Jump to content

Συμβουλες για αλλαγη σε κιχλιδες


mpouf

Recommended Posts

Θελω να αλλαξω το ενυδρειο μου απο φυτεμενο σε αφρικανικο.

Οι διαστασεις του ειναι 100x40x45 - 160 λιτρα περιπου καθαρα.Τι και ποσα ψαρια θα μπορουσα να βαλω σε αυτα τα λιτρα?Ρωταω προτου ξεκινησω οτιδηποτε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε mpouf στην ουσία μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό ενυδρείο. Διαφορετικός βυθός, αφού οι Κιχλίδες που σ'ενδιαφέρουν θέλουν άμμο, διαφορετική διακόσμηση με πολλές πέτρες για να δημιουργήσεις κρυψώνες και περάσματα και ενδεχομένως διαφορετικές παραμέτρους του νερού μιας και δεν γνωρίζω τι ψάρια φιλοξενείς τώρα. Με μήκος το ένα μέτρο έχεις επιλογές κυρίως από την λίμνη Τανγκανίκα και την δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι ωραίο. Θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο θεματικό της Αφρικής, για να πάρεις ιδέες και να δεις τι έχουν φτιάξει άλλα μέλη με παρόμοια ενυδρεία. Όποια απορία σου δημιουργηθεί ευχαρίστως να την συζητήσουμε.

:)

Link to comment
Share on other sites

Ξαναμετρωντας τις διαστασεις του ενυδρειου βλεπω οτι ειναι 140 λιτρα χωρις να εχω βαλει μεσα πετρες υπολογιζοντας το βυθο κι ενα εσωτερικο φιλτρο.Μου αρεσουν πολυ τα labidochromis caeruleus και γενικοτερα οτι εχει εντονο χρωμα.Δυστυχως ομως απο οτι φαινεται δε μπορω να βαλω πολλα ψαρια και κυριως διαφορετικα ειδη.Απο λιμνη tanganika δε μου αρεσε τιποτα.Μπορειτε να μου προτεινετε τι και ποσα

ψαρια μπορω να βαλω με τον αναλογο πετρινο διακοσμο?

Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη!!

Θα σε στανεχωρησω οπως ετυχε και σε εμενα.Οι λαμπιδοχρομες που θελεις για ενα χαρεμι θελουν 180-200 λιτρα το λιγοτερο.Ψαξε λιγο καλυτερα για ταγκανικα αξιζει το κοπο πιστεψε με και με τα λιτρα σου θα φτιαξεις κατι πολυ καλο!! :)

Link to comment
Share on other sites

Εχετε κατα νου κανενα ειδος ψαρι απο τανγκανικα που να εχει ζωηρα χρωματα και να ταιριαζει στα δεδομενα μου γιατι εγω απο οτι εχω δει δεν μου αρεσε κατι και δε θελω με κοχυλια κατι.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινα τα Neolamprologus caudopunctatus που μου αρεσουν παρα πολυ αλλα δεν εχω λιτρα η τα Brichardi.Αυτα τα 2 ειδη ειναι πολυ επιθετικα ψαρια.Εντονα χρωματα ομως σε ψαρια απο ταγκανικα δεν ξερω να υπαρχουν που να ειναι ιδανικα για τα λιτρα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...