Jump to content

Τι είδος Υπόστρωμα να διαλέξω


Aquadominus

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας για να διαλέξω υπόστρωμα εάν βάλω άμμο θα ευδοκιμήσουν τα φυτά μου στην προηγπύμενη απόπειρα που έκανα με άμμο λευκή οι ρίζες των φυτών σάπιζαν μετα απο 1-2 μήνες το πολύ.

Στο ενυδρείο αυτό σκοπέυω να βάλω δίσκους.

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα φίλε μου!Εγώ έβαλα υπόστρομα της tetra,άμμο 1-3 χιλιοστά,έχω διοξείδιο και 2 φορές την εβδομάδα ρίχνω υγρό λίπασμα της kent για τα φύλλα και τα φυτά μου πιστεύω είναι σε πολύ καλή κατάσταση!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας για να διαλέξω υπόστρωμα εάν βάλω άμμο θα ευδοκιμήσουν τα φυτά μου στην προηγπύμενη απόπειρα που έκανα με άμμο λευκή οι ρίζες των φυτών σάπιζαν μετα απο 1-2 μήνες το πολύ.

Στο ενυδρείο αυτό σκοπέυω να βάλω δίσκους.

Συνηθως οσοι εχουν δισκους, τους εχουν σε υψηλη θερμοκρασια (30 C). Ελαχιστα φυτα την αντεχουν. Οι εχινοδοροι ειναι ενα ειδος για παραδειγμα, αλλα και εκει πρεπει να το ψαξεις αρκετα. Αυτα τα φυτα δεν χρειαζονται υποστρωμα, απλα βαζεις ταμπλετες κοντα στις ριζες τους και εισαι ενταξει. Ακομα περισσοτεροι προτιμουν τα "βιοτοπικα", δηλαδη με ριζες τροπικων δενδρων (χωρις καθολου φυτα). Αυτο σε βγαζει κατα καποιο τροπο απο το "προβλημα" και ερχεται πιο κοντα στην πραγματικοτητα, αφου οι δισκοι δεν εχουν φυτα στο περιβαλλον τους η εχουν ελαχιστα. Νομιζω οτι αν το θελεις "φουλ" φυτεμενο θα πρεπει να εχεις το νου σου στραμενο στα φυτα. Αυτο κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι λαθος. Η δισκους θα προσεχεις η τα φυτα.- :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως οσοι εχουν δισκους, τους εχουν σε υψηλη θερμοκρασια (30 C). Ελαχιστα φυτα την αντεχουν. Οι εχινοδοροι ειναι ενα ειδος για παραδειγμα, αλλα και εκει πρεπει να το ψαξεις αρκετα. Αυτα τα φυτα δεν χρειαζονται υποστρωμα, απλα βαζεις ταμπλετες κοντα στις ριζες τους και εισαι ενταξει. Ακομα περισσοτεροι προτιμουν τα "βιοτοπικα", δηλαδη με ριζες τροπικων δενδρων (χωρις καθολου φυτα). Αυτο σε βγαζει κατα καποιο τροπο απο το "προβλημα" και ερχεται πιο κοντα στην πραγματικοτητα, αφου οι δισκοι δεν εχουν φυτα στο περιβαλλον τους η εχουν ελαχιστα. Νομιζω οτι αν το θελεις "φουλ" φυτεμενο θα πρεπει να εχεις το νου σου στραμενο στα φυτα. Αυτο κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι λαθος. Η δισκους θα προσεχεις η τα φυτα.- :bowdown:

πιστευω οτι ειναι λαθος η δισκους η φυτα .Μπορεις να τα εχεις και τα δυο μακαρι να μας δειξει το ενυδρειο του ο HAWAI ο οποιος μπορεσε και συνδιασε και τα δυο ετυχε και ειδα το ενυδρειο του και :unsure: Στους 30C εχουν προβλημα kai oi δισκοι.το καλοκαιρι οταν χαλασε το chiller ενος φιλου που εχει δισκους και εφτασε η θερμοκρασια στους 30c οι δισκοι αρχισαν να μαυριζουν και στο τελος εχασε μερικους

Link to comment
Share on other sites

Στους 30C εχουν προβλημα kai oi δισκοι.το καλοκαιρι οταν χαλασε το chiller ενος φιλου που εχει δισκους και εφτασε η θερμοκρασια στους 30c οι δισκοι αρχισαν να μαυριζουν και στο τελος εχασε μερικους

το μονο που ειναι 100% σιγουρο αγαπητε μου φιλε,ειναι οτι οι δισκοι του φιλου σου πεθαναν απο αλλη αιτια και οχι απο τη θερμοκρασια...!!!!

ας ειμαστε πιο προσεχτικοι σε αυτα που λεμε η και προτεινουμε...!!

ως γνωστον οι δισκοι ΔΕΝ εχουν κανενα ναπολυτως προβλημα σε τγετοιες θερμοκρασιες και νσε ακομη μεγαλυτερες!!!!!!.φαινεται μναλιστα να τους αρεσει και το διασκεδαζουν κιολας.....

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον..... :unsure::bowdown::bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα κι από εμένα!Εγώ δεν ξέρω αν είναι η τύχη αλλά και οι δίσκοι μου και τα φυτά μου είναι σε άριστη κατάσταση και τα έχω στους 27 βαθμούς και ένα ζευγάρι μου γεννάει απλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να τα χωρίσω!

