Jump to content

Ταγκανικα Πάλι


giannisss

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά κάνοντας ένα διάλειμμα με Αμαζόνιο δυστυχώς λόγω κάποιων προβλημάτων λέω να το ξεστησω και να αρκεστώ σε ένα ενυδρείο χωρίς φυτά ξανά ....το ενυδρείο που έχω είναι ένα 80x40x40 με εσωτερικό σαμπ 8 λίτρα στην πλάτη θα βάλω diy background χαλαζιακη άμμο δυστυχώς όχι ασβεστολιθικη αλλά νομίζω οι πέτρες θα είναι αρκετές !

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι συμβουλές για την ψαροσυνθεση έχω στο νου μου για κάποιο πετροψαρο είτε ακόμα και συνδυασμό δύο ειδών ...γνωρίζω ότι τα λίτρα είναι λίγα έτσι και εφόσον υπάρξει πρόβλημα κάποιο είδος θα φύγει σε άλλο ενυδρείο απλά μέχρι να μεγαλώσουν να μην είναι άδειο το ενυδρείο .... έχουμε λοιπόν κανένα είδος εύκολο στην αναπαραγωγή εάν γίνεται και με λιγάκι όμορφη εμφάνιση (εδώ είναι λίγο πίσω αυτή η λίμνη :-P ) και αν γίνεται και με φυλετικο διαχωρισμό ? Αν όχι τα πρώτα δύο τουλάχιστον ? ... Επίσης θα ήθελα ένα ενυδρείο γεμάτο σε όλα τα μήκη και πλάτη του ... ;-) ότι πρόταση έχετε καλοδεχουμενη!

Link to comment
Share on other sites

Για λιτρα σου , το βλεπω για καποιο χαρεμακι κοχυλοψαρα. Μπορει σε "ομορφιά" να ειναι πισω η λιμνη αλλα θα σε ανταμείψει ο χαρακτηρας τους. Ριξε μια ματια στα διαφορα μικρα ενυδρεια τανγκανικας που υπαρχουν εδω μεσα. :)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας , είχα και στο παρελθόν ταγκανίκα με neolamprologus brichardi οπότε και όλα τα θέματα αυτα τα έχω διαβάσει πολλές φορές ! :) περισσότερο θα ήθελα προσωπικές εμπειρίες σε παρόμοια λίτρα , λίγο πιο περίεργα ψαρια που μπορεί να μην ερχονται συχνα ελλαδα κτλ ... επίσης αυτή τη φορά μάλλον θα ''σπασω'' το βιοτοπικο χαρακτηρα με αρκετα φυτα γιατι δεν μπορώ αλλιώς ! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί επιλέγεις Τανγκανίκα; Εγώ είμαι πολύ άπειρος αλλά νομίζω ότι αυτά που ζητάς μάλλον τα βρίσκεις πιο εύκολα στη Μαλάουι. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα ! Η λίμνη malawi έχει ψάρια τα οποία τα λιγότερα λίτρα που απαιτούν είναι αρκετά πιο πάνω από τα δικά μου.

Εάν λοιπόν είχα χώρο θα εφτιαχνα άνετα ενα malawi το θέμα είναι ότι αυτός ο χώρος δεν υπάρχει οπότε αυτές είναι οι maximum διαστάσεις που μπορώ να έχω ....

Και να πω ότι γνωρίζω τι παίρνεις από κάθε λίμνη και φυσικά η ταγκανικα δεν έχει να ζηλέψει και κάτι γιατί όντως έχει ψάρια με πολύ όμορφες συμπεριφορές απλά είπα να δω μήπως κάποιος είχε κάποιο είδος πιο ιδιαίτερο,μήπως είχε κάνει κάποιον περίεργο συνδυασμό πετροψαρου κοχυλοψαρου και του βγήκε :-)

Έγινε επεξεργασία - giannisss
Link to comment
Share on other sites

Αν θες κάτι σπάνιο και προσωπικά από τα ψάρια που θα ήθελα να φιλοξενήσω, είναι το Lamprologus callipterus.

Κοχυλόψαρα που ζουν σε χαρέμι. Ένας αρσενικός μπορεί να έχει και μέχρι 30 θηλυκά. Φυσικά για τις διαστάσεις σου δεν θα πρότεινα τόσα. :P

Ο αρσενικός φτάνει τα 15 εκ. και είναι μέχρι και 27 φορές πιο μεγάλος από τα θηλυκά. Με αυτό το μέγεθος μπορεί και κλέβει κοχύλια από άλλες φωλιές.

 

Αρσενικό-θηλυκό, για να καταλάβεις διαφορά μεγέθους.

n-callipterus.jpg

 

και εδώ ένα βίντεο να κλέβει κοχύλι!!!

https://youtu.be/p8M2akom9yk

Έγινε επεξεργασία - adlib
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπέροχο φανταστικό είσαι στο μυαλό μου πραγματικά !!! Δεν ξέρω εάν παίζει ποτε να το βρω Ελλάδα αλλά αυτό ηθελα ;-) το είχα δει και πριν καιρό και δεν μπορούσα να το ξανα βρω .... !! :-)

Έγινε επεξεργασία - giannisss
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...