Jump to content

mathew

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
  • Δημοσιευσεις

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταια επισκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    'Ανδρας
  • Τοποθεσία
    ΚΑΒΑΛΑ

Previous Fields

  • Νομός
    Καβάλας
  • Χώρα
    Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

748 εμφανίσεις προφίλ

mathew's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

  1. mathew

    Σκουπα Βυθου

    Πρόσφατα πήρα αυτήν,http://www.ebay.com/itm/New-Aquarium-Fish-Tank-Battery-Vacuum-Gravel-Cleaner-Siphon-Water-Filter-Washer-/201588532285?hash=item2eef9ce43d:g:XEwAAOSwhQ5XP8iY. για πρώτη φορά δούλεψε καλά, τώρα για το μέλλον θα δείξει
  2. Ρώτησα για αποστολή στην Ελλάδα και μου είπαν 33,80 New message from: tieroase (2,722) Hello, shipping to Greece costs 33,80 € Greetings from Germany
  3. Τώρα είδα την απάντηση του φίλου που λέει για το φωτιστικό, εγώ έχω το rio 240 με 1 φωτιστικό και έχω και μπουκάλα αλλά πάλι εμφανίζεται.
  4. Γεια σου φίλε, έχω και γω πρόβλημα με bba προσπαθώ να βρω για ποιο λόγο εμφανίζεται, την καταπολεμώ με το οξυζενέ, ρίχνω περίπου 30 ml με σύριγγα στα σημεία που έχω αυτήν την άλγη. Φυσικά πρώτα κλείνω τα φίλτρα και περιμένω να σταματήσει η ροή και μετά ρίχνω το οξυζενέ. Μετά από κανένα 20λέπτο ξαναβάζω τα φίλτρα, αυτό το κάνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Στο ενυδρείο έχω δίσκους, helena, γατόψαρα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
  5. mathew

    Αφαίρεση εσωτερικού φίλτρου Juwel

    Φίλε μου και γω το έβγαλα μόλις το πήρα και το έκανα με χορδή μπουζουκιού, πρέπεις να πάρεις 3-4 να έχεις γιατί κάποιες θα τις κόψεις, οι σιλικόνες βγαίνουν μετά με το ξυράφι που καθαρίζουν τις κεραμικές εστίες. Κάποια σημεία κολήματος μάλιστα δεν είχαν πιάσει και βγήκε πιο εύκολα . Βέβαια με το ενυδρείο άδειο και στο πατωμα όμως.
  6. Ο stc λειτουργεί με 220v όπως και οι θερμαντήρες η μια πρίζα αναγκαστικά θα βγάζει 220v. Για την άλλη αν θες 12v τότε θα πρέπει να έχεις ένα τροφοδοτικό 12v μονίμως στην πρίζα και να περνάς από την επαφή της δεύτερης εξόδου τα 12v, αλλά γιατί να είναι μόνιμα το τροφοδοτικό στην πρίζα; άσε που αν μπερδέψεις τις πρίζες θα κανεις μπαμ. Καλύτερα και οι δυο 220v και γειώνεις και τις 2 πρίζες. Εγώ έτσι το σκέφτομαι πάντως.
  7. Πανο θα πρέπει να βάλεις καλώδιο για την τροφοδοσία του stc που θα έχει πρίζα σουκο και το κιτρινοπράσινο καλώδιο που έρχεται από το φις θα το συνδέσεις κατευθείαν στην γείωση των 2 πριζών που θα έχεις για θέρμανση ψύξη.
  8. Κάποιοι πιο έμπειροι λένε ότι είναι καλύτερα όταν ανάψουν τα φώτα που αρχίζουν δηλαδή και φωτοσυνθέτουν τα φυτά
  9. mathew

    Κατασκευή καπάκι με φώτα.

    Δεν χρειάζεται πουθενά μεντεσέδες. Το τελάρο θα ακουμπήσει επάνω στο ενυδρείο και αν θες το κολάς με σιλικόνη εγώ δεν θα το κολλήσω. Τα καπάκια απλά θα πατάνε επάνω στην πατούρα και αν θέλω να κάνω δουλειά το βγάζω. Το πίσω θα βγαίνει ώστε το καλοκαίρι να προσαρμόσω τα ανεμιστηρακια. Έτσι κουνάω κ το φωτιστικό σε περίπτωση που θέλω χώρο το πάω τέρμα πίσω ή τα βγάζω όλα τελείως και το έχω όλο ανοιχτό. Πάντως αν στο ενυδρείο σου έχεις τζαμί πάνω από 6 χιλ θα σου πρότεινα να βάλεις 8 χιλ ξύλο ώστε το πηχακι που έβαλα να εξέχει εσωτερικά από το τζάμι και οι υδρατμοί να πέφτουν πάλι μέσα. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.
  10. mathew

    Κατασκευή καπάκι με φώτα.

    Το μεσαίο κομμάτι έγινε κουτί για να χωράνε τα μπάλαστ μέσα. Θα μπορώ να ανοίγω το μπροστά και το πίσω καπάκι στα οποία θα μπουν χερουλάκια και αν χρειάζομαι χώρο τότε τα βγάζω και τα 2 και μετακινώ το φωτιστικό τέρμα πίσω για να κάνω την δουλειά μου.
  11. mathew

    Κατασκευή καπάκι με φώτα.

    Εγώ φίλε μου έφτιαξα καπάκι από πλακάζ θαλάσσης 6mm αρκετά εύκολα χωρίς να σκίζεται στο σόκορο που είπε ο φίλος. Σου στέλνω και μερικές φωτογραφίες αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαι σε φάση που το πέρασα με λάδι συντηρητικό ξύλου μετα θα βαφτεί και θα περαστούν οι λάμπες.
×
×
  • Create New...