Jump to content

κυριε ψαλτη νικο


Recommended Posts

κυριε ψαλτη σασ εχω ωσ προτηπο στα θαλασινα και θα ζητηζω να με βοηθησεται και εμενα να φτοιαξω ενα ειμαι εντελοσ αρχαριοσ!εχο το ενυδρειο που βλεπεται στη φοτο και θα ειθελα να το μετατρεψω σε θαλασινο φυσηκα για νεμο και ισοσ καπιο φτινο θαλασινο ψαρακι!μαζι με τα πραματα που μου λετε να αγαρωσω θα σασ παρακαλουσα να βαζατε καπιεσ τιμεσ που νομηζεται εσεισ οτι θα μου κοστισει!και ισοσ χρειαστουμαι και τισ αγελιεσ του θαλασινου ισωσ καπιοσ φιλοσ να εχει κατι που να του πουλαει η να το δωριζει!εγω απο μεριασ μου εχω ενυδρειο με βαση 1 μετρο 40φαρδοσ και 60υψοσ διαθετο ενα φιλτρο εχειμ 2213 και ενα κυκλοφορητη στα 700 λιτρα την ωρα περιμενω να μου πιτε τι αλο χρειαζομαι?

post-6450-1206284492_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε, κατ' αρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία στα θαλασσινά σχέδια.

Η επιτυχία ενός θαλασσινού συστήματος, άσχετα με το μέγεθος του ενυδρείου, βασίζεται στην καλή γνώση του αντικειμένου, την οποία μπορεί να την αποκτήσει κάποιος διαβάζοντας τις πληροφορίες, που εύκολα μπορεί να αναζητήσει στο forum μας και κατόπιν να θέσει τα ερωτήματά του για τις όποιες απορίες πρικύψουν.

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις τι είδους σύστημα ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις. Ένα φυσικό σύστημα ή ένα που η βιολογική του ισορροπία θα στηρίζεται σε τεχνητά υλικά.

Ότι και να αποφασίσεις οι σταθερές συσκευές που θα χρειαστείς, επί πλέον, είναι ένα skimmer για 400 λίτρα, μία αντίστροφη όσμωση, κάποιοι κυκλοφορητές (ανάλογα με την επιλογή του συστήματος) και ένα ρεφρακτόμετρο.

Θα χρειαστείς, επίσης, αναβάθμιση στο φωτιστικό σου ώστε να έχει λάμπες που προορίζονται για θαλασσινό ενυδρείο.

Από τεστ, στην αρχή θα χρειαστείς θαλασσινά τεστ για τον έλεγχο του αμμωνιακού κύκλου.

Φυσικά αλάτι, υπόστρωμα και ντεκόρ.

Υπάρχουν και πολυσύνθετες προτάσεις, αλλά απ' ότι κατάλαβα, ψάχνουμε για όσο το δυνατόν οικονομική επιλογή, τουλάχιστον αρχικά.

Προς το παρόν, δεν μου μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πιθανά οι υπόλοιποι θαλασσινοί συνχομπίστες μας να έχουν κάτι να προσθέσουν.

