Jump to content

τροφη δισκων κατεψυγμενη


xalismi1985

Recommended Posts

Κλαησπερα σε ολους.εχω δισκους τους οποιους ταιζω κατεψυγμενη καρδια του στεντκερ 3 φορες τη μερα.τοσο καιρο δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα.ειναι παρα πολυ καλη τροφη.τα ψαρια δεν εχουν αντιμετωπισει το παραμικρο ςντερικο θεμα.ΑΛΛΑ.

. ειναι πολυ ακριβη..θελω 100 γραμμαρια δηλαδη μια καρτελα η οποια κοστιζει 5.50 ευρω...οπως καταλαβαινετε ειναι κομματι ασυμφωρο.στο παρελθον ειχα φτιαξει μια τροφη με καρδια σπανακι γαριδες παπρικα φλεικς καροτο σκορδο κ ζελατινη μαγειρικης.ΑΛΛΑ τα ψαρια ειχαν συνεχως εντερικα προβληματα (μακρια κοπρανα που κρεμοντουσαν απο πανω τους) και επισης βρωμικο νερο παρολο τη ζελατινη.(σε φυλλα)

Και τωρα θελω να ρωτησω τι βαζει αυτος ο στεντκερ?λεει οτι εχει εκτος απο λαχανικα και βιταμινες κατι που βοηθαει στην πεψη των ψαριων χωρις φυσικα να αποκαλυπτει τι ειναι αυτο...μπορειτε να με βοηθησετε? Λεω να δινω του στεντκερ μια το πολυ 2 φορες τη βδομαδα ωστε να μου κραταει το φακελακι αντι για μηνα αρκετα παραπανω κ τις υπολοιπες να ταιζω με την δικη μου.και γιατι οχι καποια στιγμη να διμω μονο την δικη μου αν παει καλα..τα φωτα σας παρακαλω....

Link to comment
Share on other sites

Το φακελακι εχει 20 κυβους.δινω 3 κυβους τη μερα μου βγαζει 1 βδομαδα!5.50 ευρω ειναι πολλα!!εχουμε αλλωστε τοοοσα εξοδα και σην αυτο παραπαει..ουτε το σκυλι δε θελει τοσα..

Link to comment
Share on other sites

5,5€ τη βδομαδα εννοεις; Αρα το μηνα 5,5×4? Δεν ειναι και λιγα. Δισκους δεν εχω. Ρωταω λοιπον αν ειναι απαραιτητο αυτο το ειδος ταισματος (ενξοω τοση πολυ κατεψυγμενη). Απο οτι διαβαζω λενε οι περισσοτεροι για 2-3 φορες την εβδομαδα το πολυ ( μη σου πω και λιγοτερο). Προσωπικα στ σκαλαρια που εχω δινω κατεψυγμενη μοσχοκαρδια esentials και bloodworms 2 φερες την εβδομαδα εναλαξ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να ταιζεις τοσο κατεξυγμενη?

Η ξηρα ειναι μια χαρα και αν θες και εχεις ορεξη για κατι παραπανω ψαξου λιγο με καλιεργειες whiteworms και grindal,δαφνιες κτλ.

 

Η καρδια παιδια ειναι νομιζω μαρκετικο κολπο για να παιρνουν επιπλεον χρηματα,αφου κανενας δισκος δεν θα ειχε την ευκαιρια να κυνηγησει και να σκοτωσει μοσχαρι ωστε να φαιει την καρδια του δεν νομιζω να ειναι και απαραιτητο για την διατροφη του.Νοστιμο μπορει να ειναι,αλλα οχι απαραιτητο και απο την στιγμη που κοστιζει ακριβα..

