Jump to content

Ερώτηση περί εξωτερικού φίλτρου


mahites9

Recommended Posts

Επειδή στα 3 + χρόνια που ασχολούμαι με ενυδρεία γλυκού νερού ποτέ δεν είχα εξωτερικό φίλτρο,θα ήθελα τώρα που έχω ένα (eheim 2211) να ρωτήσω τα εξής:

1)τι συντήρηση χρειάζεται και κάθε ποτε?εννοώ πχ με εσωτερικό φίλτρο σε κάθε αλλαγή νερού πλένουμε τα σφουγγάρια κτλ.στο εξωτερικό υπάρχει κάποια διαδικασία?μου είπαν από εκει που το αγόρασα ότι δε χρειαζεται να κάνω τίποτα αφού το βάλω σε λειτουργία.αν σας βοηθάει εμένα εκτός από σφουγγάρια έχει και πετρώματα (τώρα τι ακριβώς θα σας γελάσω μιας και μου τα έδωσαν από το μαγαζί)

2)το σωλήνα με τις τρύπεσ τον έχω κάτω από τη στάθμη του νερού και δε δημιουργεί καμία αναταραχή.απλά όταν βάζω το χέρι μου νοιώθω μια μικρή ροή.είναι φυσιολογικό αυτό έτσι???

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

τα πετραδακια που βλεπεις ειναι βιολογικο υλικο.Τα σφουγγαρια τα πλενεις με νερο ενυδρειου.Τωρα το ποσο συχνα το πλενεις εξαρταται απο το μεγεθος του ενυδρειου και την ιχθυοφορτιση που αυτο εχει.την φλογερα μπορεις να την βααλεις στο υψος του νερου για να εχεις αναταραξη της επιφανειας του νερου.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις μέσα στο ενυδρείο φυτά την φλογέρα δεν θα την βάλεις θα σου διώξει όλο το CO2.

Για τον καθαρισμό σου ανέφερε ο προλαλήσας. Υπό νορμάλ συνθήκες μια φορά το εξάμηνο φτάνει και αυτό το πλένεις με νερό του ενυδρείου (όχι μέσα στο ενυδρείο). Και όχι όλο με μιας για να μην χαλάσεις την βιολογία αλλά το 50%. Αν δεις ότι είναι πολύ λερωμένο τότε περιμένεις ένα μήνα και πλένεις το υπόλοιπο 50%. Αν δεν είναι πολύ λερωμένο τότε στο επόμενο εξάμηνο πλένεις το άλλο 50%.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ παιδιά, κάποιες διευκρινήσεις μόνο

1)το ενυδρείο είναι 60λίτρα και έχω ήδη 3 φυτά αλλά επειδή σκοπεύω να βάλω πάφερ θα βάλω και αρκετα ακόμη.χρήστο τι εννοείς να μην έχω φλογέρα???(φλογέρα είναι ο οριζόντιος σωλήνας με τις μικρές τρύπες οι οποίες ρίχνουν νερό στο ενυδρείο έτσι???)Και το νερό πως θα επιστρέφει στο ενυδρείο???κατευθείαν από το σωλήνα???

2)όταν λες το 50% μία φορά το εξάμηνο εννοείς και τις πέτρες και τα σφουγγάρια σωστά???οι πέτρες θα χρειαστούν κάποια στιγμή αλλαγή???

ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

1, Τοποθετείς το φίλτρο κάτω από το ενυδρείο και συνήθως το φίλτρο δείχνει πάνω με βελάκια την είσοδο του νερού και την έξοδο. Οπότε γνωρίζεις ότι η είσοδος είναι αυτή που θα ρουφά το νερό από το ενυδρείο και η έξοδος αυτή που επιστρέφει το νερό στο ενυδρείο εκεί συνδέουμε την φλογέρα (τον σωλήνα με της τρύπες) αλλά όπως ανέφερα επειδή θα έχεις φυτά δεν χρειάζεται. Τα λάστιχα απο το φίλτρο στο ενυδρείο και από το ενυδρείο στο φίλτρο εμπεριέχονται στην συσκευασία.

2, Πχ έχεις δυο σφουγγάρια μέσα καθαρίζεις το ένα το άλλο όχι . ή μισοκαθαρίζεις και τα δύο το βιολογικό υλικό πχ μακαρόνια η βιομπαλες κτλ. Καθαρίζεις τα μισά μακαρόνια και μετά ανακατεύεις τα καθαρά με τα λερωμένα, αν τα δεις πάρα πολύ λερωμένα ξανά καθαρίζεις τα μισά μετά από 1 μήνα.

