Jump to content

SOS πρόβλημα, ξανά!


Recommended Posts

καλημεριζω τ φορουμ για αλλη μια φορα...παιδια σημερα εχω παλι δυσαρεστα νεα...εδω και 3 μερες ολα πηγεναν καλα..η χελωνα ειχε επανελθει εντελως ηταν παρα πολυ ζωηρη και χαρουμενη...σημερα ομως....ξυπναω το πρωη και την βρισκω πανω στο φιλτρο εντελως νοχελικη... επισης παρατηρω οτι εσωτερικα η χελωνα εχει πριστει...και ειναι σαν να βαριανασενει...τα πισω ακρα και ο λαιμοςσ ειναι πρισμενα λεσ και ξεχυλιζει απο μεσα η σαρκα της...το ζωο δεν μπορει να κολυμπησει και την τροφη αν και προσπαθησε λιγο να την φαει λογο του οτι δν μπορουσε να κολυμπησει κ επεφτε προς τ πατο δεν μπορεσε και τ παρατησε...τι να κανω??? δεν την βλεπω καθολου καλα...δεν μπορω να κτλβω τι εγινε παλι εφοσον  ητανε μια χαρα.....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο λιγο ψαξιμο στο φορουμ αλλα και στο google πιθαναλογω οτι η χελωνα εχει προβλημα στον πνευμονα της..κοινος κρυωσε...αρχισα να βραζω χαμομιλι για να κανει εισπνοες..η χελωνα σημερα απλα καθετε στην στερια μαζεμενη και δεν αντιδρα σχεδον καθολου ακομα και οταν τν περνω για να την βαλω για θεραπεια..ανεβασα την θερμοκρασια νερου στους 30..εβαλα και την λαμπα θερμανσης πανω απο το νησι της...οταν πεφτει στο νερο κυριολεκτηκα δεν μπορει ν κολυμπησει...δεν ξερω τι ν κανω εχω αποηγοητευτει πολυ..πανω που ξεπερασα τ ματακι της τωρα αυτο...εχετε να μ προτεινετε καποιο φαρμακο...η ξερει καποιος κατι να με συμβουλεψει?? παρακαλω στην αμεση απαντηση σας η χελωνα ειναι πολυ ασχημα!!

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς έγινε αλλαγή του τίτλου.....

Φίλη Marich, Μαρία υποθέτω ελληνιστή, δεν ξέρω αν διάβασες την τοποθεσία που αναφέρει ο φίλος Βασίλης ότι βρίσκετε, ή τι δηλώνει στο προφίλ του, εγώ όμως στο επισυμένω στο πρό-προηγούμενο πόστ από το δικό μου

αν εχετε καποιον να μ προτεινε που να ξερετε οτι ξερει παρακαλω...μενω αθηνα στην νεα φιλαδελφεια!!

 

Κι εσύ αντ αυτού του προτείνεις γιατρό, στο Ηράκλειο.......... της Κρήτης........

 

Αλατζάς Αγ.Μοδεστος
Τηλ. 2810683098
Κίν. 6947121975

 

Πώς θα πάει το ζώο του εκεί να το δεί ο γιατρός? Διάγνωση μέσω τηλεφώνου δεν γίνετε....

 

Τέλος πάντων, Βασίλη, διάβασε το θέμα του συνονόματου σου Billias, που μαζί με τον Μιχάλη (Fragisk) αντιμετώπησαν με πλήρη επιτυχία ακριβώς ίδια περίπτωση, με γιατρό απ την Αθήνα....

Link to comment
Share on other sites

mr zoo ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα η χελωνα εφυγε...ετσι ξαφνηκα...χωρις κανενα συπτωμα απο την μια μερα στην αλλη...τι να πω..προσπαθησα πολυ..και αποητευτικα αλλα λυπηθεικα κιολας για το καημενο το ζωακι...

Link to comment
Share on other sites

Μην σε παίρνει από κάτω, σημασία έχει το ότι εσύ έκανες το καλύτερο. Το ότι είναι ευάλωτα σε θέμα κρυώματος, το ξέρουμε.

 

Προχώρα παρακάτω Μπίλ, και πάμε στο επόμενο βήμα τώρα που έχεις αποκτήσει παραπάνω εμπειρία....

Link to comment
Share on other sites

μα δεν μπορω να καταλαβω πως κρυωσε...ο θερμοστατης δουλευε κανονικα...το καπακι που ειχα βαλει κρατουσε υψηλη θερμοκρασια..και δεν ειχε ποια τοσο κρυο στο σπιτι...και περα απο αυτο η χελωνα μεχρι χθες ητανε μια χαρα ζωηρη και ελεγα ολα καλα..και χαφνικα σημερα μεσα σε λιγες ωρες εσβησε..θα αφησω λιγο καιρο να περασει..να κανω μια πιο σωστη οργανωση και μετα ισως χανακανω τ βημα και παρω ακομα μια...γιατι δεν θελω να την χασω κιαλο ζωακι...το αστειο της υποθεσης ειναι οτι μιλαγα με μια συναδελφο της προαλες κ μ λεγε οτι εχει χελωνα 2 χρονια μεσα σε πλαστικη χελωνιερα χωριςσ φιλτρο χωρις τιποτα και ειναι μια χαρα..εν τελη δεν ξερω...ισως ημουν ατυχος..ισως εκανα και κατι λαθος...δεν μπορω να καταλαβω...απο την μερια μ προσπαθησα να τς παρεχω ολες της σωστες συνθηκες και δε την αφησα στην μοιρα της οταν αρρωστησε...αλλα οσο νανε θληβεσε και απογοητευεσε σε κατι τετοιες καταστασεις!!

