Jump to content

Σενάρια Κρίσης Πανικού


Recommended Posts

Κάποια στιγμή όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση που ενδέχεται να πελαγώσουμε όταν συμβεί κάτι αναπάντεχο στο ενυδρείο μας.

Τα πιο συνηθισμένα συμβάντα είναι μια διακοπή ρεύματος, το πέσιμο της ασφάλειας, κάποιο ψάρι που πήδηξε έξω από το ενυδρείο, κάποιος σωλήνας με διαρροή ή αποσύνδεση από το φίλτρο, ή και κάποια διαρροή από το ενυδρείο.

Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία όταν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί και σε εμάς.

Αλήθεια, πόσο προετοιμασμένοι είστε για μια τέτοια κατάσταση?

Θα τσιρίζεται και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε? ή εντελώς ψύχραιμοι θα κάνετε εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την κάθε περίπτωση?

Τι θα κάνετε λοιπόν αν...............?

(συμπληρώστε ένα υποτιθέμενο σενάριο χολυγουντιανής καταστροφής ή κάτι που σας έτυχε και πως το αντιμετωπίσατε)

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Το τελαυταιο που μου συνεβει ηταν και το καλυτερο :D

Εφτιαξα ενα ενυδρειο 180 λιτρων και το εβαλα στην κρεβατοκαμαρα, ηταν η πρωτη φορα που δοκιμαζα ενυδρειο τοσο κοντα μου.2 μερες λοιπον μετα το πρωτο γεμισμα η κοπελα μου απλωνει στον υπνο της τα χερια της προς τα πισω και ριχνει ενα μπουκαλι νερο το οποιο αρχιζει να χυνεται στο μαξιλαρι μου...ξυπναω και νιωθω παντου νερα μεσα στο σκοταδι και το κοιμισμενο μου μυαλο πανω στον πανικο νομιζει οτι ειναι το ενυδρειο! περιτο να περιγραψω πως πεταχτηκα απο το κρεββατι :bigemo_harabe_net-87:

Link to comment
Share on other sites

εγω πριν καμια εβδομαδα παντως που ειδα στο σαλονι μου, κατω στα πλακακια δηλαδη να δακρυζει νερο απο το ενυδρειο μου που με τοσο κοπο και μετα απο ποσο καιρο ειχα καταφερει

να το δω ζουγκλα οπως το ηθελα απλα τραβουσα

τα μαλλια μου.μονο η γυναικα μου μπορει να με

καταλαβει που με ειδε!!

Link to comment
Share on other sites

δεν μου εχει τυχει κατι για να πω ισωσ επειδη ειμαι νεοσ στο αθλημα,αλλα μπορω να πω τη με φοβιζει.με φοβιζει και το σκεφτομαι συχνα καποια διαροη και εγω να μην ειμαι εκει.ειδικα στησ διακοπεσ του καλοκαιριου.

Link to comment
Share on other sites

Πέρσι το καλοκαίρι είμαι διακοπές. Λόγο οτι συχνά πυκνά, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες μου έριχνε την ασφάλεια του ενυδρείου, έχω αφήσει άνθρωπο να το ελέγχει κάθε μέρα, με την υπόσχεση στον εαυτό μου οτι μόλις γυρίσω θα κάτσω να βρω το πρόβλημα.

Λείπω περίπου 20 μέρες και δεν έχει γίνει τίποτα. Κάποια μέρα με παίρνει τηλέφωνο ο "ελεγκτής" και μου λέει οτι θα λείψει ένα τριήμερο. Κάνουμε ένα τσεκ και του λέω να πάει στο καλό.

Ξαπλώνω το μεσημέρι να κοιμηθώ και πετάγομαι πάνω έχοντας δει στον ύπνο μου οτι με κυνηγάει ένα τεράστιο tang!!!!!!!! Χωρίς δεύτερη κουβέντα καβαλάω το αμάξι και γυρνάω πίσω.

Ανοίγω την πόρτα και βλέπω φώτα κτλ στο ενυδρείο, οπότε λέω όλα καλά. Μόλις κλείνω την πόρτα......μπαφ.....έπεσε η ασφάλεια!!!!!!!!!!!!!!

Χαμόγελο ανακούφισης και μετά απο κάποιες ώρες κι αφού ξήλωσα σχεδόν όλα τα ηλεκτρολογικά, βρήκα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

καλοκαιρι λειπω για 5 μερες.

