Jump to content

Recommended Posts

Εχω σε ενα ενυδρειο 20 λιτρα δυο μικρα χρυσοψαρα!Σημερα το πρωι ανακαλυψα οτι στην πλατη του το ενα απο τα δυο ειχε ενα σπυρι το οποιο αρχικα ηταν ασπρο και το απογευμα που το ξανα ειδα ειχε μεγαλωσει και ειχε γινει κοκκινο!Εμοιαζε σαν να εχει σκασει αλλα στην πραγματικοτητα δε ξερω...!Το ψαρι τρωει κανονικα και δεν δειχνει οτι του συμβαινει κατι!Τι μπορει να ειναι;;; Τα εχω τρια χρονια και δεν μου εχει ξανα εμφανιστει κατι παρομοιο!Ας με βοηθησει οποιος μπορει!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες! :)

Αν και τα 20 λιτρα ειναι απαγορευτικα για δυο χρυσοψαρα....συμπληρωσε αν θες αυτην την φορμα και ανεβασε και φωτο αν μπορεις....θα βοηθησει πολυ! 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Μιχαέλα και καλώς ήρθες!

 

Ναι, συμπλήρωσε την φόρμα διάγνωσης ασθένειας που σου έδωσε ο Γιώργος από πάνω για να αποκτήσουμε μία γενική εικόνα ώστε να σε βοηθήσουμε. Εμένα μια φορά το δικό μου χρυσόψαρο είχε βγάλει ένα άσπρο σπυρί που τελικά ήταν παράσιτο αλλά το έσωσα. Τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να είναι το δικό σου, βγάλε φωτογραφίες να δούμε.

 

Το ότι τα έχεις 3 χρόνια σε 20 λίτρα και ζούνε ακόμα είναι θαύμα! Διάβασε εδώ για να καταλάβεις γιατί στο λέω αυτό: Στήνοντας Ένα Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα  ;)

 

Περιμένουμε νέα σου, περαστικά στο ψαράκι σου!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σημερα το πρωι παρατηρησα ενα σπυρακι πανω στο σωμα του ψαριου περιπου στη μεση!Το σπυρακι ηταν κοκκινο γυρω γυρω και ασπρο στη μεση!Στη συνεχεια το απογευμα που το ξανα ειδα νομισα οτι εσκασε αλλα στην πραγματικοτητα φουσκωσε πιο πολυ και κοκκινισε!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:20L 
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Εσωτερικό δυναμικό φίλτρο 6,5 Watt,με δυνατότητα προσθήκης ενεργού άνθρακα.Για δεξαμενές χωρητικότητας έως 20-45 λίτρων.
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):περιπου 4 χρονια 
- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 χρυσοψαρα
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):Ταϊσμα μια φορα την ημερα το πρωι.Προσθετω νερο μια φορα την εβδομαδα.Καθαριζω το φιλτρο δυο φορες το μηνα.Και καθαριζω ολοκληρο το ενυδρειο 4 φορες το χρονο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:6,5-7 
Τα υπολοιπα δεν τα εχω μετρησει ποτε και δεν ξερω κι ολας πως! :\ 
- Θερμοκρασία:20-21
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:
-Strips:
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:Χρυσοψαρο 
- Ιστορικό Ψαριού:To χρονικο διατημα που το εχω εγω δεν ειχε εμφανισει κατι!
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Τις προηγουμενες μερες δεν ηταν και πολυ δραστηριο!Καθοταν στον πατω του ενυδρειου και δεν κουνιοταν!
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Δεν γνωριζω αν στο παρελθον ειχε περασει καποια ασθενεια

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
C:\Users\user01\Pictures\hhh\961747_787049114705816_149288146_n.jpg

Έγινε επεξεργασία - Μιχαέλα Μαυρομάτη'
Link to comment
Share on other sites

Η φώτο δεν ανέβηκε

Link to comment
Share on other sites

Είναι 'ulcer'...

 

Πόσο καιρό το έχεις το ψάρι?

 

http://goldfishconnection.com/articles/details.php?articleId=131&parentId=12

 

http://thegoldfishtank.com/goldfish-ulcers/

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω το εχω 2 χρονια αλλα μου το εχουν κανει δωρο!Μου το χαρισαν κατι φιλοι που το ειχαν 1 χρονο νομιζω!Δηλαδη ποια αντιβιωση μου προτείνεται;;;

Έγινε επεξεργασία - Μιχαέλα Μαυρομάτη'
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι έλκος, όπως λέει ο Husky Jim, διάβασε εδώ (στο κάτω μέρος) που λέει για τις ασθένειες, και ανάμεσά τους και αυτήν. http://www.aquazone.gr/forums/topic/77238-χρυσόψαρα/

 

Σε ένα έντυπο της sera που έχω και μιλάει για τις ασθένειες των ψαριών κρύου νερού, συστήνει το omnipur για το έλκος. Και εδώ, αλλά και στο έντυπο, λέει ότι στην εμφάνιση αυτής της ασθένειας παίζει ρόλο το ανοσοποιητικό του ψαριού και οι συνθήκες. Επομένως εκτός από την θεραπεία του ψαριού, θα πρέπει να βελτιώσεις τις συνθήκες (σωστό ενυδρείο με καλή φίλτρανση) και το ανοσοποιητικό τους (ποικιλία τροφών, φρούτα και λαχανικά και βιταμίνες).

 

Περαστικά του!

 

Υ.Γ. Husky Jim, αν ήταν έλκος δεν θα έπρεπε να έχει τρύπα; Ή μήπως είναι σε αρχικό στάδιο; :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδια του πηρα το αντιστοιχο φαρμακο και εγινε καλα η πληγη ομως εβγαλε ενα εσωτερικο εξογκωμα αυτη τη φορα που δε νομιζω οτι μπορω να το κανω καλα...δηλαδη βγαζει ενα σπυρι απο την μεσα μερια και οσο παει πριζεται.... :(

Έγινε επεξεργασία - Μιχαέλα Μαυρομάτη'
Link to comment
Share on other sites

Τα φάρμακα απο μόνα τους δεν αρκούν, πρέπει να βελτιώσεις τις συνθήκες (λιτρα, φιλτρανση, βιολογία, διατροφή). Διάβασες τα λινκ;

Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...