Jump to content

Μετατροπη Samp για γλυκου σε αλμυρου νερου


Recommended Posts

Παιδεια θα ηθελα την αποψη σας επι του θεματος ,κατασκευασα ενα σαμπ το οπιο προοριζοταν για γλυκου νερου με τα συνιθιμενα διαμερισματα να μπενοβγενει και να ανεβοκατεβενει το νερο απο μεσα το γνωστο σε ολους μας

ειναι αρκετα μεγαλο σε χωριτηκοτητα,

το ερωτημα μου ειναι κανει για θαλασσινο?

ρωταο γιατι σε ολα τα σαμπ που ειδα το νερο πεφτει με δυναμη στης βιοσφαιρες αλλα σε εμενα το νερο θα ερχαιται απο τα πιο πισω διαμερισματα οπου θα εχω τα ειδη με τα σφοκαρια και της θερμαστρες και θα πεφτουν στης βιοσφαιρες απο επανω με την ροη,η μαυρες κοκκιδες ειναι η βιοσφαιρες και στα 2 πρωτα διαμερισματα το μιχανικο φιλτραρισμα

το διχνει και στην φοτοpost-1141-1275496269_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για FO (fish only) και δεν θα βάλεις ζωντανό βράχο είναι οκ κατά την άποψή μου. Ο ρόλος του μηχανικού φίλτρου είναι η αφαίρεση των μεγαλύτερων σε μέγεθος οργανικών και detritus.

Από την άλλη θα χρειάζεται συχνό καθάρισμα που μπορεί να αποφύγεις βάζοντας ένα σκίμμερ στο πρώτο διαμέρισμα το οποίο θα αφαιρεί τα πλείστα απο τα οργανικά υπολείματα.

Στο δεύτερο μπορείς να βάλεις το μηχανικό φίλτρο αν θέλεις αν και πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο αναγκαίο. Το πράσινο τι ακριβώς είναι?

Πάντως έχω ρίξει μια ματιά σε biosphere sumps και είναι παρόμια με το δικό σου με την απουσία του πρώτου και δεύτερου διαμερίσματος.

Επίσης θα ήθελα να σε ρωτίσω πως σκοπεύεις να "μπολιάσεις" τις βιομπάλες!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ βασικο ειναι να χωραει το skimmer σε καποιο απο τα διαμερισματα(αν δεν θες να μπει στο ενυδρειο).Οσο για το μηχανικο φιλτραρισμα και τις βιομπαλες,ειναι ΟΚ,εφοσον προκειται για fish only χωρις ζωντανο βραχο.Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση θα πρεπει να αφαιρεθουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...