Jump to content

Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ (West Highland Terrier)


Recommended Posts

Γεια σας παιδια, σκεφτομαι να αγορασω σκυλακι και αποφασισα τη ρατσα Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ για διαφορους λογους οπως μεγεθος χαρακτηρας κτλπ. Θελω να ασχοληθω πολυ μαζι του και να περναμε μαζι πολυ χρονο. Επισης θα μπορω να το βγαζω βολτα ως και τρεις φορες την ημερα ή και παραπανω (νωρις το πρωι-απογευμα-βραδυ). Μονο που λογω οτι σπουδαζω θα χρειαζεται καποιες ωρες της ημερας κυριως πρωινες (10-14) να μενει μονο του στο σπιτι. Εσεις που εχετε σκυλακια πως το βλεπετε αυτο ? θα μπορει μονο του αυτες τις ωρες ή θα νιωθει μοναξια και θα δημιουργει προβλημα με γαβγισμα ζημιες και τα λοιπα ; Τελος να πω οτι σκεφτομαι να προβω στην αγορα του το καλοκαιρι ετσι ωστε να περασουμε 3 μηνες μαζι συνεχομενα πριν αρχισει η σχολη απο οκτωβρη. Οποια συμβουλη ειναι πολυτιμη. Ευχαριστω.

Έγινε επεξεργασία - hms
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα φίλε 

Θα σου πω μερικά πράγματα να προσέξεις απο προσωπική εμπειρία

 

1ον να σκεφτείς πολύ καλά οτι δεν παίρνεις ενα σκυλί παίρνεις  μια ψυχή που θα την έχεις για χρόνια μαζί σου και θα σε έχει πάντα ανάγκη

αμα εχεις σκεφτεί αυτό πολύ καλά πάμε στο 2ο

 

 Το ενδεχόμενο οτι μπορείς να υιοθετήσεις ενα αδέσποτο σκυλάκι άλλα αν εχεις αποφασίσει ράτσα και είσαι απόλυτος να προσέξεις απο που θα το πάρεις ( άποψη μου απο εκτροφείο ) οχι απο πετ , κανένας  συνειδητοποιημενος πετ σοπας δεν πουλάει σκυλιά σε βιτρίνες.

 

3ον αν και εφόσον το αγόρασες καλύτερα είναι όπως είπες το καλοκαίρι να περάσεις χρόνο μαζι του που είναι το πιο σημαντικό ( να πάρει μαι σειρά το σκυλί )

όσο για τις ώρες που θα μένει δεν είναι τίποτα αν υποθέσουμε οτι θα είναι ενα κουτάβι γύρω στους 6 μήνες τότε + οτι θα βγαίνει μια βόλτα πριν φύγεις να μην χρειάζεται τίποτα καθώς λείπεις ( άκρως απαραίτητο το crate κατά την άποψη μου )

 

αυτά τα λίγα από εμένα  ελπίζω να σε βοήθησα λίγο 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με ότι σου είπε ο eja παραπάνω

Το crate ή κλουβί ή κουτί μεταφοράς είναι απαραίτητο για να μάθει το σκυλί να είναι ήρεμο όταν λείπεις να μην κάνει ζημιές και να κρατιέται για την ανάγκη του , και όχι μόνο όταν λείπεις αλλά και όταν κοιμάσαι που δεν θα μπορείς να το ελέγξεις. Όταν γίνει 10 μηνών το κλουβί αν θέλεις το καταργείς αφού πλέων θα έχει μάθει.

Να ξέρεις  για να μαθει ένα κουτάβι να μην λερώνει μέσα θα πρέπει μάθει την ανάγκη του να την κάνει έξω.

 Ένα κουτάβι μπορεί να κρατηθεί περίπου όσον μηνών είναι σε ώρες + μια, δηλαδή αν είναι 3 μηνών μπορεί να κρατηθεί 4 ωρες…αν το βγάζεις έξω κάθε 4 ώρες όταν είναι 3 μηνών θα σου λερώσει ελάχιστες φορές μέχρι να μάθει ,και πολύ σύντομα  θα σου δείχνει ότι θέλει να βγει έξω.

Από την στιγμή που θα κάνει τα πρώτα εμβόλια καλό είναι να το πηγαίνεις σε πάρκο  που μαζεύονται κι άλλα σκυλιά για να κοινωνικοποιήθει.

Αυτά τα λίγα κι από εμένα..

