Jump to content

Αύξηση αριθμού ψαριών


Fotis Fotopoulos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για όλη την κοινότητα !

Σε κτήμα μου 6 χρόνια πριν κατασκεύασα μια τεχνητή λιμνούλα διαστάσεων 6,0μ * 4,0μ * 0,75μ με Κοι και χρυσόψαρα (και κάποια αδέσποτα βατραχάκια που βρήκαν σπίτι ) . Σε τρία χρόνια ο πληθυσμός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο και κατασκεύασα μια δεύτερη με αντίστοιχη χωρητικότητα . Μεικτά θα έλεγα κατά προσέγγιση πως έχω 30 των 0,14cm , 50 των 0,7cm και τουλάχιστον 70 μικρα. Μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω τον ακριβή αριθμό διότι έχω νούφαρα , παπύρους και άλλα υδρόβια φυτά..Θα ήθελα να σας αναφέρω πως δεν δίνω τροφή στα ψάρια τα τελευταία χρόνια γιατί βρίσκουν άφθονη στις λίμνες.

Με τα στοιχεία αυτά δύναται να υπολογίσουμε το τελικό μέγεθος των ψαριών καθώς επίσης και τον μέγιστο αριθμό που μπορώ να φιλοξενήσω με την υπάρχουσα υποδομή? 

Σας ευχαριστώ εκ'των προτέρων!

Φώτης

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που έβαλες στην αρχή πόσα ήταν και τι μέγεθος έχουν τώρα ;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά αγόρασα οκτώ 7cm , προ δύο ετών η γενιά αυτή είχε φθάσει στα 35cm και ψόφησαν όλα την ίδια περίοδο με διογκωμένη κοιλιά χωρίς να επηρεαστούν οι επόμενες γενεές. Μου έκανε φοβερή εντύπωση που επηρεάστηκε μόνο αυτή η γενιά-μήπως επειδή ήταν η πιο δραστήρια στην διατροφή??Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησα να τα ταίζω -τροφή για κοι-(εφόσον παρατήρησα ότι έτρωγαν σχεδόν τα πάντα που υπήρχαν η έπεφταν μέσα).Η ανάπτυξη των υπολοίπων δεν είναι τόσο γρήγορη απο όταν σταμάτησα την τροφή και είναι κάτι το οποίο επιθυμώ.Οι λίμνες σχεδόν σκεπάζονται απο ελαιόδενδρα έτσι ώστε να παρέχουν επι'πλέον τροφή . Επίσης παρατήρησα ότι το μέγεθος αυξήθηκε ραγδαία όταν τα μετέφερα απο το ενυδρείο στην λίμνη.Ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα και καλως ηρθες.

Επειδη εδω ειναι η κατηγορια του καλωσορισματος και μετα απο μερικες μερες το θεμα κλειδωνει,αν δεν σου κανει κοπος ανοιξε ενα νεο θεμα στην κατηγορια του κρυου νερου να συζητηθουν ολες οι αποριες σου εκει. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...