Link to comment
Share on other sites

http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=849 σχετικα με τους δισκους

Snakeskin Discus

(Symphysodon spp.)

QUICK STATS

Minimum Tank Size: 50 gallons

Care Level: Moderate

Temperament: Peaceful

Water Conditions: 79-86° F, pH 6.1-7.5, KH 1-3

Max. Size: 8"

Color Form: Blue, White

Diet: Carnivore

Origin: Farm Raised, Malaysia

Family: Cichlidae

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ακριβως λεω και εγω να ειμαστε προσεκτικοι τι γραφουμε και τι προτεινουμε

αντε καλα..... :unsure:
Link to comment
Share on other sites

[ως γνωστον οι δισκοι ΔΕΝ εχουν κανενα ναπολυτως προβλημα σε τγετοιες θερμοκρασιες και νσε ακομη μεγαλυτερες!!!!!!.φαινεται μναλιστα να τους αρεσει και το διασκεδαζουν κιολας]

Θα ηθελα νατο δω αυτο με 32C :unsure:

Link to comment
Share on other sites

[ως γνωστον οι δισκοι ΔΕΝ εχουν κανενα απολυτως προβλημα σε τετοιες θερμοκρασιες και σε ακομη μεγαλυτερες!!!!!!.φαινεται μαλιστα να τους αρεσει και το διασκεδαζουν κιολας..!!

Θα ηθελα νατο δω αυτο με 32C :bowdown:

θελεις να το δεις και με 34....???

σε παρακαλω πολυ,η θερμοκρασια ειναι πολυ σημαντικη για τους δισκους αφου μπορουνε να αυτοθεραπευονται αν μεινουν λιγες μερες ακομη και σε θερμοκρασιες των 33-34 βαθμων!!!!!! που κανενα αλλο ψαρο γλυκου δεν θα μπορουσε να αντεξει...!!!!

αν ανατρεξω σε βιβλιογραφιες,θα πρεπει να κανεις μερικες ωριτσες σκρολ το ποντικι σου...

ΥΓ.για μενα εαν και εφοσων υπαρχουν και φυτα στο ενυδρειο καλο θα ειναι να μην υπερβαινει τους 28 βαθμους η θερμοκρασια για 2 σημαντικους λογους.

α) για να μην χασουμε τα φυτα μας,και β)για να μπορουμε να ανεβασουμε τη θερμοκρασια 3-5 βαθμους παραπανω αν μας βγει καποια αρρωστεια,παντα βεβαια και με την χρηση αεροπετρας γιατι σε τετοιες θερμοκρασιες δεν υπαρχει αρκετο οξυγονο... :unsure:

παω για υπνο..τα λεμε αυριο. :bowdown:

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Mε 34 θα φαμε discus

1. Εχω και φωτο και βιντεο στους 35,5 C και μαλιστα πολυ προσφατο σε βοηθαει. Επισης μπορω να σου γραψω μεχρι ποσους βαθμους μπορει να ζησει και ποσους πεθαινει, εκτος αν ξερεις και θελεις να το γραψεις εσυ. Δεν καταλαβαινω που το πας. Μηπως πρεπει να διαβασεις ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι εχω γραψει;;;

2. Αγαπητε HAWAI απο αυτο που εγραψα καταλαβες οτι οι δισκοι εχουν προβλημα στους 28 βαθμους;;; Η οτι δεν γεννανε;;; Και επι τη ευκαιρια αν θες πες μου ποτε αρχισες να εχεις δισκους και ποτε πηρες την πρωτη γεννα;;; :unsure: (Πρεπει να γινουμε "κατινες", το κερατο μου;; :bowdown: )

Link to comment
Share on other sites

Mε 34 θα φαμε discus

θα προτεινα να σταματησουμε εδω,γιατι δυστυχως το ποστ του φιλου το καννιβαλισαμε....

φιλε space,αν θελεις να συνεχισουμε μπορεις να ανοιξεις νεο δικο σου ποστ.

το θεμα ομως ειναι να μην επιμενουμε χωρις να γνωριζουμε....ετσι απλα εκτιθεσαι αγαπητε φιλε.

ολοι μας μαθαινουμε,και παντα εχουμε ανοικτα τα αυτια και τα ματια μας. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου diskus fan,επειδή έχουμε ξεφύγει από το αρχικό θέμα,το,υπόστρωμα,να το σταματήσουμε εδώ γιατί δεν συμφωνούν απ΄ότι βλέπεις οι απόψεις και όπως έχω πει όταν πρωτογράφτηκα στην παρέα ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι που για τον άλλον είναι λάθος και να του βγαίνει!Όσο για μένα το ενυδρείο το έχω στήσει τον Μάρτιο με Α/Ο όλο το νερό και συμπλήρωσα τα απαραίτητα,από τότε έχει 27 θερμοκρασία και γέννα πήρα τον Ιούνιο την πρώτη!Μέσα είχα τότε 5 δίσκους και τα νέον,γαρίδες,sae και κλόουν!Το κόβουμε λοιπόν εδώ και να βοηθήσουμε για το υπόστρωμα!Φιλικά HAWAI! :unsure:

Έγινε επεξεργασία - HAWAI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...