Jump to content

Το Τρίτο Μου Ενυδρειο,juwel Rio 180


Recommended Posts

  Πανε λιγοι μηνες (7)ξεκινωντας απο,τελειως ασχετος (αλλα με αγαπη για τα ενυδρεια απο παιδι)απο τοτε που πηρα τη πρωτη μου γυαλα.Βοηθοι στη προσπαθεια μου να μοιραζουν γνωση σταθηκε το μελος 

@ΑΡΓΥΡΗΣ Π αλλα και φυσικα τα εκατονταδες ποστς του φορουμ  που διαβαζα,απο την 1η στιγμη που γραφτηκα,με παρακινηση του ιδιου μελους.τα 2 υπολοιπα ενυδρεια δε μπηκα στο κοπο να τα παρουσιασω (60λτ κοινωνικο,20λτ γαριδαδικο-ευχαριστω τον rastafarian που ελυνε αμεσα αποριες οταν εστηνα το 2ο) το νεο μου αποκτημα ομως μιας και ειναι ακομα υπο κατασκευη αλλα το θαυμαζω ολη μερα ειπα να κανω μια παρουσιαση γιατι φυσικα οι γνωμες σας ειναι πολυτιμες για το καλυτερο του ενυδρειου μου.

  Επισης να ευχαριστησω το μελος @sailor247 που μου πουλησε το ενυδρειο μαζι με αρκετα παρελκομενα σε τιμη απιστευτη.Το ενυδρειο τρεχει σε εμενα 20 μερες,το ενα μου φιλτρο συνδεθηκε αμεσα απο αλλο μου ενυδρειο και το 2ο φιλτρο ετρεχε 2,5 χρονια και συνδεθηκε μετα απο 3 ωρες.ο βυθος/manado στρωμενο και αυτο απο τον φιλο sailor που μου το εδωσε μαζι με το setup.

 

 Να σημειωσω πως εχω διαβασει οτι το ενυδρειο μου ειναι το μινιμουμ για τα σκαλαρια που εβαλα και γνωριζω οτι δεν θα φτασουν τελικο μεγεθος.Δυστυχως δε μπορουσα να παω σε μεγαλυτερο προς το παρον.

το μικροβιο ομως εχει κολλησει οποτε μολις αλλαξω σπιτι θα ερθει η αναβαθμιση στα 350 λιτρα.

Ελπιζω τα 2 eheim που εβαλα να κανουν καλυτερη τη διαμονη τους μαζι με τις συχνες αλλαγες νερου αλλα και τη καθημερινη φροντιδα μου.

 

 Τα υπολοιπα που θελω να βαλω αργοτερα μιας και τα σκαλαρια ειναι 2 μερες στο ενυδρειο απο τις 20 μερες που τρεχει,ειναι βαση οτι διαβασα εδω και προταθηκε απο συνχομπιστες

-10 κορυδορακια

-15 ροδοστομοι

-4-5 οτοκυκλους

-8-10 amano γαριδες,με ερωτηματικο βεβαια γιατι δεν ξερω αν τα σκαλαρια θα τους επιτιθενται οποτε αν ειναι θα παω σε 2-3 bamboo shrimps οπως ειχε ο @sailor247 που μου πουλησε το ενυδρειο

 

θα αφησω ενα διαστημα να αναπτυχθει βιολογια και μετα απο 20 μερες περιπου (thanks @rastaman για το πρωτο σκαλαρι αλλα και τις συμβουλες) και θα εισαγω 10 sterbai cory's.εννοειται πως την προηγουμενη θα πρεπει να δωθει το sae και το cae μου.

 

Τελος αντιμετωπιζω ξαφνικα καποια προβληματα αλγης ενω πριν δεν ειχα κατι το ιδιαιτερο προβλημα στο 60αρι μου.εγινε μια συσκοτιση 6 ημερων,διορθωθηκαν καπως τα πραματα αλλα οχι εντελως.

θελω να βαλω στο επομενο βημα C02 για να υποστηριξω τα φυτα αλλα μιας και ανοιχτηκα με τη κατασκευη αυτου του ενυδρειου,αναμενω.σκοπος μου ειναι να γινει πυκνοφυτεμενο και να εισαγω και αλλα ειδη μετριων φυτων με σκοπο να φτασω τις 30 ποικιλιες περιπου και η πλατη να ειναι σχεδον ολη απο ψηλα φυτα.