Όσον αφορά τιμές και μάρκες προϊόντων, δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί δεν γνωρίζω την αγορά, όπως και το ποσό που μπορείς να διαθέσεις. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση στην κατηγορία των καταστημάτων και για ότι αποφασίσεις μπορείς πριν το αγοράσεις, να ρωτήσεις αυτούς που τα χρησιμοποιούν, αν είναι ικανοποιημένοι.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σασ πιοα η διαφορα φυσυκου με φιολογικου?οσο για το αλατι μου εχουν πει να χρεισημοπιησω και απο θαλασσα για να μπορω να ανεβασω την αλατοτητα πιο γρηγορα.η και σακουλακια αλατιου ακατεργαστο αυτα που δινουν για τα παστα φυσηκα η τιμη για το αλατι το ενηδρειακο ειναι πολυ φτηνη στα 40 ευρω για το ενυδρειο μου απο την ετερια αμαζονιοσ!ΕΓΩ θα ειθελα να κανω ενα ενυδρειο πωσ το σκεφτομαι καπιοσ θειοσ που ειχε θαλασινο μου προτεινε κοραλιακι πετρα σκεφτομαι για ενα ζωντανο βραχω κατι ακομα για τισ λαμπεσ που ειπατε εχει μικρο τελαρο για λαμπεσ μπορω να βαλω μονο δυο τη λαμπεσ μου προτηνεται?οσο για διακοσμηση δεν εχω καπια στο μιαλο μου α και κανενα κοραλι δεν ξερω αν ειναι ζωντανο η ψευτικο προσ το παρον μου αρεσει πολυ ο ζωντανοσ βραχοσ αλα φησηκα θελω να μπορω και να τον κρατησω ζωντανο φοβαμαι πολυ σε καθε κηνησει που θα κανω και θελω να κανω κατι ομορφο στο ματι οσο για τα οικονομικα δεν ειναι μεγαλο προβλημα σιγα σιγα δεν μασ βιαζει κανενασ απλοσ εγω αγχωνομαι πολυ αυτο το διαστημα ειμαι πολυ σφυχτοσ γιατι διμιουργησα αυτο το ενυδρειο πηστεω σε κανενα δυο μηνεσ θα μπορουσα να ξεκινησω ενα θαλασινο με την βοηθεια σασ παντα!σασ ευχαριστω για το ενδειαφερον σασ που δηχνεται στο να με βοηθησεται και να ξερεται θα σασ ενημερωνω συχνα με τισ κηνησεισ και τα βηματα που θα κανω!σασ βαζω και μια φωτω απο το ενηδρειο που εφτιαξα μου κοστισε εναμιση χιλιαρικο τελικα!2 μετρα 80 υψοσ 60 φαρδοσ με υπερχιλησει σε σαπ 200λιτρων με βιολογικα απο ψαρια πολυ λιγα λογου τον χρεςν που εχω αργοτερα σκεφτομαι να παρω 50 μονοδακτυλουσ με δολαρια και παγκασιουσ και σκατ

post-6450-1206302372_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Κώστα,

πολύ καλά κάνεις και δεν βιάζεσαι στις κινήσεις σου. Καλό είναι το διάστημα αυτό να μελετήσεις τη λειτουργία του συστήματος, το οποίο σκέφτεσαι να φτιάξεις. Η γνώση είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα προς την επιτυχία και ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων από την αποφυγή λαθών.

Κατ' αρχήν λοιπόν άρχισε να μελετάς τα άρθρα μας, καθώς και τις πληροφορίες που υπάρχουν από χομπίστες σαν εσένα, οι οποίοι ξεκίνησαν από το μηδέν και σήμερα έχουν καταπληκτικά φυσικά συστήματα να παρουσιάσουν.

Έχοντας τις βασικές γνώσεις, μπορούμε να συζητήσουμε ότι απορίες προκύψουν. Όλοι οι συνχομπίστες μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Το συγκεκριμένο δίμετρο ενυδρείο, σκέφτεσαι να το μετατρέψεις σε reef??

Link to comment
Share on other sites

κυριε νικο το 2μετρο ενηδρειο θελω να το κανω υφαλμηρο με μονοδακτυλουσ και σκατ καπιο αλλο ψαρι υφαλμηρου νερου κσερετε να μου πειτε καθος και τι αλατοτητα πρεπει να εχει?αλλα προτα πρεπει να μεγαλωσω και να δωσω τα παγκασιουσ και τα δολαρια που μου τα εχει ζητησει ενα πετ σοπ!

Link to comment
Share on other sites

Πληροφορίες για υφάλμυρα ψάρια θα αναζητήσεις στην ειδική κατηγορία "υφάλμυρο νερό". Οι Φίλοι της κατηγορίας, είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...