Jump to content

Βεατρίκη, το καβούκι της οικογένειας.


Recommended Posts

Καλημέρα! Αυτή τη φορά γνωρίζω πολύ καλά τη μέρα είναι. Είναι Δευτέρα κι ελπίζω να έχετε όλοι μια καλή εβδομάδα.

Θα κάνω εδώ paste την ιστορία της Βεατρίκης που πριν λίγο σύστησα στο "Καλώς ήρθατε".

 

Καλημέρα!!! Σήμερα είναι Κυριακή ΑΡΑ αύριο είναι Δευτέρα, οπότε σας εύχομαι καλή εβδομάδα   :icon_dance:

Ονομάζομαι Μαριάννα και πριν από 14 σχεδόν χρόνια, μια ωραία πρωία, γύρισε η μαμά μου σπίτι με ένα χελωνάκι... Ήταν ένα χελωνάκι που είχε βρει να περιφέρεται στα Πατήσια έξω από τα σχολεία της Γκράβας και το είχε φέρει στο κήπο μας μέχρι να τηλεφωνήσουμε σε κάποιο σωματείο για την άγρια ζωή να μας ενημερώσουν για το που πρέπει να τη πάμε. Εγώ όμως που ήμουν τότε 10 χρονών είχα μαγευτεί γιατί αυτό το χελωνάκι ήταν πολύ διαφορετικό από όσα είχα δει στη φύση μέχρι τότε... είχε στα δαχτυλάκια του μεμβράνες και είχε κατακόκκινα μάγουλα. Αυτά είπε και η μαμά μου στο σωματείο και φρίκαραν οι άνθρωποι. Μας είπαν να μη την αφήσουμε στη φύση για κανένα λόγο γιατί είναι εξωτικές χελώνες και βλάπτουν τα ελληνικά ήδη (στη πορεία έμαθα ότι αυτές χελώνες τρώνε περίπου 300 ήδη από πανίδα και χλωρίδα και κατάλαβα το λόγο   :P ). Κατά τη γνώμη τους έπρεπε να την αμολήσουμε στο Αττικό πάρκο. Κι επειδή εμείς οικογενειακώς αγαπάμε πάρα πολύ τα ζώα και μας ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός της εγκατάλειψης τους αποφασίσαμε να τη κρατήσουμε. Κι έτσι μπήκε η Βεατρίκη στη ζωή μας   :love: . Δε ξέρω πόσων χρονών είναι η Βεατρίκη γιατί όταν τη βρήκαμε δεν ήταν σαν τα χελωνάκια που πουλάνε στα pet shop, (υποθέτω ότι δεν ήταν πάνω από 3 ετών πάντως γιατί δεν ήταν και πολύ μεγάλη) αλλά εμείς εδώ μαζί μας, στην οικογένεια μας, την έχουμε 14 χρόνια σχεδόν. Οι διαστάσεις του καβουκιού της είναι 18x13 (νομίζω μικρή για την ηλικία της) κι από όταν τη βρήκαμε έχει το καβούκι-καμήλα. Ο ειδικός που την είδε μας είπε ότι παλιά είχε μια πάθηση (με τα πολλά έλλειψη ασβεστίου από ότι κατάλαβα) και γι αυτό το καβούκι της είναι πιο χαμηλό στη μέση κι έχει μια καμπούρα στο πάτο και μια στη κορυφή   :crazyyyy: . Η Βεατρίκη επίσης ενώ μικρή κολυμπούσε, τώρα πια δε κολυμπάει... τη πήγα στον ειδικό, για να δούμε αν έχει αέρα στα πνευμόνια και μου είπε ότι δεν είχε. Ο ίδιος συμπέρανε ότι δε ξέρει να κολυμπάει αλλά επειδή μικρή κολυμπούσε σκέφτηκα μήπως έφταιγε το ότι όταν την είχαν οι γονείς μου δε της βάζανε πολύ νερό (το ύψος νερού ήταν ίδιο με το δικό της, ενώ γνωρίζω ότι πρέπει να είναι το διπλάσιο). Τώρα που τη πήρα εγώ σκέφτηκα κάθε βδομάδα να της ανεβάζω κι από λίγο το νερό, σιγά-σιγά, μπας και τη ξαναδώ κολυμβήτρια...

Αυτά από μένα... δε ξέρω αν θα έπρεπε να γράψω κάτι άλλο.. την έχω σε ενυδρείο 80 λίτρων και μαζεύω λεφτά να τη βάλω σε μεγαλύτερο, της έχω βάλει φυσικό χαλίκι και λίγες πορώδες πέτρες για πάτωμα, κι ένα κομμάτι φελλόξυλο για basking. Με ζορίζουν στο καθάρισμα αλλά μου αρέσουν πολύ τα φυσικά υλικά. Οι λάμπες της δε ξέρω τι λάμπες είναι ακριβώς γιατί είναι ενσωματωμένες στο καπάκι του ενυδρείου, και της έχω φίλτρο EHEIM pick up 200.

Και τώρα θα δοκιμάσω να ανεβάσω φωτογραφίες   :crazyyyy:

 

Υποσημείωση. Εδώ από ότι κατάλαβα γράφουμε γενικά για χελωνάκια οπότε αν κάποιος ξέρει να με συμβουλέψει στο θέμα της Βεατρίκης με το κολύμπι, θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτος!

 

Η Βεατρίκη σε όλο της το μεγαλείο (αυτές οι φωτογραφίες είναι μερικά χρόνια πριν :P)

bety.6a_zpsdhkkpb9s.jpg

 

Untitled-1%20copya_zpsg6ywbknp.jpg

 

Και το ενυδρείο μας τώρα, σε πολύ κακή εστίαση εφόσον η Βεατρίκη τραβάει όλα τα φώτα πάνω της...

DSC_0004_zps7idrtvw1.jpg

 

Θα προσπαθήσω να τη βγάλω κι άλλες φωτογραφίες σύντομα, να δείτε το ενυδρείο μας πιο καλά :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

να σου ζησει

Link to comment
Share on other sites

να σου ζησει

 

 

Να την χαίρεσαι!! ☺

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα την βλεπω την κυρια. Το ενυδρειο δεν βλεπω :)

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα την βλεπω την κυρια. Το ενυδρειο δεν βλεπω :)

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είχα σκοπό να βγάλω κι άλλες φωτογραφίες από το ενυδρείο της, αλλά αυτές τις μέρες είμαι συνέχεια στο τρέξιμο με ένα μωρό γατάκι που μάζεψα από τον Αύγουστο... Με τη 1η ευκαιρία θα τη φωτογραφίσω (και το ενυδρείο!!).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...