Πολλοι εκτροφεις μεγαλωνουν υγειεστατα και πανεμορφα ψαρια χωρις μοσχοκαρδια και κατεψυγμενες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα δεις σε λιγο καιρο που η μοσχαροκαρδια θα εξαφανιστει απο την αγορα..ηδη τα περισοτερα καταστηματα την εχουν αντικαταστησει με γαλοπουλα... εγω τους εχω ταισει με σχεδον οτι τροφη κυκλοφορει..ξηρα και κατεψυγμενη...το μοσχαρι δινει στα ψαρια ογκο και τα κανει να φαινονται μεγαλυτερα...ειδικα ο στενκερ θα σου προτεινει να τα ταιζεις καθε μερα δυο και τρεις φορες..και πραγματικα σαν τροφη την προτιμουν ακομα και απο αλλες εταιρειες που παραγουν μοσχαροτροφες...ισως γιατι κραταει παραπανω αιμα και αυτο τους κανει και αφηνιαζουν...γνωμη μου ειναι οτι τους κανει κακο και μειωνει το προσδοκιμο της ζωης τους...ειναι αφυσικο να εχουν διπλασια αναπτυξη απο ψαρια που ταιζονται με ολες τις αλλες τροφες...αν και υπαρχουν δεκαδες τροφες εμποριου για να καλυψουν τις αναγκες των ψαριων σου....παρε πολλες μικρες ποσοτητες απο αποξηραμες και κατεψυγμενες και ταιζε ολες μαζι απο λιγο..θα δεις αλλα ψαρια πιο ενεργα και σταθερα..και οχι μονο κατα την διαρκεια πριν και μετα το ταισμα...μπορει μεχρι και να αρνηθουν στην αρχη να λαβουν αλλη τροφη αν ταιζεις μονο μοσχαρι..αλλα σε δυο τρεις μερες θα φανε..το (μυστικο) του στενκερ στην διατροφη ειναι η σπιρουλινα και το σκορδο γιυτο τρωνε ασταματητα και χωρις εντερικα...τωρα αν βαζει και μικρες δοσεις (flagil)αγνωστο...οσο για το κοστος..αφου αποφασισες να εχεις δισκους δυσκολα θα ξοδεψεις λιγοτερα χρηματα..θα ελεγα και λιγα δινεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.για πολυ καιρο εδινα καρδια μια δυο φορες τη βδομαδα.κ τις υπολοιπες εδινα ξηρα.εχω εξι εφτα διαφορετικες αλλα η αναπτυξη τους δεν ηταν καλη και αρκετες φορες τα ψαρια ειχαν εντερικα θεματα.με την καρδια καμια σχεση τα ψαρια την τρωνε σα τρελα ενω με τα φλεικς κ τις υπολοιπες ξηρες πολλες φορες αδιαφορουν.η αναπτυξη τους κ τα χρωματα τους καμια σχεση οπως κ απο εντερικα.ισως πρεπει να ελλατωσω την κατεψυγμενη αλλα καθε φορα που λεω για κανα δυο μερες θα ριξω μονο ξηρη δεν πολυτρωνε τα βαζουν στο στομα κ τα φτυνουν παλι και τους ριχνω στο τελος κατεψυγμενη.δεν εχει φτιαξει κανεις σας καμια συνταγη με καρδια που να πετυχε κ μα μην ειχε προβληματα?ετσι θα βγαινει αρκετα φθηνα.κ πως θα σας φαινοταν να εδινα την κατεψυγμενη μου δυο με τρεις φορες την βδομαδα κ τις υπολοιπες του εμποριου ξηρα? Επισης θα ταν καλυτερο τις δυο πχ μερες να ριχνω καρδια 3 φορες τη μερα ? Η για εξι μερες πχ μια φορα τη μερα?εχω δει διαφορες συνταγες αλλα οταν το προσπαθησα απογοητευτικα..εντερικα και λιωσιμο τροφης στο νερο..

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινα bloodwarms κατεψυγνενα...και dιscus food επισης τους αρεσει...καποια εποχη φερναν και μια τροφη 30% grill γαριδες που την τσακιζουν αλλα εχω καιρο να την βρω στην αγορα...οι δικοι μου δεν τρωνε dafnia artemia και moskitos ειναι σαν να μην τθς βλεπουν και να μην την υπολογιζουν σαν τροφες...ολα αυτα για να μπορεσεις να τους κανεις απεξαρτηση απο την καρδια..και σιγα σιγα εμπλουτιζε και με αλλες κατεψυγμενες και ξηρες..ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ απο την διατροφη τους...εχει μεγαλη σημασια..τροφες τις tropical υπαρχουν και θα βρεις παντου με περιπου 90% η λιγοτετο ποσοστο σπιρουλινας και ξηρες και φλακες...εχω φτιαξει και εγω τροφες απο μοσχαρι οταν ηθελα να τους κοψω τον στενκερ...αλλα δεν ηταν τοσο καταδεκτικοι(μαλλον γιατι δεν κραταγε τοσο αιμα) και καιρο τους ταιζα γαριδουλες στο μπλεντερ με κομματια απο διαφορα φρουτα και καθαρη σπιρουλινα που δειχναν τρελαμενα για αυτη(μαλλον λογω της γαριδας)...ταιζε οσο μπορεις λιγοτερο εως καθολου μοσχαρι αυτη ειναι η γνωμη μου...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...