 

αυτο ειναι το ενυδρειο μου,ελπζιω να σας αρεσει και ακουω τις διορθωσεις σας!!

 

Νικος.

 

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
 φυτεμενο με ψαρια αμαζονιου οταν ολοκληρωθει

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):101 x 41 x 50 cm
Συνολικά Λίτρα:180
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:anubia,valisneria,bacopa caroliniana,bacopa monieri,cabomba,ludwigia repens,microsorum pteropus,java fern,java moss,cryptocoryne parva,λευκοκεφαλα,stargrass,2 ειδη egeria densa,

hygrophilla polysperma,rotala rodundofolia,amania bonsai,cuba.

Ψάρια:5 σκαλαρια 4-5 cm 1 σκαλαρι 7cm,1 sae 4cm,1 cae 8cm,1 platy(το κραταω προς το παρον γτ γεννηθηκε σε μενα και το εχω 6 μηνες,προς το παρον τα σκαλαρια δε του επιτιθενται κτλ)
Άλλα είδη:δεκαδες anentome Helena και καποιο ειδος λαθρεπιβατη σαλιγκαριου που οσο και αν εχω ψαξει στο νετ δεν εχω βρει αντιστοιχο εμφανιζομενο

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:
Πέτρες:4 λαβας 1 μη ασβεστολιθικη
Ξύλα:1 ριζα driftwood,2 mopani
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα:
Βυθός:JBL manado 25 κιλα,

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):Sylvania GroLux T5 45W και Sylvania Daylight Τ5 45W
Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες με χρονοδιακοπτη 14'00-22'00

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση:2 x Εheim 2215 (ενα με σφουγγαρι-σιποραξ-βαμβακι και ενα με σφουγγαρι,ελαφροπετρα,βαμβακι)
Θέρμανση/ Ψύξη:Juwell 200W και Eheim Jager 125W/ψυξη με DIY κατασκευη στο καπακι με 4 μεγαλα fans 
Λίπανση:seachem flourish,potassium,iron,excel,pottassium,JBL ferropol 
Παροχή CO2:μελλοντικα αν και χρειαζεται αμεσα.(ανεργος)
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:STC-1000 controller,Hailea ανλτια ρυθμιζομενη εως 200λιτρα.
Διατροφή:


Παράμετροι
pH:7,4
Γενική σκληρότητα (GH):θα το ξανακανω και θα το συμπληρωσω αμεσα.
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):εδω ημουν ελαφρως πιο πανω απο τα φυσιολογικα(ναι παλι δεν κρατησα τιμη)
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):τα ειχα μετρησει πριν απο μια εβδομαδα αλλα δεν κρατησα τιμες,βαση οδηγιων ηταν στα φυσιολογικα ορια
Νιτρικά (ΝΟ3):τα ειχα μετρησει πριν απο μια εβδομαδα αλλα δεν κρατησα τιμες,βαση οδηγιων ηταν στα φυσιολογικα ορια
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):26

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:1/3 καθε εβδομαδα
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Sera aquatan και Sera Βακτηρια.
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:σκουπα βυθου,αμεση απομακρυνση νεκρων φυλλων/φυτων/απομακρυνση λαθρεπιβατων καθημερινα.

Φωτογραφίες:

post-59972-0-02559200-1432649457_thumb.jpg

post-59972-0-36446100-1432649480_thumb.jpg

post-59972-0-26669300-1432649505_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Marko Ramius
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο που προσπαθεις για το καλυτερο!

Αποψη μου πως χρειαζεσαι ενα φοντο να μην φαινονται τα καλωδια! Τα φυτα τα βλεπω λιγο αναρχα και ισως να χρειαζοταν να τα ταξηνομησεις ανα συσταδες για πιο ομορφο αποτελεσμα!

Βαλε και λιγο νερακι παραπανω!

Για την ψαροσυνθεση και τα λιτρα διαφωνω!

 

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο ρε φιλαρακι!!!Πολυ ομορφο εχει γινει!!!Συμφωνω με τον Θοδωρη για την σταθμη του νερου.Το ενυδρειο εχει στην δεξια πλευρα σημαδι που δειχνει την μεγιστη σταθμη.Συμπληρωσε νερο μεχρι εκει.Για το φοντο δεν ξερω  πως ειναι ο χωρος σου για να σου πω.Εγω που το ειχα σαν χωρισμα δεν ειχα βαλει για να το βλεπω κι απο τις 2 πλευρες.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε επειδη ειχα καποτε αγγελοψαρα σε 180 λιτρο , και μαλιστα μονο 2 , δεν κανουν για τα λιτρα αυτα.

