Jump to content

Προσωπικες παρατηρησεις απο αντιχλωρια


Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα για να καταθεσω καποιες παρατηρησεις και περιμενω να δωσετε και εσεις τις δικες σας παρατηρησεις (δεν μπορει να ειμαι ο μονος) σχετικα με καποιες ιδιοτητες που εχουν συγκεκριμενα προιοντα και ισως προκαλουν καποια "προβλημματα" στο οικοσυστημα οταν χρησιμοποιουνται σε μονιμη βαση.

 

Η προσωπικη εμπειρια μου λοιπον σχετιζεται με την χρηση api stresscoat με aloe vera.Χρησιμοποιουσα σχεδον ενα χρονο αποκλειστικα το συγκεκριμενο προιον σε τρια ενυδρεια με διαφορετικες παραμετρους νερου,φωτισμος κτλ και σε ολα ειχα green beard algea,την γνωστη αλγη που ειναι σαν πρασινο χαλι.Την χαιρετησα στο πρωτο ενυδρειο οταν ξεκινησα να χρησιμοποιω οσμωση και να παιρνω νερο απο τα προφιλτρα.Μετα απο λιγους μηνες προσεξα οτι στο βαρελι προετοιμασιας (στα αλλα δυο ενυδρεια που δεν επαιρνα απο οσμωση οπυτε απο προφιλτρα,ειναι σε αλλο χωρο) μεσα σε λιγες ωρες που γεμιζε νερο και αντιχλωριο επιανε στον πατο μια γλιτσα που επρεπε να τριψω με το χερι για να φυγει τελειως,με πιεση στο ντουζ δεν εφευγε.Τοτε μου μπηκε και η ιδεα για την aloe vera και ξεκινησα να αποχλωριωνω με ανθρακα στο φιλτρο μιας και δεν ειχα φυτα στα αλλα δυο μικρα ενυδρεια μου.Αμεσως και για πρωτη φορα μετα απο 6 μηνες το πρασινο χαλι στον πατο του ενυδρειου αρχισε να μας χαιρετα.

 

Το συμπερασμα λοιπον το δικο μου ειναι το συγκεκριμενο αντιχλωριο ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αλλα δεν θα το ξαναχρησιμοποιησω επι μονιμου βασεως γιατι προφανως η αλοη που περιεχει δημιουργει στον πατο του νερου αυτη την γλιτσα και οντας φυτικης προελευσης δημιουργει green beard algea.Θα το χρησιμοποιω πλεον σε συγκεκριμενες περιπτωσεις και πιο πολυ σαν θεραπεια αν χρειαστει.

 

Σιγουρα θα εχετε παρατηρησει και εσεις κατι αντιστοιχο  σε καποιο προιον με εξτρα ιδιοτητες σε μονιμη χρηση και περιμενω να τις μοιραστειτε μαζι μας.

 

Δεν κανω δυσφημιση,το αντιθετο,λεω οτι το προιον ειναι εξαιρετικο για αυτο που προσφερει,αλλα σε μονιμη βαση φερνει καποια δυσλειτουργια στο κλειστο μας συστημα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι φίλε argy είναι αλήθεια όλο αυτό με το συγκεκριμένο προϊόν όταν γίνεται χρόνια χρίση του προϊόντος αυτού δημιουργεί σε όλες τις επιφάνειες μια λεπτή στρώση βλέννας, ιδικά στον βυθό. Εμένα από τότε που ξεκινισα την χρίση του μου παρουσιάζει μια λεπτή βλέννα μη ορατή στην οπια σχηματίζεται η πράσινη αλγι. Με αποτέλεσμα να χρειάζεται πιο τακτικό καθαρισμό η γυάλα.

Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη αυτό το αντιχλώριο χρησιμοποιώ και εγώ 6 μήνες τώρα αλλά δεν έχω κάποια πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι τώρα).

Στο βαρέλι που προετοίμαζα μέχρι πρόσφατα το νερό, το μόνο που είχα παρατηρήσει είναι κάποιο είδος άλγης το οποίο όπως λες δεν έφευγε με πίεση του ντους αλλά ξεκολλούσε σε κομματάκια όταν το έτριβα με το χέρι.Καφέ χρώμα.

Αλλά έπιανε όλο το βαρέλι μέχρι εκεί που ήταν η στάθμη του νερού. όχι μόνο τον πάτο όπως λες. Ακόμα και τις βεντούζες του θερμοστάτη.

Έγινε επεξεργασία - AgMa
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...