Link to comment
Share on other sites

η μικρή εναλλαγή από το ζεστό στο κρύο, μπορεί να πειράξει ένα ταλαιπωρημένο ζώο.... μην ξεχνάς δεν έχουν τις ανθρώπινες αντοχές...

Link to comment
Share on other sites

αργα βεβαια αλλα πληροφοριακα η αλλαγη θερμοκρασιας μεσα στο νερο κ εξω απο το νερο προκαλει κρυωμα για αυτο βοηθαει το καπακι κατα περιπτωση.τα ζωα σε αιχμαλωσια εχουν ευαισθητο ανασοπιτικο κυριως λογο διαυροφης αν μεγσλωσουν γινοντε δυνοσαυροι.για το κρυωμσ χριαχεται ΑΠΛΕΣ σταγωνες για κοτοπουλα-πτηνα αντιβιωση εχουν ολοι οι κτηνιατρι απο μια σταγωνα πρωι βραδυ με συριγγα ινσουλινης χωρις βεβαια την βελωνα γιατι ειναι μικρουλες για καμια βδομαδα κ γινοντε τουρμπο.μην απογοηυευεστε τα ζωακια ειναι ταλεπωρημενα

Έγινε επεξεργασία - Billias
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα για το χελωνακι σου και συγγνώμη για την λάθος διεύθυνση τα μπέρδεψα λιγο ! Ελπιζω με το επόμενο να πάνε ολα καλά !!!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ ολους..σημερα μου κακοφανηκε πολυ που μπεικα σπιτι κοιταξα το ενυδρειο και ηταν κενο....

πλεον σκεφτομαι για λιγες μερες να μην προβω σε καμια κινηση για να αγορασω χελωνα...να κατσω να οργανωσω ακομα λιγο το πως θα στησω το ενυδρειο..να αγορασω ακομα μερικα πραγματα..οπως ενα δευτερο ντουι για την λαμπα basking..και να σκεφτω πως θα καταφερω να εχω την θερμοκρασια πανω απο νερο παντα σε σωστο επιπεδο..θα κανω ενα σχολαστικο πλησιμο σκουπισμα σε ολη την γυαλα..

ειδα κατι πολυ ομορφα μωρακια yellow belly μεσα σε ενα μικρο ενυδρειακι την τελευταια φορα στο πετ...και πραγματικα ηταν αξιολατρευτα...θα ηθελα να ρωτησω..τη διαφορα εχουν απο τς res..σε συμπεριφορα..αναπτυξη και αντοχη..(αν υπαρχοθν βεβαια)

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη, πολύ σωστή η σκέψη σου. Οργανώσου πρώτα και μετα το χελωνακι...... Δεν χρειάζεται να εχεις πολύ υψηλή θερμοκρασία, σε όλη την "αέρια" επιφάνεια του ενυδρείου..... Φρόντισε να υπάρχει μια λάμπα θέρμανσης που θα κρατάει υψηλή θερμοκρασία (30-32 βαθμούς) πανω απο την στεριά, και αυτο θα ειναι το basking spot σου. Όταν το ζώο θα θέλει να στεγνώσει και να πάρει θερμοκρασία, θα κάθεται εκεί. Οταν νιώσει οτι ζεστάθηκε αρκετά, θα απομακρύνετε σιγα σιγα από την πηγή θερμότητας, μεχρι που θα βουτάει μέσα στο νερό. Ετσι γίνετε η σωστή θερμορυθμιση στα ομοθερμα ζώα.

Link to comment
Share on other sites

Mr Zoo σκεφτηκα για ολη την αερια επιφανεια για τον εξης λογο...ισως ειναι και βλκια απλα μια χαζη σκεψη ενος αρχαριου..πολλες φορες το χελωανακι στν υπνο του πιανοτανε απο την στερια και κοιμοτανε με τ κεφαλακι εξω..αρα λπν ανεπνεε την εξωτερικο αερα...αν λοιπον η θερμοκρασια του εξωτερικου αερα ειναι χαμηλη..ειδικα τωρα που ερχετε και χειμωνας ειναι χαμηλη...δεν υπαρχει π[εριπτωση να κρυωσει???

Link to comment
Share on other sites

καλή η σκέψη σου, γι αυτό το βράδυ θα βάζεις κάποιο καπάκι, ώστε να προσομοιάζεις την πτώση θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, συ συνδιασμό με την αύξηση της υγρασίας που θα επιτυγχάνεις. Ακριβώς όπως στην φύση, που το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κοντά στους 25

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...