εχει τα κλειδια κολλητος ο οποιος εχει εντολη να τσεκαρει 1 μερα πριν γυρισω την αναπληρωση νερου και να γεμισει το θαλαμο αναπληρωσης που ειναι ενσωματομενος με το σαμπ.

οταν επεστρεψα τον πετυχα με την σφουγγαριστρα...................καθως την προηγουμενη μερα ηρθε,απλως ανοιξε τη βανα να γεμισει με νερο οσμωσης που διατηρω σε μονιμα γεματη δεξαμενη 250 λιτρα..και την εφυγε και την ξεχασε ανοιχτη!!!!!

250 λιτρα λοιπον οσμωσης στο σαλονι μου,και ευτυχως δεν περασανε μεσα στο σαμπ για να μου καταστρεψει και την αλατοτητα στο ενυδρειο....

στην πορεια,με εχει τιναξει το ρευμα απειρες,φορες,εχω κοπει,καει,πλημμυρισει αλλες τοσες,δηλητηριαστηκα απο κοραλι που το επιασα με γυμνα χερια καιπολλα ακομη που προσπαθησα να ξεχασω και ισως και να τα καταφερα....

Link to comment
Share on other sites

καθαρά Δευτέρα πάω ταβερνούλα για θαλασσινά και τα σχετικά, με παίρνει η αδερφή μου τηλέφωνο και λέει το ενυδρείο έγινε σαν γάλα, ασπρο, τις απαντώ ότι είσαι υπερβολική και τις λέω με σιγουριά ότι κανένα ψάρι θα έσκαψε τον αραγωνιτη και θα θόλωσε λίγο το νερό

αμ δε…. μου στέλνει την παρακάτω φωτογραφία,
image_zps85cae16b.jpg
πάω σπίτι και τι να δω…
κόλλησε η δοσομετρικη και1 λίτρο kh μεσα στο ενυδρείο….
kh ίσως πάνω από 20….
κατευθείαν αλλαγές νερού κάθε μέρα και σε 5-6 μέρες μέτρησα ξανά 8….
αν και φοβόμουν ότι με την όλη αναστάτωση θα έχανα αρκετά, μετά από 2 μήνες δεν είχα καμία απώλεια στα κοράλλια
Link to comment
Share on other sites

πολλα σεναρια..

παμπολες φορες εχω ξεχασει την οσμωση να τρεχει ... και οταν το καταλαβαινα, ηταν επειδη εβλεπα να τρεχει απο τον κουβα το νερο στο πατωμα! :o

εχει ανοιξει εξωτερικο φιλτρο (δεν το ειχα κλεισει σωστα μετα απο συντηριση) ευτυχως ημουν σπιτι και λιγα λιτρα χυθηκαν στο πατωμα..

το καλυτερο ομως ειναι , οταν πηρα κατι γαριδες και γυριζοντας σπιτι ολος χαρα και ετοιμαζομαι για την προσαρμογη...

ανοιγω την σακουλα τους...... και μου γλυστραει απο τα χερια και πεφτει στο πατωμα!!!!!

περνω την σακουλα την κοιταω και δεν ειχε ουτε μια γαριδα μεσα!!!!

κοιταω το πατωμα και βλεπω γαριδες να χοροπηδουν μεσα σε μισο εκατοστο νερο!

αντε πιαστες!!!!

ευτυχως ειχα διπλα μου ενα κομματι ενυδρειακο βαμβακι .. το περνωκι αρχισα να τις μαζευω... ευτυχως γατζονωνταν σχετικα ευκολα και μπορεσα και τις μαζεψα (ελπιζω ολες)..

οπως καταλαβαινετε η προσαρμογη πηγε περιπατο :D .. ευτυχως ηταν τσερυ και δεν ειχα καμια απωλια...

Link to comment
Share on other sites

Πριν από κανένα μήνα ξέστησα το φυτεμένο μου ενυδρείο και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να πιάσω τις red cherry που είχα μέσα. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Ξεκίνησα και τον καθαρισμό του ενός από τα δυο εξωτερικών φίλτρων που έχω, και εκει μέσα βρέθηκαν γυρω στις πενήντα γαρίδες διαφόρων μεγεθών Η μεγάλη όμως εκπληξη ήταν ένα μικρούλι corydoras που είχε σφηνώσει σε ένα σφουγγάρι, Πραγματικά κρίση πανικού αφού δεν ηταν ευκολη η όλη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή χαίρει άκρας υγείας μέσα σε μια <<κούνια>> γεννήστρα, περιμένοντας να μεγαλώσει λίγο και να προστεθεί στο κοπάδι που φιλοξενώ. Καταλαβαίνετε και την έκπληξη και την χαρά μου. :wootwoot:

post-16058-0-52421200-1399215882_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

τυχερος ο μικρουλης!