Η εταιρίες λένε να αλλάζουμε το βιολογικό υλικό ανά διαστήματα, προσωπικά δεν το αλλάζω ποτέ και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο το έχω ήδη σθνδέσει και λειτουργεί μια χαρά απλά έχω βάλει τη φλογέρα.Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι ότι αν βγάλω τη φλογέρα ουσιαστικά θα έχω ένα σωλήνα ο οποίος τραβάει νερό -->το περνάει από το φίλτρο --> και με΄τα ο 2ος σωλήνας το ξαναρίχνει στο ενυδρείο.Χωρίς φλογέρα απλά θα έχω ένα σωλήνα ο οποίος ρίχνει νερό στο ενυδρείο είτε πα΄νω είτε κάτω από την επιφάνεια του νερού.Σωστα??????

το CO2 παίζζει μεγάλο ρόλο για τα φυτά???γιατί εγώ το έχω σε λειτουργία το ενυδρείο 2,5 εβδμάδες και τα φυτά που έχω μέσα έχουν αρκετά φύλα πράσινα.λες να είναι από αυτό ή από το biobacter που χρησιμοποιώ για το στρώσιμο????

thanks a lot again

Link to comment
Share on other sites

φιλε , καλησπερα. τα φυτα θα κιτρινισουν μετα απο λιγο καιρο αν δεν εχεις καλο CΟ2 στο ενυδρειο σου και οχι αμεσως. οσο για τον σωληνα που τραβαει νερο απο το ενυδρειο σου και το στελνει στο φιλτρο πρεπει να ειναι οπως σου διχνω περιπου στην εικονα που εχω συνημμενη και οχι σκετος σωληνας .μετα απο το φιλτρο προς το ενυδρειο χρεισημευει η "φλογερα".

Στο καθαρισμο του βιολογικου υλικου και στην αντικατασταση του ,ειμαι και εγω της γνωμης να ειναι ο καθαρισμος 50% και πολυ προσεκτικος και μονο με νερο ενυδρειου και η αντικατασταση να μην γινει ποτε. :buttrock:

post-5390-1193242570_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ο σωλήνας που τραβάει νερό από το ενυδρείο για το φίλτρο είναι έτσι όπως δείχνει και η εικόνα σου.ο Χρήστος είπε ότι η φλογέρα εμποδίζει την ανάπτυξη των φυτών.Και ρωτάω:

αν βγάλω τη φλογέρα, θα αφήσω το 2ο σωλήνα (όχι αυτόν που μου δείχνεις) μέσα ή έξω από την επιφάνεια του νερού να ξαναρίχνει νερό στο ενυδρείο????

και για ενημερωτικούς λόγους η φλογέρα με ποιο τρόπο διώχνει το CO2 και εμποδίζει την ανάπτυξη των φυτών???

όσο για τον καθαρισμό από ότι κατάλαβα κάθε 6 μήνες το 50% των σφουγγαριών,μετά από ένα μήνα το υπόλοιπ 50% και τα πετρώματα ποτέ.και πάντα με νερό ενυδρείου.σωστά????

Link to comment
Share on other sites

ααα και όταν λες λίγο καιρό μετά εννοείς φαντάζομαι πάνω από μήνα έτσι????

δηλ. το μερικό κιτρίνισμα ορισμένων εκ των φυτών μου δεν οφείλεται σε αυτό το λόγο

Link to comment
Share on other sites

Ο σωλήνας που επαναφέρει το νερό στο ενυδρείο να βρίσκεται 5-7 εκατοστά κάτω από την επιφάνια του νερού με μια ελαφριά κλήση προς τα επάνω.

Δεν θέλουμε μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας διότι η μεγάλη ανατάραξη του νερού διώχνει το CO2.

Το CO2 για τα φυτά είναι ότι είναι για εμάς ή υδατάνθρακες και η γλυκόζη, δηλαδή ενέργεια. Αν λείπει το CO2 τότε λείπει για τα φυτά η απαιτούμενη ενέργεια και το φυτό σε πρώτη φάση δεν αναπτύσσεται και σε δεύτερη φάση πεθαίνει.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά,από αύριο κιόλας θα τις βάλω σε εφαρμογή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...