Jump to content

Όλες οι γαρίδες μου ψώφησαν! black water???


Recommended Posts

Χθές το βράδυ,έβρασα μια αγορασμένη ρίζα red moor για το γαριδάδικο μου,και μόλις το έβαλα,την επόμενη μέρα όλες οι γαρίδες ψώφιες και το νερό είχε καφέ ουσίες(ταννίνες?) και ρωτάω τώρα,οι γαρίδες ψωφάνε με το  black water??μου έχει ξανασυμβεί σε άλλο ενυδρείο οταν έβαλα ξύλο κανέλας και σκούρινε το νερό να βρήκα ψώφιες... :thumbsd:

Link to comment
Share on other sites

Η ρίζα ήταν "μεταχειρισμένη";

 

Όσο για την κανέλα, οι περισσότερες που κυκλοφορούν στην αγορά ΔΕΝ είναι κανέλα. Είναι άλλο φυτό που μοιάζει με την κανέλα, πιο φτηνό, αλλά επικίνδυνο για τις γαρίδες. Η γνήσια κανέλα κάνει καλό στις γαρίδες και δεν τι βράζουμε πριν τι χρήση της.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

η ρίζα δεν ήταν ματαχειρισμένη,και απορώ αφού την έβρασα γιατί εβγαλε ζουμιά?μετρήσεις δεν κάνω γιατ λόγω χρόνου δεν πρόλαβα να βγάλω τις ψώφιες γαρίδες...λέτε να κάνω??πάντως τα σαλιγκάρια ζούνε που έχω..τι να πω...είναι πιο ανθεκτικά?μέχρι στιγμής έχω βάλει και  άνθρακα στο φίλτρο μέχρι να κάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού το σάββατο. 

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ποιος σου ειπε οτι με το βρασιμο φευγουν τα χουμικα και οι ταννινες απο τα ξυλα?

Εχασες ολες τις γαριδες και δεν εκανες καπακι μετρησεις να δεις τι γινεται? Ωραιος...

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν να μαντέψω θα σου έλεγα ότι επιρέασες το pH ‘‘απότομα‘‘ και πάνε οι γαρίδες. Τα σαλιγκάρια απλά αντέχουν περισσότερο.

 

Το ξύλο με το βράσιμο θα βγάλει πιο γρήγορα ταννίνες κλπ. αλλά μεσα στο ενυδρείο θα συνεχίσει να βγάζει για πάρα πολλές μέρες. Όσο πιο αχρησιμοποίητο ήταν το ξύλο τόσο πιο πολύ πράγμα θα βγάζει, προπαντώς τις πρώτες μέρες. Οι ταννίνες κλπ ανάλογα με τη Kh που έχεις κλπ θα επιρεάσουν το pH. Οι απότομες αλλαγές στο pH μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Το ξύλο ως καινούργιο ήταν full σε ‘‘ουσίες‘‘... εγώ θα το έβραζα και θα το είχα μετά σε ένα κουβά με ενυδρειακό νερό για πάνω από δύο εβδομάδες με καθημερινη αλλαγή του νερού στο κουβά. Τα ξύλα από άλλα ενυδρείο ως ‘‘μεταχειρισμένα‘‘ μπορεί να μην ‘‘αφίνουν‘‘ ταννίνες κλπ αλλά είναι και αυτά επικύνδινα για γαρίδες αν στο ενυδρεό που το είχαμε, είχαμε βάλει φάρμακα για κάποια θεραπεία.

 

Τα φυσικά υλικά για τις γαρίδες πρέπει να είναι 100% καθαρά και να μην προκαλούν απότομες αλλαγές στις συνθήκες που υπάρχουν στο νερό του ενυδρείου. Θέλουμε σταθερές συνθήκες.

 

Τώρα μην περιμένεις ως το Σάββατο, βγάλε το ξύλο και κάνε μια κανονική αλλαγή νερού απόψε και αύριο. Το ξύλο αστω σε ένα κουβά με το νερό που θα βγάλεις από το ενυδρείο σου. Αν καταφέρουν και σωθούν κάποιες γαρίδες σου είσαι ο.κ.... θα ξαναγίνει η αποικία σου μια χαρά!!

 

Αυτά έχει το χόμπι.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ,ενας συγγενής μου εχει γαριδες και θα μου δώσει!!!θα αρχίσω καινούρια αποικία και θα προσέχω περισσότερο αλλη φορά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...