Jump to content

Νεοι Φακελοι: Ελληνικές θάλασσες χωρίς ψάρια


Recommended Posts

Σημερα Τριτη 3 Ιουνιου στις 23.00 στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ εχει ενα πολυ ενδιαφερον θεμα (Δειτε ΕΔΩ)

Ο Αλέξης Παπαχελάς ερευνά το μεγάλο περιβαλλοντικό «ταμπού»: τι συμβαίνει με τα ψάρια στις Ελληνικές θάλασσες. ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ μιλούν με τους ειδικούς για τα είδη των ψαριών που κινδυνεύουν, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, και τις τεράστιες ποσότητες ψαριών που πετιούνται νεκρά στη θάλασσα. Η κάμερα των «Νέων Φακέλων» ταξιδεύει μέχρι την Κάλυμνο, τη μοναδική πλέον περιοχή της Ελλάδας που συντηρείται σχεδόν αποκλειστικά από την αλιεία, και ανακαλύπτει ότι οι ψαράδες με δυσκολία βγάζουν το μεροκάματο, αφού στα δίχτυα τους εμφανίζονται όλο και λιγότερα ψάρια. Ακόμη, η εκπομπή με την βοήθεια δυτών καταγράφει την καταστροφή των ελληνικών βυθών από τα εργαλεία των ψαράδων – για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε βίντεο – και μιλά γι’ αυτήν με τους αρμόδιους ερευνητές οι οποίοι επισημαίνουν τον κίνδυνο για τις αμμουδιές και τα ψάρια μας. Τέλος, οι «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» ανεβαίνουν στο ερευνητικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για μια έρευνα στον Κερκυραϊκό Κόλπο, που οι ψαράδες ελπίζουν ότι θα απαντήσει στο ερώτημα «πού πήγαν τα ψάρια.»

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα πρεπει να ειναι πολυ ενδιαφερων !!! :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Απο τη σκοπια του υποβρυχιου κυνηγου εγω μπορω να πω δυο λογια σχετικα με το θεμα. Το βλεπω μπροστα μου το φαινομενο αυτο. Χαρακτηριστικα θα αναφερω οτι στην Αττικη ψαρια (εννοω καποιου μεγεθους πανω απο μισο κιλο, τα οποια τα χτυπας χωρις να κανεις μεγαλη οικολογικη καταστροφη) βλεπουμε απο τα 25 μετρα και κατω ή και καθολου. Παλιοτερα τα βαθη αυτα ηταν απιαστα, σημερα αν δεν ψαρευεις ανετα εκει δεν ψαρευεις καθολου, τουλαχιστον σε μερη που δεν ειναι παρθενα. Πολλοι και πολλα εχουν συνεισφερει σε αυτο το γεγονος, υπεραλιευση, ελλειπης νομοθεσια, ανθρωπινος παραγοντα, κλιματολογικες αλλαγες, παρανομη αλιεια, απαρχαιομενα μεσα που πιο πολυ ζημια κανουν στο μελλοντικο αποθεμα σε ψαρια στις ελληνικες θαλασσες παρα κερδος αποφερουν.. (τρατες). Οι κυριοι λογοι ομως ειναι ο ανυπαρκος σχεδιασμος της εκμεταλευσης των θαλασσων απο το κρατος, η απουσια ελεγχων, και η ελλειπεστατη νομοθεσια, ή νομοθεσια που προκυπτει απο συμφεροντα και οχι για το το κοινο καλο.

Περιμενω με απορια να δω τι θα ειπωθει στους φακελους.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα λογο ποδοσφαιρου η εκπομπη μεταδιδεται στις 00.15 ... Μπορειτε να τη δειτε και μεσω Internet ( http://www.skai.gr/master_livestream.php?rdtv=1024&rtk=t )

Link to comment
Share on other sites

παντως παιδια ηταν πολυ ενδιαφερουσα εκπομπη και αυτο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ηταν μερικοι ψαραδες που αποφασισαν στην καλυμνο να μην ψαρευουν οταν αναπαραγονται τα ψαρια..εκει που δεν επεμβενει το κρατος επεμβαινουν οι απλοι ανθρωποι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...