Jump to content

panstelios22

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    399
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τα Ενυδρεία μου
    240 μεικτά λίτρα, φυτεμένο, Guppies, SEA, Amano Shrimps, Golden Apple Snails.

    130 μεικτά λίτρα, φυτεμένο, Crystal Red Shrimps

    45 μεικτά λίτρα, φυτεμένο, Red Cherry Shrimps
  • Interests
    DO IT YOURSELF. Ξυλοκατασκευές, Κατασκευές, Κηπουρική

Previous Fields

  • Χώρα
    Cyprus

Πρόσφατοι επισκέπτες

644 εμφανίσεις προφίλ

panstelios22's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

0

Reputation

  1. panstelios22

    Αυτοματοποίηση Όσμωσης

    Το σκέφτηκα και αυτό. Αλλά επείδη γεμίζω 3 διαφορετικά δοχεία θα έπρεπε να προσαρμώσω 3 φλοτεράκια πάνω σε αυτά και να ενώνω το λαστιχάκι της όσμωσης σε όποιο χρειαζόμουν. Να είχα ένα φλοτεράκι και να το τοποθετώ κάθε φορα στο ανάλογο δοχείο δεν ήθελα. Για μένα έτσι είναι πιο πρακτικό. Εξάλλου αυτοί οι χρονοδιακόπτες δεν στοιχίζουν ακριβά, 12 ευρώ ο κάθε ένας στοιχίζει. Αν είναι πολλά τα 24 ευρώ βάζεις ένα και δίνεις περισσότερη προσοχή. Επίσης κλέινοντας ο χρονοδιακόπτης σταματά να υπάρχει η πίεση του νερού στην όσμωση. Με το φλοτέρ η όσμωση βρίσκεται διαρκώς σε πίεση μιας και το φλοτερ βρίσκεται μετά από αυτήν.
  2. panstelios22

    Αυτοματοποίηση Όσμωσης

    Τώρα με τις ζέστες και τις θερμοκρασίες που κτυπάνε εδώ Κύπρο βαρέθηκα να αναπληρώνω νερό στα ενυδρεία μου λόγω της εξάτμισης από τα ανεμηστηράκια. Δούλευα την όσμωση κάθε μέρα και συνέχεια έπρεπε να έχω έννοια μήπως ξεχιλήσει το βαρελάκι κτλ. Έτσι βρήκα μια απλή λύση στο πρόβλημα. Λόγω του ότι δεν είχα πόσιμο νερό στον χώρο που θα την κρέμαγα αναγκάστηκα να ξετρυπήσω τον τοίχο από έξω για να περάσω λάστιχο. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα της υπόθεσης (το κάθε τι έχει τα καλά του και τα κακά του, φαίνεται από έξω ένα μέτρο λάστιχο). Κρέμασα την όσμωση στον τοίχο από την βάση της. Για να μην χρειάζεται να ελέγχω συνέχεια την όσμωση αγόρασα χειροκίνητους χρονοδιακόπτες. Πήρα δύο για περισσότερη ασφάλεια και μέτρησα την πρώτη φορά πόση ώρα χρειάζεται για να γεμίσει το κάθε δοχείο. Έτσι τώρα βρήκα την ησυχία μου. Για παράδειγμα βάζω τον χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά για να γεμίσει το ποτηστήρι. Την επόμενη μέρα έχω 10 λίτρα νερό όσμωσης για αναπλήρωση. Ρίχνω το νερό στα ενυδρεία και ξαναβάζω το χρονοδιακόπτη στα 20 λεπτά. Πραγματοποιώ την αναπλήρωση των ενυδρείων σε 2 λεπτά. Εντωμεταξύ έχω στο θάλαμο του ψυγείου πλαστικα ποτηράκια με νερό όσμωσης. Έτσι αν το νερό στο ποτηστήρι είναι πάνω από την θερμοκρασία του ενυδρείου ρίχνω μέσα 2-3 ποτηράκια πάγου.
  3. Δεν χρειάζεται. Υπάρχει στο εμπόριο αυτοκόλλητη ταινία αλουμινόχαρτου. Και κάνει και καλή δουλειά.
  4. Όσον αφορά ψαράκια ούτε συζήτηση. Είναι που είναι δύσκολο να τισ διατηρήσεις δεν θέλω να έχω κι απώλειες σε μικρα. Ήδη άρχισε η θερμοκρασία να ανεβαίνει και πρέπει να βιαστω με τα ανεμιστηράκια. Προμηθεύτηκα ήδη Α/Ο για την αναπλήρωση. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
  5. panstelios22

