Jump to content

Diy Ats


paschalpgr

Recommended Posts

Διαστάσεις: 350 mm X 180 mm

Φωτισμός: LED 4 Χ 3WATT

Συνολικό κόστος: περίπου 35 Ευρώ

ΤΕΛΑΡΟ - ΠΛΕΓΜΑ

Το τελάρο του ATS κατασκευάστηκε από Plexiglas 3mm και συναρμολογήθηκε με πλαστικές βίδες. Στο εσωτερικό του τελάρου στερέωσα ανάμεσα στις πλευρές του, πλαστικό γωνιακό πλέγμα για γυψοσανίδες ( Leroy Merlin – αν θυμάμαι καλά περίπου 1,5 ευρώ το κομμάτι των 2 μέτρων) και το έδεσα με tie wrap. Στη συνέχεια πάνω σε αυτό στερέωσα επίσης με tie wrap αντιολισθητικό πλέγμα μπάνιου από πολυαιθυλένιο ( ΙΚΕΑ – περίπου 3 ευρώ το ρολό) σε 2 στρώματα.

ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ

Το νερό έρχεται από την επιστροφή του ενυδρείου και η ροή του ρυθμίζεται με μία βάνα 1 ίντσα. Για να έχω όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη παροχή νερού στο τελάρο, σε ένα σωλήνα PVC Φ 25 με μήκος μεγαλύτερο από το τελάρο, έκοψα το εσωτερικό της σε παραλληλόγραμμο ώστε να μπορεί να περάσει σφικτά το τελάρο σε αυτό. Το τελάρο δέθηκε με tie wrap , η μία άκρη του σωλήνα έκλεισε κολλώντας σε αυτό ένα κομμάτι Plexiglas και η κατασκευή τοποθετήθηκε στο πλαίσιο στήριξης στις εγκοπές που είχα ανοίξει για το σκοπό αυτό.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ουσιαστικά είναι ένα Π με Plexiglas στο οποίο στα δύο πλαϊνά κομμάτια του άνοιξα από μία εγκοπή για να καθίσει ο σωλήνας του τελάρου. Στο πίσω μέρος του πλαισίου κόλλησα δύο βάσεις με πλαστικές βίδες για να μπορέσει να συγκρατηθεί το πλαίσιο στο γυαλί του sump στη θέση του refugium.

ΠΛΑΣΙΟ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΥΣΑΛΙΔΩΝ.

Μετά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ATS, είδα ότι λόγω της ροής του νερού δημιουργούταν πολλές φυσαλίδες οι οποίες καθώς έφευγαν λέρωναν με αλάτια το τζάμι του φωτιστικού για το refugium. Για το λόγο αυτό, έκανα ένα ακόμη Π από διάφανο Plexiglas 3 mm και το στερέωσα με πλαστικές βίδες στο μπροστινό κάτω τμήμα του πλαισίου στήριξης ώστε να είναι περίπου 5 cm πάνω και 10 cm κάτω από την επιφάνεια του νερού στο refugium για να κόβει τις φυσαλίδες.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Το ATS φωτίζεται από 4 3βατα led ( 4500K – BLUE – 2 X RED) από τη μία πλευρά του μόνο ( κοιτάζω βέβαια τι αλλαγές θα κάνω για να το φωτίσω και από τις δύο πλευρές) τα οποία είναι μέρος του φωτιστικού που φωτίζει και το refugium και είναι ιδιοκατασκευή.

Ακολουθούν φωτογραφίες με λεπτομέρειες του και ένα μικρό βίντεο από τη λειτουργία του.

Συνημμένες Μικρογραφίες
  • ATS LAYOUT.jpg
  • DSC07250.JPG
  • DSC07254.JPG
  • DSC07256.JPG
  • DSC07260.JPG
  • DSC07268.JPG
  • DSC07272.JPG
Επισυναπτόμενο Αρχείο
Link to comment
Share on other sites

Στο εχω πει και στο θεμα σου στο λεω και εδω μπράβο για το μεράκι σου και σ ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι μαζι μας!

Link to comment
Share on other sites

Και παλι ενα μπράβο για τη μερακλιδικη δουλεια σου και τη διαθεση σου να τη μοιραστείτε μαζι μας :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Απλά πιστεύω ότι η γνώση και η εμπειρία που δεν μοιράζεται, όχι μόνο δεν μπορεί να αναβαθμιστεί αλλά στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καν!!! :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...