Εμένα ητανε και τα 2 αρσενικα και  συνεχεια φαγωνοντουσαν μεταξυ τους.

Σε αυτα τα λιτρα προιμησε ενα μικρο σε μεγεθος απο κοπαδοψαρα.

Βαλε ροδοστομα , γαριδες και οτοκυκλους ....

Αν βαλεις ροδοστομα πρεπει να κατεβάσεις και το ph σου.

Μην βαλεις corydoras θα σου ξεριζωνουν συνεχεια τα φυτα, ασε που προτιμουν αμμο....

 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φιλε μου κι απο μενα!

Πολυ ομορφο ενυδρειο!Να το χαιρεσαι!

 

Εγω θα σου πω για τα φυτα οτι αν θες οπως λες πυκνοφυτεμενο ενυδρειο στο μελλον με πιο δυσκολα οπως λες φυτα

θα πρεπει να βαλεις αργοτερα τουλαχιστον αλλη μια ιδια λαμπα ή αλλες δυο μαζι με το Co2.....οπως επισης και να μην κανεις 

σκουπα βυθου γιατι τα οργανικα που μαζευονται στο βυθο του φυτεμενου ειναι η καλυτερη τροφη για τα φυτα μας που τρεφονται απο τις ριζες....μαζευεις μονο τα πανω πανω αμα θες σε καθε αλλαγη νερου.....εγω στο φυτεμενο μου δεν εχω κανει σκουπα βυθου ουτε μια φορα στο ενα χρονο περιπου που το εχω....τον θελουμε τον ''βρωμικο'' βυθο στο φυτεμενο! :)

 

Θα συμφωνησω με τους απο πανω μου και για το φοντο και για τα κορυντορας και για τα σκαλαρια.... :)

 

Link to comment
Share on other sites

καλημερα παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!

 

σχετικα με τις παρατηρησεις,

 

-το νερακι το βαλα εως τη γραμμη που ειπε ο sailor 247 χτες στην αλλαγη,δεν ειχα παρατηρησει την γραμμη μαξιμουμ πληρωσης

-σχετικα με το φοντο,δεν εχω κατασταλλαξει σε κατι ακομα,ειναι κ νεοστημενο,δε ξερω τι να βαλω απο πισω,θελω να κανω μια αντιθεση και να τονιζει τα φυτα οσο γινεται.τι προτεινετε?μαυρο αυτοκολλητο?

-τα φυτα ναι τα εβαλα στην αρχη αναρχα γιατι η ωρα ειχε παει 3 το βραδυ και....οσο μπορω τα στηνω σωστα γιατι τα suckermouth ειναι καπεταν φασαριες,ανοιγουν νιτρο στην ευθεια και απο πισω επιπλεουν τα μισα :P

-σκουπα βυθου δεν κανω βαθια γιατι το manado το ρουφαει για πλακα,οποτε προσπαθω επιφανειακα ισα ισα να ρουφηξω νεκρα φυλλα η αδεια κελυφη απο λαθρεπιβατες.

-για λαμπα 2η growlux δεν υπαρχει προβλημα να βαλω,εχω αλλες 2 spare.οποτε να βγαλω την daylight?

-σχετικα με τα κορυδορας ξερω οτι θελουν αμμο,αλλα εχω δει να τα διατηρουνε και σε manado,απο την αλλη δεν ηξερα οτι θα ξεστηνουνε φυτα οπως τα suckermouth και τωρα ψιλοξενερωσα γτ θελω να στρωσω χαλι με cuba οσο ειναι δυνατον οποτε με τα κορυδορας θα ειναι αδυνατο ε?αρα να τα ξεχασω?η να βαλω αντι για 10 εστω 5 ατομα?

-τελος περι σκαλαριων,προχωρησα βαση οτι διαβασα εδω και συζητησα με χομπιστες κ εκτος φορουμ.δλδ οτι τα 180 του ριο αλλα και το υψος του ειναι οκ σαν το μινιμουμ για το ειδος  με τη προοπτικη ομως πως δε θα φτασουν στο μεγιστο υψος τους.προς το παρον ειναι μικρα,ποιος ξερει,ισως σε λιγους μηνες να εχω το 350λιτρο που θελω στο νεο μου σπιτι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλη προσπαθεια αλλα θελει αρκετες διορθωσεις.