    Ατύχημα Με Diy Co2

    Κι εμένα είχε γεμίσει γλίτσα και γι αυτό το ξέστησα, τα καθάρισα όλα και τα ξανάβαλα μέσα. Τα φυτά αναγκάστηκα να τα καθαρίσω φύλλο προς φύλλο. Τώρα τι έγινε με τον βυθό δεν ξέρω. Το νερό είχε θολώσει και από τον βυθό ανέβαιναν φυσαλλίδες. Όλες οι γαρίδες ήταν στην επιφάνεια του νερού. Θα ήθελαν οξυγόνο αφού το ενυδρείο γέμισε CO2.
  6. Μέτρησα τώρα ΝΟ3 και με το ζόρι το χρώμα δεν είναι το ίδιο με το 0. Με της Σερα μέτρησα και είναι το χρώμα είναι κίτρινο.
  7. Έχω καιρό να μετρήσω ΝΟ3. Ήταν 0. Ταΐζω προσεχτικά και με μέτρο μία φορα την μέρα. Στην επόμενη αλλάγη θα μετρήσω και είναι διαφορετικό από 0 να σου πώ.
  8. Μία από τα ίδια και γι' αυτό το ενυδρείο. Για άλλο σκοπό κατασκευάστηκε και αλλού κατέληξε τελικά. Βρήκα επιτέλους πριν από λίγους μήνες CRS στην Κύπρο και τους έστησα αυτό το ενυδρείο. Αμαρτία μου αλλά σε αυτό το ενυδρείο αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο (έχω άλλα 2). Κάθε αλλάγη στην ώρα της, το κλάδεμα και το καθάρισμα. Θαυμάσια ζωντανά. Άργησα να δω καμιά με αυγά. Τελικά και αυγομένες υπάρχουν και μικρά υπάρχουν στο ενυδρείο (3 έχω δει μέχρι στιγμής). Ήθελαν τον χρόνο τους να προσαρμοστούν μάλλον. Γενική κατηγορία ενυδρείου Ασπόνδυλα Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (75x35x50): Συνολικά Λίτρα: 130 Sump (λίτρα): όχι Οργανισμοί Φυτά: Anubias barteri var. nana , Cryptocoryne wendtii ''brown'' , Hygrophila polysperma, Lilaeopsis brasiliensis , Microsorum pteropus , Taxiphyllum sp. 'Spiky' , Vallisneria nana Ψάρια: Άλλα είδη: 14 γαρίδες Crystal Red Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: Γκρίζες Καρύστου Ξύλα: 2 ρίζες Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα: Sera Floredepot Βυθός: Χαλικάκι μαύρο 2-3 mm Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λάμπες Τ5 20watt και μία Τ5 12watt Διάρκεια φωτισμού: 12watt 14:00-23:30 και 20watt 14:30-23:00 Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Εσωτερικό φίλτρο Tetratec IN600 plus με σφουγάρια και Siporax Mini Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμάστρα Sera 100 / Ψύξη ετοιμάζεται Λίπανση: Παροχή CO2: DIY CO2 1L Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: 7,2 Γενική σκληρότητα (GH): 10 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 0 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού: κάθε βδομάδα 30 λίτρα όσμωσης και 2 λίτρα βρύσης Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Έτσι ξεκίνησε το ενυδρείο. Κλαδέματα από τα άλλα 2 ενυδρεία συν κάποιες προσθήκες που έγιναν. Τώρα έχει γίνει έτσι και δεν προλαμβαίνω να κλαδεύω το Hygrophila polysperma. Έδω μερικές από τις ομορφιές μου. Κι εδώ τα γεννητούρια. Και μία γενική ολόκληρου του ενυδρείου. Βίντεο:
  9. panstelios22

    Ατύχημα Με Diy Co2

    Το μείγμα κατακάθησε στον βυθό. Μετά που το καθάριζα ώσπου ανακατεύα το χαλίκι τόσο περισσότερο CO2 έβγαινε.
  10. panstelios22

    Ατύχημα Με Diy Co2

    Όχι και τόσο φτηνά. Από φυτά δεν έχασα κάτι. Τα ξερίζωσα όλα και τα καθάρισα. Έχασα όμως καμιά 40αρία (τις μισές) Red Cherry.
  11. panstelios22

