Jump to content

Απο ποια ηλικια μπορω να ταιζω διαφορες τροφες το χελωνακι μου?


Recommended Posts

Καλησπερα, εχω ενα χελωνακι που ειναι κοντα 2 μηνων! Το ταιζω κυριως γαριδουλες ! Ειναι μικρο για να του δωσω αλλη τροφη οπως λαχανικα? Η δεν υπαρχει προβλημα? Ειχα δοκιμασει μια φορα να της δωσω μαρουλακι αλλα δεν το ετρωγε...ειχε φαει ομως με ευχαριστηση καροτο το οποιο ενω οταν τις εδωσα το εφαγε κανονικα την επομενη μερα και ενω της ειχα αλλαξει νερο, ξαναβρηκα μεσα το καροτακι που ειχε φαει....

Link to comment
Share on other sites

γενικα οσο ειναι σε μικρη ηλικια χρειαζονται κυριως πρωτεινη..οποτε η γαριδουλες ειναι η καλητερη επιλογη...εγω εχω δοκιμασει να της δωσω λαχανικα σε μορφη στικ ταμπλετας..αλλα ενω την γαριδα μου την αρπαζει απο το χερι...αυτο φτανει διπλα το κοιταει..κ απλα το αγνωει...εκανες καμια ερευτα για ενυδρειο? που ειναι το βασικοτερο ολων...

Link to comment
Share on other sites

η καλυτερη τροφη για να της δωσεις ειναι αυτες σε μοργη πελετ σαν αυτη εδω http://www.petmountain.com/photos/product/giant/114420S504332/aquatic-turtle-food/zoo-med-natural-aquatic-turtle-food-growth-formula.jpg οι γαριδες δεν ειναι πληρες γευμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ και τους δυοο! Θα παω στο κοντινοτερο πετ σοπ να παρω αυτην την τροφη, να της δινω και γαριδουκες και αυτην την τροφη, παραδειγματος χαρη το βραδυ αντι για γαριδες να δινω απο αυτην; Οσον αφορα το ενυδρειο, εψαξα στο διαδικτυο αλλα και στις αγγελιες εδω για ενα καπως οικονομικο...αλλα απο οτι καταλαβαινω...μαζι με τις λαμπες κτλ κατω απο 50€ δεν πεφτει...Περιμενω να τελειωσω τις εξετασεις ωστε να το ζητησω σαν δωρο ;) Προς το παρων βαζω στην χελωνιερα αρκετα παραπανω νερο και μια πετρα πανω στην στερια ωστε να εχει νερο για κολυμπι αλλα και στερια για να λιαζεται!

Και εχω μια απορεια, στο ενυδρειο για να γινεται η αλλαγη νερου, χρειαζεται να ειναι συνδεδεμενο με παροχη νερου ετσι?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν χρειάζεται παροχή νερού. Με μια ειδική τρόμπα με λάστιχο αφαιρείς νερό σε έναν κουβά και μετά προσθέτεις το φρέσκο. Εγώ πολλές φορές βαριέμαι αυτή τη διαδικασία και αφαιρώ νερό με μια μονολιτρη κανάτα. Όταν είναι λίγα τα λίτρα του ενυδρείου, η διαδικασία αλλαγής είναι εύκολη.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

χωρις να θελω να σ απογοητευσω θα χρειαστεις πολλα παραπανω απο 50 ευρο για ενα ολοκληρομενο κ σχετικα μικρο ενυδρειο...

Εγω για ενα 60λιτρο που ειναι μικρο και στην πορεια θα παω για μεγαλητερο χρειαστηκα γυρω στα 110 ευρο...και την γυαλα μου την κανα δωρο απο ενα παλιο ενυδρειο που το χαν ξεστησει...

Δηλαδη χρειαστικα αυτα τ χρηματα για

α)θερμοστατη

β)φιλτρο

γ) 2 λαμπες 1 uvb και 1 για μπασκινγ

δ)ντουι για της λαμπες(βαση δλδη)

ε)και τελος νισι για την χελωνα

μπορεις βεβαια να γλυτωσεις το εξοδο του νισιου κανοντας κατι αυτοσχεδιο..βαζοντας μια πετρα η κατι τετοιο..

αλλα τα υπολοιπα δυστηχως δεν μπορεις να τ φτιαξεις μονη σ...παντως ψαξε για αγκελιες...ειναι σαφεστατα μια πιο οικονομικη λυση!!

Τωρα που την εχεις ακομα στο πλαστικο...κανε καθημερινες αλλαγες του νερου..βαζε αντιχλωριο..και οσο ποιο πολλες ωρες βγαζε την στον ηλιο...αλλα η ακτινοβολια του ηλιου να ειναι αμμεση...οχι μεσα απο τζαμια κτλπα..Να την χαιρεσαι και την προσεχεις..με αγαπη κ φροντιδα θα δεις ποσο παιχνιδιαρα θα γινει..εμενα απο με βλεπε τρεχει προς τ μερος μ...ειναι αξιολατρευτες!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Ααα...μαλιστα...εχω καταλαβει απο τωρα ποσο χαρητομενα ζωακια ειναι και σκοπευω να το προσεχω πολυυ!! Τωρα που αρχιζω και μαθαινω περισσοτερα θα ειμαι σιγουρα πιο προσεκτικη! Και αφου το ενυδρειοαναγκαιο και τα συναφι ειναι αναγκαια, χαλαλι! Την αλλη βδομαδα θα σας στειλω το καινουργιο σπιτακι της!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...