις παρούσες συνθήκες, σε καμία περίπτωση όμως αυτά δεν οδηγούν από μόνα τους σε μαγνητικές καταιγίδες.

Ρωτάμε ειλικρινά πώς με αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να αναμένεται έστω και μια μέτρια γεωμαγνητική καταιγίδα για σήμερα, 28 Μαΐου, μάλιστα στην Ελλάδα! Διαβάζουμε έως και συστάσεις προς αποφυγή σωματικής άσκησης, καρδιοπαθειών και συνδρόμων κατάθλιψης σε άτομα ευαίσθητα στις μαγνητικές καταιγίδες!

Εξίσου έκπληκτοι διαβάζουμε ότι ο συναγερμός μεταξύ των επιστημόνων είναι στο πορτοκαλί, ένα βήμα πριν από το κόκκινο! Αναρωτιέται κανείς αν κάποιοι συγχέουν την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω ισχυρών ανέμων με την πιθανότητα εκδήλωσης γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελικα να βγω απο το υπογειο η οχι???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρώτα τον aka68 (αλλά μπορεί να είναι στο καταφύγιο και να μην ακούει :nuke: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελικα να βγω απο το υπογειο η οχι???

ΧΑΧΑΧΑ να βγεις!

Share this post


Link to post
Share on other sites

οκ το κριμα στο λαιμο σας :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελικα να βγω απο το υπογειο η οχι???

Στο υπόγειο πήγες εσύ?

Εγώ πήγα και μπήκα μέσα στην μπανιέρα, έριξα και νερό και αφρόλουτρο μέσα, έβαλα και 2,3 παπάκια για να περνάει η ώρα, και λέω, μόλις αρχίσει η καταιγίδα δεν μπορεί, θα ακούσω αστραπές...

Τελικά με πήρε ο ξάδερφος μου απο την ΝΑSA και μου λέει φτου ξελευτερία, καταιγίδα γιοκ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οχι ρε σεις. Χθες ολη μερα ψωνιζα απο σουπερμαρκετ τροφιμα για κανενα τριμηνο.

Ημουν προετοιμασμενος για ολα.

Κριμα.... :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aκουμε οτι θελουν,μαθαινουμε οτι θελουν,λεμε οτι θελουν.Διαμορφωνουν τη γνωμη και την αποψη μας.Αποπροσανατολιζουν...............

Αυτο ειναι η καταστροφη μας!!!

Δεν ειναι ασχετα αυτα που γραφω.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aκουμε οτι θελουν,μαθαινουμε οτι θελουν,λεμε οτι θελουν.Διαμορφωνουν τη γνωμη και την αποψη μας.Αποπροσανατολιζουν...............

.

και κάποιοι τα αναμεταδίδουν αμάσητα :bigemo_harabe_net-112:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχως!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οχι ρε σεις. Χθες ολη μερα ψωνιζα απο σουπερμαρκετ τροφιμα για κανενα τριμηνο. Ημουν προετοιμασμενος για ολα. Κριμα.... :) :)

πηρες τιποτα καλο??

ελα απο το σπιτι :sarcasm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aκουμε οτι θελουν,μαθαινουμε οτι θελουν,λεμε οτι θελουν.Διαμορφωνουν τη γνωμη και την αποψη μας.Αποπροσανατολιζουν...............

Αυτο ειναι η καταστροφη μας!!!

Δεν ειναι ασχετα αυτα που γραφω.......

αφου μας ψεκαζουν...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΕΓΩ εβγαλα το κινητο στο μπαλκονι να φορτισει τζαμπα χε χε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...