Jump to content

Βοήθεια Για Το Μονομάχο...


Penny27

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα έγινα μέλος στο forum γιατί πριν από περίπου 1 μήνα πήρα ενυδρείο λόγο ενός Μονομάχου που βρέθηκε τυχαία στην κατοχή μου!

 

Σήμερα ζει σε ένα ενυδρείο 60 λίτρα (θερμοστάτη, φίλτρο με άνθρακα και μακαρόνια), με δύο ξύλα ,μερικά αληθινά φυτά, λευκή άμμο κάτω, καθώς και ένα γλύφτη…

 

Από μετρήσεις όλα είναι μια χαρά (έχω τεστ με σταγόνες) και θα ήθελα να ρωτήσω εσάς για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω…

 

Ο γλύφτης είναι σχετικά νέος κάτοικος στο ενυδρείο και δυστυχώς από τότε που μπήκε (5 μέρες πριν) δεν είμαι σίγουρη αν έχει καταφέρει να φάει τη τροφή που ρίχνω εκτός από τα διάφορα που γλύφει…

Γιατί παρόλο που εγώ προσπαθώ να τη ρίξω χωρίς να με δει ο Μονομάχος πάντα το καταλαβαίνει και πηγαίνει να την φάει…

(εγώ φυσικά δεν τον αφήνω και την βγάζω) όμως ότι δοκιμές έχω κάνει μέχρι τώρα (να το ρίξω βράδυ, να το ρίξω πρωί, να ρίξω μικρά κομμάτια δίπλα του, να τον βγάλω έξω σε πιο μικρή γυάλα και να του βάλω πολύ τροφή απελπισμένα μήπως φάει) έχουν αποτύχει!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος καμία ιδέα πως μπορώ να ταΐσω τον γλύφτη χωρίς να του φάει τη τροφή ο Μονομάχος……!!!! Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω… (έχω και τροφή για γλύφτη, για γατόψαρα και φυλλαράκια)

Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή….

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-60960-0-17818000-1430669898_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα ! Επειδή το θέμα κλειδώνει μετά από μερικές ημέρες αυτόματα. άνοιξε σε παρακαλώ ένα άλλο στην καητγορία Λαβυρινθόψαρα.

 

Το ενυδρείο σου είναι πολύ καλά στημένο ! Θα πρότεινα να βγάλεις τον άνθρακα από το φίλτρο και να βάλεις έξτρα βιολογικό υλικό.

 

Επίσης , άποψή μου είναι να φύγει ο πλέκο. :)

 

Επειδή δεν ξέρουμε πιο είδος είναι , μπορεί να είναι από αυτούς που γίνονται πολύ μεγάλοι και να σου δημιουργήσει θέματα στο μέλλον.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα ανοίξω το θέμα εκεί μου προτείνεις, δεν το ήξερα…

 

Θα γίνει μεγάλος ο πλέκο μου το είπαν από εκεί που τον πήρα, αλλά μου είπαν επίσης πως τότε, θα τους τον πάω πίσω και θα μου δώσουν πάλι μικρό!!! 

 

Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω πώς να τον ταΐσω… Η μόνη λύση είναι να φύγει? 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...