Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_78646.jpg

 

Γενικα
 Πρόκειται για ένα είδος Ludwigia με στενό φύλλωμα, το οποίο συχνά συγχέεται με την Didiplis dίandra. Το φυτό το βρίσκουμε στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ,σε βαλτώδη περιβάλλοντα κατά μήκος των ποταμών και των λιμνών. Η μεγάλη ένταση φωτισμού είναι η κύρια απαίτηση του,αν και τα λιπάσματα βοηθούν να αυξηθεί ο κόκκινος χρωματισμός των κορυφών και των κάτω πλευρών των φύλλων. Τα μακροθρεπτικά συστατικά που προέρχονται από της τροφές των ψαριών είναι επαρκή,ενώ οι προσθήκες των νιτρικών,των φωσφορικών και του καλίου είναι συχνά απαραίτητες μόνο σε ενυδρεία με υψηλό φωτισμό και co2 . Αναπτύσσεται καλύτερα στο ελαφρώς όξινο, μαλακό/μέσης σκληρότητας νερό. Είναι κατάλληλο για μικρά ενυδρεία ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυτό για terrarium. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
 Η κατάλληλη Θέση στο ενυδρείο είναι η μεσαία ζώνη του ενυδρείου αλλά και η πίσω.
Φύτεμα
Το φύτεμα της είναι πολύ εύκολο.Με μια λαβίδα φύτευσης τα φυτεύουμε προσεκτικά στο χαλίκι ή την άμμο μας. Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα,καλό είναι να φυτεύεται σε συστάδες.Αν δεν έχουμε υπόστρωμα πλούσιο σε Θρεπτικά συστατικά,μπορούμε να βάλουμε ταμπλέτα λίπανσης κοντά στις ρίζες του φυτού.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Το φυτό βγάζει πλευρικούς βλαστούς,όταν θέλουμε να το πολλαπλασιάσουμε κόβουμε τους πλευρικούς βλαστούς ή τις κορυφές και τις μεταφυτεύουμε σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...