Θα ξεκινησω απο τα φυτα.Οντως τα εχεις βαλει λιγο οπως ναναι,καντα συσταδες και βαλε τα φυτα που γινονται ψηλα πισω.

cuba δεν βλεπω πουθενα...και αν θες να εχεις cuba,θα πρεπει να βαλεις τουλαχιστον αλλες 2 λαμπες για να φτασεις το 1 βατ ανα λιτρο και ειδικα με το υψος που εχει το ενυδρειο σου,χωρις πολυ φως,co2 και υγρα λιπασματα δεν θα τα καταφερει,ειναι αρκετα δυσκολο φυτο.

Παμε στα ψαρια τωρα.

Συμφωνω οτι το ενυδρειο ειναι μικρο για σκαλαρια,καλυτερα να τα βγαλεις.

Sae,cae κτλ,δεν εχουν θεση στο ενυδρειο,βγαλτα τωρα που ειναι νωρις.

cory και cuba...ξεχασε το απλα..θα στη ξηλωνουν για πλακα..

Θα πρεπει γενικα να κανεις καποιες αλλαγες,προτειμισε ενα μεγαλο κοπαδι απο καποια κοπαδοψαρα,μια ομαδα απο Οτοκυκλους και αρκετες γαριδες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση

Cuba εχω αλλα μη φανταστεις ποσοτητα,το μικρο το κεσεδακι κατω απο ενα ξυλο φυτεμενο ωστε να μην εχει ευκολη προσβαση εκει ο γλυφτης.ξερω οτι ειναι δυσκολο φυτο,θα τη βαλω παλι στο γαριδαδικο.

Τα σκαλαρια δεν θα τα βγαλω,υπαρχει ηδη 350αρι ξαδερφου σε αποθηκη που με περιμενει,οποτε εως να μετακομισω τα σκαλαρια πιθανον να μην εχουν γινει καν ουτε 7-8 cm!

Αποκλειω τα κορυδορακια λοιπον οπως μου ειπατε,οποτε αναμενω να βρω 6 οτοκυκλους γτ βλεπω δεν εχει κανενα γνωστο πετ αυτη τη στιγμη αθηνα.αμανο σκεφτομαι 12 ,15 ροδοστομους και αντι για τα κορυ να βαλω κανενα redline torpado barb

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση

Cuba εχω αλλα μη φανταστεις ποσοτητα,το μικρο το κεσεδακι κατω απο ενα ξυλο φυτεμενο ωστε να μην εχει ευκολη προσβαση εκει ο γλυφτης.ξερω οτι ειναι δυσκολο φυτο,θα τη βαλω παλι στο γαριδαδικο.

Τα σκαλαρια δεν θα τα βγαλω,υπαρχει ηδη 350αρι ξαδερφου σε αποθηκη που με περιμενει,οποτε εως να μετακομισω τα σκαλαρια πιθανον να μην εχουν γινει καν ουτε 7-8 cm!

Αποκλειω τα κορυδορακια λοιπον οπως μου ειπατε,οποτε αναμενω να βρω 6 οτοκυκλους γτ βλεπω δεν εχει κανενα γνωστο πετ αυτη τη στιγμη αθηνα.αμανο σκεφτομαι 12 ,15 ροδοστομους και αντι για τα κορυ να βαλω κανενα redline torpado barb

 

Τα ψαρια που σκεφτεσαι ειναι πολλα για τα λιτρα σου.

Μη βαλεις τα red line,χρειαζονται περισσοτερο χωρο και εχεις ηδη ενα κοπαδοψαρο μεσα.

Οπως σου ειπα,τα sae και τα cae βγαλτα,εκτος οτι ειναι αχρηστα σαν ψαρια,ειναι και υπερκινητικα και στρεσσαρουν και ολα τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου,ασε που ζουν και σε κοπαδια.

Στο γαριδαδικο που λες να βαλεις την κουμπα,εκει εχεις καλο φως,co2 και ριχνεις και λιπασματα? Γιατι αλλιως δεν θα την βγαλει και θα χαλασει.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση

Cuba εχω αλλα μη φανταστεις ποσοτητα,το μικρο το κεσεδακι κατω απο ενα ξυλο φυτεμενο ωστε να μην εχει ευκολη προσβαση εκει ο γλυφτης.ξερω οτι ειναι δυσκολο φυτο,θα τη βαλω παλι στο γαριδαδικο.

