Jump to content

Απορια Για ...βραστο Νερο.


Recommended Posts

Συνηθιζω να βραζω το νερο στον βραστηρα ωστε να αφαιρουνται τα πολλα αλατα στο φιλτρο του. Η ερωτηση ειναι αν μπορω να ριξω βακτηρια,αντιχλωριο,λιπασμα πριν κρυωσει εντελως το νερο.Η διαδικασια γινεται το βραδυ για αλλαγη το επομενο πρωι.

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λογο το κανεις αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Συνηθιζω να βραζω το νερο στον βραστηρα ωστε να αφαιρουνται τα πολλα αλατα στο φιλτρο του. Η ερωτηση ειναι αν μπορω να ριξω βακτηρια,αντιχλωριο,λιπασμα πριν κρυωσει εντελως το νερο.Η διαδικασια γινεται το βραδυ για αλλαγη το επομενο πρωι.

Για τι θερμοκρασία μιλάμε ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν αφαιρούνται τα άλατα με το βράσιμο. Άδικα μπαίνεις στον κόπο φίλε μου...

Link to comment
Share on other sites

Ενα μεγαλο μερος τους αφαιρειται οχι απο το βρασιμο αλλα απο το ΦΙΛΤΡΟ του βραστηρα.Τα μαζευω εξαλλου ! Η θερμοκασια που θελω να ριξω τα υγρα ειναι γυρω στους 56-60 Κελσιου,για να παω για υπνο επιτελους...

Link to comment
Share on other sites

Αν ρίξεις τα βακτήρια σε νερό με υψηλή θερμοκρασία το μόνο που θα κάνεις είναι να τα σκοτώσεις. Είναι και αυτά ζωντανός οργανισμός Για αντιχλώριο και λίπασμα δεν γνωρίζω αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού λιπάσματος της seachem όπου λέει ότι μετά το άνοιγμα καλό θα είναι να βρίσκεται στο ψυγείο, μάλλον ζημιά θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε με το βράσιμο όχι μόνο δεν θα φύγουν τα άλατα αλλά θα τα κάνεις περισσότερα λόγω εξάτμισης.

Link to comment
Share on other sites

Τα άλατα που συσσωρεύονται στο φίλτρο του βραστήρα και απομακρύνεις είναι μέρος από τα άλατα που έχει το νερό που εξατμίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά για να μαζέψει ποσότητα θέλει πολλές φορές βράσιμο. Με μία δεν κάνεις τίποτα,

Link to comment
Share on other sites

Το νερό που παραμένει στον βραστήρα είναι λιγότερο μετά το βράσιμο και με περισσότερα άλατα. Έστω και κατά πολύ λίγο.

Αν κάποιος ήθελα να χρησιμοποιήσει τον βραστήρα για να μαλακώσει το νερό, θα έπρεπε να συλλέγει και να υγροποιεί τους υδρατμούς, οι οποίοι είναι απαλλαγμένοι από άλατα. (Να' χαμε να λέγαμε δηλαδή :D )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το νερό που παραμένει στον βραστήρα είναι λιγότερο μετά το βράσιμο και με περισσότερα άλατα. Έστω και κατά πολύ λίγο.

Αν κάποιος ήθελα να χρησιμοποιήσει τον βραστήρα για να μαλακώσει το νερό, θα έπρεπε να συλλέγει και να υγροποιεί τους υδρατμούς, οι οποίοι είναι απαλλαγμένοι από άλατα. (Να' χαμε να λέγαμε δηλαδή :D )

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν οι αφαλατωτές στα βαπόρια για να παράγουν γλυκό νερό από την θάλασσα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ριξεις τα βακτηρια ετσι θα τα ριξεις τζαμπα.Τα βακτηρια τα ριχνουμε μεσα στο ενυδρειο για να αποικησουν στο φιλτρο μας,στο βραστηρα που θα αποικησουν?

Λιπασματα δεν ριχνουμε την ημερα της αλλαγης αλλα την επομενη και απευθειας στο ενυδρειο.Οτι ειναι να παρουν τα φυτα μας το παιρνουν απο το νερο της βρυσης που θα κανεις αλλαγη.

Link to comment
Share on other sites

OK ,καταλαβα.Ευχαριστω για τις απαντησεις,στο θεμα του βρασιματος ομως θα επιμεινω μιας και εχω δει μετρησιμα αποτελεσματα. Στις ταινιες του τεστ με τη σχετικη ακριβεια τους ειχα 0,5 βαθμο πτωση Ph με αλλαγη 10/60 λιτρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εριχνα βακτηρια στον βραστηρα,αλλα στον κουβα με το βρασμενο νερο.Απλως δεν ξερω μεχρι τι θερμοκρασια αντεχουν.

Link to comment
Share on other sites

οταν ανεβαινει η θερμοκρασια του νερου μειωνεται η ικανοτητα διαλυσης των αλατων στου ασβεστιου. Αυτο γινεται ιζημα που ειναι δυσδιαλυτο.

Ετσι λοιπον, νερο που εχει φθασει για λιγο στη θερμοκρασια βρασμου εχει μικροτερη σκληροτητα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...