    Ατύχημα Με Diy Co2

    Στο μικρό ενυδρείο των 45 λίτρων έχω ένα μπουκάλι 750 ml για το μείγμα του CO2. Τελευταίως μου συνέβει ένα ατύχημα και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας διότι μπορει να συμβεί στον καθένα. Το μπουκάλι βρίσκεται πίσω απο το ενυδρείο. Ο μικρός μου γιος (τερατάκι) πείραζε κάποια αντικείμενα εκεί δίπλα και τελικά έριξε το μπουκάλι. Εγώ δεν το είχα προσέξει για μια ολόκληρη μέρα. Αφού το μπουκάλι έπεσε στο πλάι το μείγμα έφραξε το σωληνάκι. Το αέριο CO2 ανέβαινε προς τα πάνω και αφού αυξανόταν πίεζε το μείγμα να βγει από το σωληνάκι στο ενυδρείο. Όταν επέστρεψα το απόγευμα της επόμενης μέρας σπίτι είδα το ενυδρείο χάλια. Ο βυθός έβγαζε CO2 συνεχώς. Σκούπα και καθημερηνές αλλαγές για να καθαρίσει. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν να μην σας πέσει το μπουκαλί.
  12. Το ενυδρείο αυτό έτρεχε για 2-3 μήνες χωρίς ιχθυοφόρηση όμως. Έριχνα σταδιακά λίγη τροφή για να διατηρείται η βιολογία. Μια φορά έκανα αλλαγή με απινιοσμένο. Το υποψιάστηκα και δεν το ξαναχρησιμοποίησα. Εχθές έκανα αλλαγή με νερό βρύσης πάλι. Τα φυτά που έχω μέσα είναι λίγη moss, Hygrophila polysperma και Echinodorus bleheri. Δεν έβαλα υπόστρωμα. Απλώς ότι χαλικάκι περίσσεψε από τα άλλα ενυδρεία. Ούτε λιπάσματα ρίχνω. Έχω γαρίδες Red Cherry εδώ και 3+ μήνες σε νερό της βρύσης και όλα πηγαίνουν μια χαρά, γεννάνε συνεχώς.
  13. Αυτός ο κύβος αποτελείται από 6 διαφορετικού χρώματος έδρες. Τι χρώμα έχει η κάτω έδρα στην τρίτη εικόνα?
  14. panstelios22

    Κατασκευή Ενυδρείου

    Το ενυδρείο που σκέφτεσαι να φτιάξεις είναι 800+ λίτρα. Λογικά θα έχεις είτε μεγάλα ψάρια είτε αρκετά μικρά, δηλαδή πολλές ακαθαρσίες. 50 λίτρα που θα έχουν τα φίλτρα σου δεν θα είναι βιολογικό υλικό μόνο. Θα υπάρχουν και σφουγγάρια κτλ. Καλύτερα θα ήταν να κάνεις μεγαλύτερα τα φίλτρα σου μην σου πω διπλάσια ώστε να υπάρχει αρκετό βιολογικό υλικο. Επίσης αν τελικά θα κάνεις 2 φίλτρα τότε να μην βάλεις τα σπρέι μπαρ απέναντι. Δηλαδή το δεξιά φίλτρο να πετάει νερό από αριστερά και το αριστερά φίλτρο από δεξιά. Καλύτερα θα ήταν τα σπρέι μπαρ να τα βάλεις να πετάνε το νερό στο κέντρο ώστε να υπάρχει κίνηση όλου του νερού. Θα κάνεις τρύπες στα γυαλλιά σε όλο το ύψος του φίλτρου ή θα λειτουργούν σαν πύργοι υπερχείλησης?
  15. Παιδιά πάλι τα ίδια. Μετά από μια βδομάδα πάλι ήρθα σπίτι σήμερα και βρήκα άλλες 2 νεκρές. Όλη την εβδομάδα έδειχναν μια χαρά. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να αντέξουν μία εβδομάδα στα 20 λίτρα χωρίς αλλάγη νερού? Μετρήσεις δεν έκανα αλλά δεν νομίζω να είναι διαφορετικές από την προηγούμενη εβδομάδα. Ταίζω με μέτρο κάθε βράδυ. Μήπως παίζει ρόλο που έχω ψιλόκοκκο χαλικάκι στον βυθό? Κάποιος ας ρίξει τα φώτα του.
×
×
  • Create New...