Και να μην ξεχνάς ότι ευτυχισμένο σκυλί είναι το κουρασμένο σκυλί.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

westie!!!εχω τον μικρο μου ιντεφιξ... φωνακλας... ξεροκεφαλος αλλα ψυχουλα και ξερει να αγαπα!!μην σ παρει τον αερα.. θα κλαις με μαυρο δακρυ..προσεχεε γιατι τα γουεστι εχουν το χαρισμα αυτο να σε κανουν οτι θελουν... συμβουλες...

προσοχη δεν θελει κουρεμα ΜΟΝΟ στριπαρισμα... μαδιμα δλδ.. γιατι εαν μπει μηχανι υπαρχει μεγαλος κυνδινος δερματιδας... επισεις προσεχεις το τοπο προελευσεις τα πιο πολλα ερχοντε απο ουγγαρια...και συνηθος εχπυν θεματα με σκουλικακια στα εντερα.. με τα χαπακια το ξεπερνανε.κοιμουντε πολυ να ξερεις..και ειναι κανονικα κινηγοσκυλα..στη σκοτια κινηγουν ασβους και αλεπουδες λογο της φωνης τουσ τα αναγκαζουν να βγουν απο της κρυψονες.. κατα τα αλλα εξυπνα πανεμορφα ιδιαιτερα..επισεις βολτιτσες.. να φευγη η ενεργια του.. ευχομε βα βοηθησα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με τον Πέτρο όπως σου ανέφερε πιο πάνω έχουμε τον Ιντεφίξ,είναι πεισματάρικα πολύ οπότε μην σου πάρει τον αέρα γιατί μετά δεν θα τον κάνεις καλά κοιμούνται πολύ οπότε δεν θα έχεις θέμα αλλά να τον μάθεις από μωρό να μένει μόνος του τις ώρες που θα λείπεις έτσι ώστε να μην έχεις θέμα μετά κ έχει επίσης τον τρόπο με το βλέμμα του να σε κάνει ότι θέλει μην λυγίσεις όμως,αν κάνεις αυτά τότε δεν θα ξεκολλάς από το σκυλάκι σου!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ καλα σκυλια και εξυπνα εχω και εγω .... η δικια μου κλαιει λιγο αμα τν αφησω μονη και κανει λιγο φασαρια αλλλα ειναι πολυ καλη ρατσα...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδια ολους τις συμβουλες σας ελπιζω να μπορεσω να κανω το καλυτερο για τον μικρο μου φιλο :) επισης αρσενικο-θυληκο διαφορες στον χαρακτηρα και γενικα διαφορες ? :)

Link to comment
Share on other sites

Σε όλες μα σε όλες τις ράτσες τα θηλυκά είναι πιο "άγρια" αν μπορεί κανείς να το πει έτσι απλά σκέψου όμως αν πάρεις θηλυκό θα πρέπει έστω μια γέννα να την κάνει κ μετά αν θέλεις να την στειρώσεις,αλλιώς κάθε 6 μήνες θα πρέπει να έχεις το νου σου....κ για τα γυναικολογικά της γιατί θα σου λερώνει λιγάκι κ γιατί θα πρέπει να προσέχεις πααααααααααααάρα πολύ όταν θα την βγάζεις βόλτα γιατί όλοι οι γαμπροί θα την κυνηγάνε..........

Τ'άρσενικό απλά θα πρέπει να καταλάβει ότι εσύ είσαι το αφεντικό διότι όταν φτάσει περίπου ενός έτους θα σου πηγαίνει πολύ κόντρα όπως φαντάσου πάει ένας έφηβος στους γονείς του....αυτά στα λέω από δική μου εμπειρία επειδή πάντα είχα σκυλί σπίτι κ θηλυκό(γερμανικό ποιμενικό) κ έχω τον ιντεφιξίνο μου πλέον :)

Παίζει μεγάλο ρόλο κ ο χαρακτήρας του σκύλου πέρα από τα γενικά χαρακτηριστικά της ράτσας!!!Αλλά όσο ασχολείσαι τόσο πιο καλός κ γλυκούλης θα γίνεται!!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον pinaka μόνο μια μικρή ας το πούμε λεπτομέρεια δεν έχουν τριχόπτωση αν το πηγαίνεις για στριπάρισμα(μάδημα δλδ)κάθε 2,5 μήνες αλλιώς μαδάνε κ μάλιστα πολύ......Τα γουέστι μαδιούνται δεν κουρεύονται διότι αν κουρευτούν τότε θα πάθουν δερματίτιδα κ δεν το θες αυτό :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...