αν εχει κλεισει 1 -1,5 μηνα, μπορει να μπει στο κοπαδι.. εγω συνηθως τα βαζω 1,5 μηνων.

αρκει να μην εχεις μεγαλα ψαρια μεσα.. π.χ. αγγελοψαρα.

Link to comment
Share on other sites

Η αδερφή μου παλιά είχε ένα χρυσόψαρο σε μία γυάλα. Όταν αυτό πήδηξε έξω και σπαρταρούσε στο πάτωμα, η πρώτη της αντίδραση ήταν να πάρει το νερό από τη γυάλα και να το χύσει πάνω του. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Στους 7 μηνες που ασχολουμε ετυχε το εξης

Αγοραζω 3ις γαριδες κ βουρ σπιτι για προσαρμογη....

Ανοιγω την σακουλα κ πριν την ακουμπησω στο νερο να παρουν θερμοκρασια .....

Φραπ...τουμπαρει κ αδειαζει το νερο στο πατωμα....

Βλεπω τις γαριδες ακινητες πανω στις κυλιδες απο τα νερα στα πλακακια κ μια πανω στο χαλι...

Με μιας με τα δαχτυλα τις πιανω μια μια κ κατευθειαν στο ενυδρειο...ουτε προσαρμογη ουτε τιποτα...

Οι γαριδες πηγαν μια χαρα...

Η γυναικα...

ακομα με κραζει για το νερο πανω στο χαλι!!!

Ηθικο διδαγμα:

Ποτε εργασιες στο ενυδρειο με την γυναικα παρουσα.:)

Έγινε επεξεργασία - Christos07
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

το τελευταιο το ειδα την πεμτη...

αλλαξα πριν ενα διμηνο λογω λογαριασμου δεη 640 ευρω το φωτισμο του ενυδρειου απο 12 σε 7 ωρες και ανοιγμα φωτων 1.00 το βραδυ με επταμισι το πρωι σταδιακα ανα 15 λεπτα μια λαμπα ... το φουλ σε φωτισμο εινει λιγοτερο απο 4.50 ωρες...

Εβλεπα τηλεοραση μια εκπομπη που παει μεχρι αργα (συνηθως γυρω στις μια κοιμαμαι ) και οταν αναψε η τελευταια λαμπα γυρω στις 2.30 το βραδυ τελειωσε και η εκπομπη , κοιταξα τελευταια φορα το ενυδρειο και πηγα να πεσω...

φευγοντας ομως μου μυριζε κατι καμμενο...

Κοιταξα μια γρηγορα δεν ειδα τιποτα και επεσα....

Με ετρωγε ομως γυρω στις 2.45 ξανασηκωθηκα και παλι μυριζε...τα ανοιξα ολα να δω και δεν μου φανηκε τιποτα΄...

επεσα στο σαλονι και εβαλα το ξυπνητηρι να χτυπησει στι 3.00 για να μη με παρει ο υπνος...

3 το βραδυ παω ξανα και τι να δω...

Καιγοταν μια λαμπα...ειχε μαυρισει το πλαστικο εκει που εχει το διακοπτη το φωτιστικο και εβγαζε καπνο και εθχε λιωσει...

Και ρωταω...αν ειχα πεσει για υπνο νωρις δεν θα ειχα παρει φωτια!!!

Την επομενη ημερα αγορασα απο ebay (απο ελλαδα εκοψα καθε αγορα γιατι ειναι κλεφταραδες) ενα ανιχνευτη καπνου που μου ηρθε σε 11 εργασιμες και το εβαλα τουλαχιστον οταν παρω φωτια να ξερω οτι καιγομαι!!!

Υποψιν οτι εχω ηδη εξι ανεμιστηρια που δουλευουν χειμωνα καλοκαιρι στο ενυδρειο για να μην υπεθερμαινεται ο εξοπλισμος καθως εχω 8 τ5 και 2 τ8 ...1,25watt/l σε φουλ φωτισμο που δεν ειναι ποτε φουλ αφου εναλλαξ μια-δυο λαμπς σβηνουν καθε 3 ωρες λειτουργιας με χρονοδιακοπτη....το φουλ ειναι γυρω στο 1 βαττ ανα λιτρο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...