Jump to content

ζωντανος βραχος αποριες!


vatsoula

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους. ξεκινησα προσφατα την ενασχοληση μου με το θαλασσινο. Εχω ενα μικρο 60 λιτρων με 2 κλοουνακια μεσα. εχω ενα ζωντανο βραχο και αλλον ενα που περιμενω να γινει. Η απορια μου ειναι η εξης, στον βραχο που εχω πανω εχω ηδη δει κατι σαν σφουγγαρι, ενα μικρο σπειρογραφο και κατι άλλα μικρα σαν σκουλικακια. Εχω ανεβασει δυο φωτογραφιες και ηθελα να μου πειτε να ξερετε τους οργανισμους που ειναι πανω και μηπως καποιος ειναι βλαβερος για το ενυδρειο. Ευχαριστω!

26972647_10212649513206127_719906635_o.jpg

27018137_10212660457039716_11573996_o.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο θαλασσινό κόσμο μας .

Όλα αυτά που έχεις είναι υγεία.  Ούτε τα σφουγγάρια ούτε οι σπειρογραφοι είναι βλαβερή οργανισμοί.  Τρέφονται από την στήλη νερού και το φιλτράρουν. 

Ψάξε για τίποτα καβούρια ή περίεργα σκουλήκια μέσα στο βράχο. 

Επίσης θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα στο θαλασσινό κομμάτι του φόρουμ για να πέρνεις πιο άμεσα απαντήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Καλη αρχή και από μένα. Όπως σου είπε ο fishbone, όλα  μια χαρά. Κάνε  και μια αναλυτική  παρουσίαση  του ενυδρείου σου να το δούμε  ολόκληρο.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, εχετε δικιο. Το θαλασσινο μου ενυδρειο ειναι μια εξαγωνη γυαλα που καποιος ειχε πεταξει στα σκουπιδια. Μαζι με τη βαση της. Την πηρα την καθαρισα και αποφασισα να ξεκινησω το πρωτο θαλασσινο μου ενυδρειο. ειναι λοιπον 60 λιτρα, με ενα εσωτερικο σκιμερ, φιλτρο eheim ecco pro 130. και φυσικα αεραντλια. Εχω αυτη τη στιγμη μεσα ενα βραχο τεχνητο που περιμενω να γινει και ενα βραχο ετοιμο ο οποιος ειναι και ο βραχος για τον οποιο ξεκινησα το θεμα. Το ενυδρειο εχει μονο δυο κλοουνακια και εκει θα μεινει. 

Link to comment
Share on other sites

Βάλε και φωτογραφίες να το δούμε ολόκληρο. Στο φίλτρο τι υλικά έχεις μέσα; Ποιο σκίμμερ έχεις;  Κάποια στιγμή προγραμμάτισε να βάλεις ένα κυκλοφοριτή και βγάλε την αεραντλία. Από φωτισμό τι χρησιμοποιείς;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...