Jump to content

απορίες για ασθένειες ψαριών


Recommended Posts

Guest k_toska

Έχουμε ένα ενυδρείο 100Lt και μέσα είχαμε βάλει 3 γκάπυ, 3 νεον τέτρα, 1 κλόουν, 1 γλύφτη, 1 πλάτυ, 1 μονομάχο, 1 μόλι, και 2 διάφανα ψαράκια με φωσφοριζέ γραμμούλες που δεν θυμάμαι πώς ονομάζονται.

Το πλάτυ το βάλαμε μαζί με τα διάφανα πριν μερικές μέρες. Μια μέρα μετά από την ημέρα που τα αγοράσαμε το πλάτυ ψόφησε. Την προηγούμενη εβδομάδα λείψαμε 3 ημέρες (είχαμε βάλει την ειδική τροφή που κρατάει μέρες) και την Παρασκευή που επιστρέψαμε ανακαλύψαμε ότι 1 νέον τέτρα και 1 γκάπυ είχαν ψοφήσει και επιπλέον το ένα από τα 2 διάφανα είχε γεμίσει με άσπρα σημάδια παντού στο σώμα του. Αμέσως πήγαμε σε ένα pet shop και αγοράσαμε ειδική θεραπεία. Λογικά το ψαράκι πρέπει να έχει Ichthyophthirius.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε αν αυτά που ήδη ψόφησαν είχαν την ίδια ασθένεια ή αν συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό στο ενυδρείο. Τί είναι η μικροσκοπική εξέταση και πώς γίνεται; Μπορούν τα pet shop να την κάνουν; Με ποιο τρόπο μπορούμε να δούμε αν και με τι έχει μολυνθεί το ενυδρείο;

Και κάτι τελευταίο: Πολλοί συνιστούν, όταν αγοράσει κανείς ένα καινούριο ψαράκι, να το βάζει σε ενυδρείο καραντίνα. Πόσο μεγάλο είναι αυτό και πόσο ακριβό είναι; Συμφέρει να κρατάει κανείς 2 ενυδρεία και να πρέπει και στα 2 να προσέχει το νερό κλπ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν πόσο καιρό είναι σε λειτουργία το ενυδρείο σου;. Για να μπορέσουμε να σου πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά θα πρέπει επίσης να μας δώσεις και μετρήσεις από το ενυδρείο σου, θερμοκρασίας ,αμμωνίας, νιτρωδών, νιτρικών καθώς και κάποιες πληροφορίες για το ενυδρείο σου, όπως τι φίλτρο έχεις, πόσο καιρό είναι στρωμένο, τι υλικά έχεις σε αυτό .

Το να σου πούμε να ρίξεις ένα φάρμακο δεν είναι η λύση ακόμα κι αν έχουμε κάνει σωστή διάγνωση , αν δεν έχουμε εντοπίσει τα αίτια .

Για το ενυδρείο καραντίνα που λες , δεν χρειάζεται να δουλεύει συνέχεια , μπορείς να το έχεις άδειο, και όταν θέλεις να βάλεις ψάρι μέσα παίρνεις νερό από το ενυδρείο και το γεμίζεις .

Αν βέβαια μπορείς να έχεις και ένα μικρό φιλτράκι στο μεγάλο ενυδρείο, και όποτε θέλεις να το παίρνεις και να το βάζεις στη καραντίνα για να μην κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού, γίνεται .

Μόνο να προσέχεις όταν παίρνεις το φίλτρο από τη καραντίνα και το βάζεις στο ενυδρείο μην έχεις τίποτα ασθένειες .

Αυτή τη στιγμή από ότι κατάλαβα κάνεις κάποια θεραπεία .

Με τι φάρμακο πόσες μέρες και σε τι κατάσταση είναι τα ψάρια μετά τη χρήση .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...