Τα σκαλαρια δεν θα τα βγαλω,υπαρχει ηδη 350αρι ξαδερφου σε αποθηκη που με περιμενει,οποτε εως να μετακομισω τα σκαλαρια πιθανον να μην εχουν γινει καν ουτε 7-8 cm!

Αποκλειω τα κορυδορακια λοιπον οπως μου ειπατε,οποτε αναμενω να βρω 6 οτοκυκλους γτ βλεπω δεν εχει κανενα γνωστο πετ αυτη τη στιγμη αθηνα.αμανο σκεφτομαι 12 ,15 ροδοστομους και αντι για τα κορυ να βαλω κανενα redline torpado barb

Για τι διαστημα μιλαμε; Σε κανα μηνα;

Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο να μην βαλεις κορυ για να μην χαλασουν τα φυτα αλλα βαζεις σκαλαρια σε μικρο ενυδρειο με οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
Link to comment
Share on other sites

Οκ,οποτε θα αρκεστω σε ροδοστομους και οτοκυκλους+Amano.

Ναι οπως εγραψα τους δυο γλειφτες θα τους δωσω,θεμα ημερων ειναι.

Οχι co2 δεν εχω ουτε "δυνατο" φως στο γαριδαδικο,μονο τις καθημερινες δοσεις απο τη σειρα της seachem.Την βγαζω τη cuba δε τιθεται θεμα,εξαλλου θελει χρονια να δωσει το επιθυμητο αποτελεσμα αν δεν ξεκινησω με ποσοτητα.(που δεν)

Το 350λτ ενυδρειο θα ναι χαριςμα σχεδον οποτε ουςιαςτικα δικο μου ειναι .αυτο το υπαρχον θα μεινει στο σπιτι που μενω τωρα.

Θα μετακομισω οταν φτιαξουν τα οικονομικα φιλε μου :/

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει μπορει τωρα εσυ και 2-3 ατομα να λετε πως ειναι πολυ μικρο κτλ και δεκτο αλλα αλλοι λενε το αντιθετο,δλδ να υποςτηριζουν πως κανει.και οπως απαντησα εδω διαβασα να κραταν σκαλαρια σε μικροτερα η και ακριβως ιδιο με το δικο μου ενυδρειο.τα ψαρια ειναι πολυ μικρα.και αποσο διαβαζω θα αργησουν να φτασουν σε μεγεθος οπου θα "πνιγονται" στο 180αρι,οποτε μεχρι να μεγαλωσουν θα εχουν τακτοποιηθει δεν τιθεται θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει μπορει τωρα εσυ και 2-3 ατομα να λετε πως ειναι πολυ μικρο κτλ και δεκτο αλλα αλλοι λενε το αντιθετο,δλδ να υποςτηριζουν πως κανει.και οπως απαντησα εδω διαβασα να κραταν σκαλαρια σε μικροτερα η και ακριβως ιδιο με το δικο μου ενυδρειο.τα ψαρια ειναι πολυ μικρα.και αποσο διαβαζω θα αργησουν να φτασουν σε μεγεθος οπου θα "πνιγονται" στο 180αρι,οποτε μεχρι να μεγαλωσουν θα εχουν τακτοποιηθει δεν τιθεται θεμα...

 

Θα το δεις και μονος σου... :)

Ποσο θα στρεσαρονται τα ψάρια, οταν θα κυνηγαει το ενα το αλλο συνεχεια.

Γαριδες και μικροψαρα μην βάλεις οσο εχεις τα αγγελοψαρα.

Δεν θα αργησουν να φθασουν σε μεγαλος μεγεθος ...

Εγω σου ειπα , 2 ειχα βάλει παλια στο 180 λιτρο και τα εβγαλα γιατι συνέχεια ειχε κυνηγητο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο ενυδρειο πριν δεκα μερες εβαλα 6 corydoras albino,φοβομουνα μηπως ξεστηνουνε φυτα αλλα προς το παρον δεν εχουνε κανει καμμια ζημια οπως εκαναν τα sae και cae που βρηκανε καινουργιο σπιτι.βεβαια ειναι μικρα ακομα :)

 

Χτες αντι για ροδοστομους επειδη δεν βρηκα,εβαλα 12 zebra danio.μπηκε και μια μεγαλουτσικη bamboo shrimp,χτες ητανε ντροπαλη αλλα σημερα ειδα να κανει και filter feeding!αναμενω να βαλω αλλες 3 περιπου.

