Jump to content

προβλημα με τα χρυσοψαρα!!


Recommended Posts

καλησπερα παιδα και απο εμενα ειμαι ο δημητρης και ειμαι καινουργιος ανοιξα αυτο το θεμα εδω για να σας πω γενικα για το ενυδριο μου που τωρα προσπαθω να καταλαβω πως να το μεταχειριστω σωστα και για να σας πω για  ενα προβλημα που εχω με τα ψαρακια μου !  συγνωμη που γραφω σε αυτο το θεμα γενικος για το ενυδρειο μου,απλος λογω του φορτου εργασιας δεν ειμαι τοσο ευκερος συνεχεια για να επεξεργαστο το φορουμ παρα πολυ καλα,προσπαθω ανα διαβαζω οσα πιο πολλα μπορω !

   

το ενυδρειο μου ειναι 70 λιτρα εχει φοτισμο led εχω τοποθετησει ενα φιλτρο fluval u2 με siporax εχω βαλει θερμομετρο και η  θερμοκρασια ειναι  στους  29-29.5 βαθμους C0 κατω εχω στροσει χαλικακι φυσικο ποταμισιο που αγορασα το οποιο πρωτα ξεπλυνα παρα πολυ καλα και εχω βαλει και 2 διακοσμιτικουλια τιποτα αλλο. δουλεπσα το ενυδρειο χωρις ψαρια για 3 μερες ενω ειχα ριξει μεσα την αναλογει ποσοτιτα aquatan και bio nitrivec. μετα εφερα τα  ψαρακια 2 ORANDA  ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ακολουθησα τη διαδικασια προσαρμωγης δεν ταισα τα ψαρια για 48 ωρες και απο την τριτη μερα ηταν μια χααρα και ζωηρα. τα εχω τωρα σχεςδον 2 βδομαδες και τις τελευταιες 2-3 μερες παρατηρισα πανω τους  στο ενα πισω στην ουρα οχι πανω διπλα κατι σαν σπιρακι απρο με λιγο κοκκινο πανω του και στο αλλο 2 μαυραδακια  ενα απο καθε πλευρα... προσπαθω να βαλω φωτογραφιες να δειτε μου λεει ειναι μεγαλο το αρχειο!

Έγινε επεξεργασία - jimmixalakis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Οταν θα μπορέσεις, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα

http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82/

 

Οι φωτο θα βοηθησουν

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να συμπληρώσεις τη φόρμα ή να κάνεις οποιαδήποτε άλλη κίνηση και επειδή προφανώς δεν έχεις κάνει μετρήσεις γιατί μάλλον δεν έχεις τεστ και επειδή πολύ φοβάμαι πως το ενυδρείο είναι άστρωτο , ξεκίνησε αλλαγές νερού , 30% κάθε 2 ημέρες τουλάχιστον , με νερό που να έχει θερμοκρασία μισό βαθμό χαμηλότερο από το νερό του ενυδρείου και ταυτόχρονα προσπάθησε να κατεβάζεις τη θερμοκρασία του ενυδρείου. Αν έχεις τώρα 29 βαθμούς όταν πιάσουν οι ζέστες θα χτυπήσεις 35αρια. Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού και τέτοια εποχή 23 με 24 βαθμούς είναι η ιδανική θερμοκρασία. Επίσης με τόσο ψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητη η ύπαρξη αεραντλίας ή να υπάρχει έντονη ανατάραξη επιφανείας

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω θα ξεκινησω με αυτα για μετρησεις θα παρω αυριο η τεστ η ηλεκτρονικο μηχανημα και θα γραψω τα αποτελεσματα εδω.!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω θα ξεκινησω με αυτα για μετρησεις θα παρω αυριο η τεστ η ηλεκτρονικο μηχανημα και θα γραψω τα αποτελεσματα εδω.!

 

Τεστ να προτιμήσεις υγρα,

ηλεκτρονικά για τα συγκεκριμένα δεν υπάρχουν ή είναι πανάκριβα,

και τα χαρτάκια είναι αναξιόπιστα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...