Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΕΠΕΙΓΟΝ)


petsta

Recommended Posts

Καλημερα.

Ο CT μονομαχος που εχω 2 εβδομαδες (εχω στειλει φωτο και ειναι και στο avatar μου) , εδω και 3 ημερες δειχνει σαν να εχει "μαδησει" και εχθες ειχε και δυσκολια στην κινηση και δεν μπορουσε να "πετυχει" την τροφη του.

Παρακαλω την βοηθεια σας

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Οι πληροφορίες που δίνεις είναι ανεπαρκείς για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει με ασφάλεια για το περί τίνος πρόκειται, ώστε να μπορέσει να σε βοηθήσει ουσιαστικά. Δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος από απόσταση σωστή διάγνωση και θεραπεία έτσι...

Δώσε αναλυτικές πληροφορίες, μετρήσεις και πλήρες ιστορικό για το ενυδρείο, αναλυτική περιγραφή συμπεριφοράς και συμπτωμάτων, ρουτίνες που ακολουθείς και τέλος όρισε τι εννοείς με το "μαδήσει" (τα ψάρια δεν έχουν πούπουλα ή τρίχες για να μαδάνε...).

Μην ξεχνάς ότι δεν έχουμε δει ποτέ από κοντά ούτε το ενυδρείο, ούτε το ψάρι. Διάβασε προσεκτικά τις σελίδες και τα ποστ τα σχετικά με τις ασθένειες (και ιδιαίτερα στα θέματα των Μονομάχων) μήπως και καταλάβεις μόνος σου για τι ακριβώς πρόκειται (γιατί εσύ ζεις μαζί του και μπορείς να καταλάβεις καλύτερα, εάν ενημερωθείς σωστά).

Το ενυδρειακό αλάτι σε αναλογία 3 γραμμάρια για κάθε λίτρο νερό που έχεις στο ενυδρείο του (αφού το διαλύσεις πρώτα καλά), σε συνδυασμό με άνοδο της θερμοκρασίας στο 28-29, εκτιμώ ότι σαν πρώτη άμεση κίνηση θα τον βοηθήσει ότι και νάναι (μέχρι να βγει μια άκρη). Εάν πρόκειται για ισχυρή βακτηριδιακή μόλυνση που του τρώει τα πτερύγια, ετοιμάσου για αντίστοιχο φάρμακο (διάβασε τα σχετικά θέματα).

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν βοηθάει πάντως εγώ είχα ενα παρόμοιο πρόβλημα με ξεφτισμένα πτερύγια και ουρά σε ένα ρόζυ μπάρμπους και απ'ότι διάβασα στις ασθένειες ήταν βακτηριδιακή μόλυνση σε συνδυασμό με fin rot και έβαλα 2-3 φορές σε μια εβδομάδα melafix και έγινε ανάπλαση και της ουράς και των πτερυγίων, Για την κάθε ασθένεια όμως πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά για τα συμπτώματα και μετά να δώσεις φάρμακο. Ακου και τους πιο έμπειρους στο χόμπι που για να σε βοηθήσουν σου κάνουν μεγάλη ανάλυση επι του θέματος .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την βοηθεια σας αλλα δυστυχως... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

:hysterical::rasp::rasp:

Κρίμα, ήταν πολύ όμορφος. Τα συλυπητήρια μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...