 

Τα σκαλαρια φερονται αψογα και εχουν αποδεχτει το κοπαδι,δεν υπαρχει κυνηγητο ουτε μεταξυ τους ουτε προς τα αλλα ειδη απο οσο παρατηρω αρκετα.

 

Σχετικα με το θεμα των φυτων,εκανα καποιες μικροδιορθωσεις σχετικα με συσταδες αλλα οχι 100% αλλαγες γιατι δε βοηθαει το ενυδρειο(θελει μια αλλαγη 50% πιστευω και πολυ χρονο αλλα και τσιμπιδα που δυστυχως δεν εχω)

 

εβαλα και εναν echinodorus amazonicus και τον σπλιταρα σε 2 φυτα.

 

Σχετικα με το θεμα της BBA και staghorn που εχω,κλαδεψα αρκετα φυτα που ηταν λες και ειχαν βγαλει μουσια παππα,με αποτελεσμα να μειωθει αναγκαστικα η φυτομαζα :(

Σταματησα και την λιπανση,και περιμενω η DIY μπουκαλα και το tetra optimat να βοηθησουν λιγο την καταπολεμηση της αλγης. (λιπανση διεκοψα προσωρινα)

Παντως χτες εκανα ενα πειραμα εβγαλα μια πετρα λαβας με java fern πανω,οπου ειναι τα φυτα που εχουν επηρεαστει πιο πολυ απ'ολα απο την bba και την εβαλα στο γαριδαδικο μου με τις αμανο.Σημερα 2 απο τα 5 μεγαλα και προσβεβλημενα φυλα ηταν σχεδον πεντακαθαρα!

 

Απο την επομενη εβδομαδα η σκ θα μπει και το κοπαδι οτοκυκλων για να τελειωσει η συνθεση

post-59972-0-92793700-1433940651_thumb.jpg

post-59972-0-41686200-1433940653_thumb.jpg

post-59972-0-70828200-1433940654_thumb.jpg

post-59972-0-04559000-1433940656_thumb.jpg

post-59972-0-54678900-1433940657_thumb.jpg

post-59972-0-93843900-1433940658_thumb.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολυ ωραιο εχει γινει φιλαρακι!!!Τελικα εβαλες bamboo ε?Και τα κορυντορακια ειναι απο τα αγαπημενα μου ψαρια.Σε αυτο το ενυδρειο εχουν γινει πολλες αναπαραγωγες απο κορυντορας!!!Κανονισε να συνεχισεις την παραδοση!!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω γιωργο,οσο αφορα το θεμα των φυτων δεν εχω τελειωσει,θελει ενα ξεστημα και μετα ησυχα καλο φυτεμα κτλ συν αλλα 5-6 φυτα που θελω αλλα πρωτα πρεπει να μπει co2 μπουκαλα.

ναι με τις γαριδες εχω φαει το κολληματακι μου και αφου εφερε σε πολυ καλη τιμη το μαγαζι που συχναζω,ειπα να παρω μια για αρχη και απο εβδομαδα να συμπληρωσω κ αλλες 3.

τα κορυδορακια ελπιζω να συνεχισουν την παραδοση,εχει καλες βασεις το ενυδρειο απο σενα ;)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ποσα διαφορετικα ειδη ψαριων εχεις τωρα μεσα;

Link to comment
Share on other sites

3

Έγινε επεξεργασία - Marko Ramius
Link to comment
Share on other sites

ενα μικρο update,

 

σημερα το μελος @αργυρηςΠ μου χαρισε valisneria gigantea και μια καλη ποσοτητα pistia stratiotes!

 

να σαι καλα!

 

 

 

 

post-59972-0-61859900-1434036301_thumb.jpg

post-59972-0-26986600-1434036303_thumb.jpg

post-59972-0-04748700-1434036306_thumb.jpg

post-59972-0-97829300-1434036308_thumb.jpg

post-59972-0-83095100-1434036311_thumb.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ωραιος!

Ε,βαλε και μια φωτο απο μπροστα..... :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το μαύρο πλαστικάκι που φαίνεται στην τελευταία φωτο είναι αισθητήρας κοντρολερ; Αν ναι κρύψε τον λίγο καλύτερα μην είναι μες τη μέση..... και βάλε και καμιά φωτό από μπροστά. 

Link to comment
Share on other sites

Αισθητηρας ειναι ναι,φωτος απο μπροστα εχω βαλει στην αρχη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...