Jump to content

Βοήθεια!!! Μια κοκκινομαγουλη στο σπιτι μας !!!


Recommended Posts

Καλημερα στους φίλους και φίλες του φόρουμ , πριν από 4 μηνες ο αντρας μου μου εφερε μια χελωνίτσα (κοκκινομαγουλη οπως εμαθα στην συνεχεια) , τα παιδια μου ήθελαν παση θυσια ενα κατοικιδιο και τι πιο ευκολο και οικονομικο απο μια χελωνιτσα ή ψαράκια όπως το παρουσιασε ο κυριος που εχει το petshop...με 10 ευρω εχεις την χελωνιερα, το χελωνακι και την τροφη, δεν θα χρειαστειτε τιποτα αλλο , αλλαγμα το νερο καθε 3-4 μερες και εισαι αρχοντας.

Ομορφα και ωραια μεχρι εδω μεχρι που πριν απο λίγες μερες ηρθε μια γνωστη στο σπιτι και μου ειπε πως τα ζωντανα αυτα χρειαζονται ιδιαιτερο περιβαλλον...απο τοτε προσπαθω να ενημερωθω και να καταλαβω καποια πραγματακια, εχω διαβάσει σχεδόν τα πάντα στο φορουμ σας αλλά καποια απο αυτα μου φαινονται κινεζικα.

Μεχρι να βρω μια λυση την βαζω 2 ωρες την μερα στον ηλιο , το ξερω πως ειναι λιγες αλλα ειναι οι μοναδικες ωρες που εχει φως το σπιτι και προσπαθω να την κραταω οσο πιο ζεστη γινετε χωρις ομως υπερβολες.

Ευτυχως ειναι ζωηρη, τρωει,  κολυμπάει, βγενει εξω και στεγνωνει και γενικα δεν μου εχει δωσει σημαδια πως κατι δεν παει καλα.

Ενω στην αρχη στραβωσα που την ειδα τωρα την εχω συμπαθησει και δεν θα ηθελα να παθει κατι εξαιτιας της παραπληροφορισης και της αγνοιας.

 

Ενα σοβαρο προβλημα που εχω ειναι το οικονομικο, δυστηχως δεν μπορω να διαθεσω αρκετα χρηματα για τον χωρο της και απο τοτε που μου την εφεραν (εδω και 4 μηνες δηλαδη) την εχω στην χελωνιερα .

Θα ήθελα σας παρακαλω πολυ να μου πει καποιος με ποσα χρηματα μπορω να της φιαξω αξιοπρεπες περιβαλλον, βλεπετε ειμαι στην επαρχια και μου ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να βρω καποιο petshop για να παρω γνωμες , ιδεες και τιμες.

Δυστηχως δεν θα μπορεσω να διαθεσω αρκετα χρηματα τουλαχιστον για αρχη, μετα σθγα σιγα θα προσπαθησω να το στρωσω.

 

Μια γνωστη μου εδωσε ενα παλιο μικρο ενυδρειο με διαστασεις 20 υψος, 15 πλατος , 30 μηκος. Ειναι καλο? η χελωνιτσα ειναι ακομη μικρη περιπου 3 εκ.

 

Απο οσα εχω καταλαβει απο το φορουμ χρειαζομαι μια λαμπα για την θερμοκρασια και μια για το φως οπως επισεις και ενα θερμοστατη.

Ερώτησεις το φίλτρο είναι απαρετητο αν της αλλαζω νερο καθε 3-4 μερες ?

Υπαρχουν λαμπες 2 σε 1? δηλαδη και για φως και για θερμοκρασια ταυτοχρονα? και αν ναι ειναι πιο οικονομικες?

Αντιχλωριακο δεν της βαζω γιατι εχω φιλτρο στην βρυση φανταζομαι πως δεν θα εχω καποιο προβλημα.

 

Θα παρακαλουσα να με βοηθησει οποιος μπορει,εχω συμπαθησει το χελωνακι μας και δεν θα ηθελα να παθει κατι κακο εξαιτιας μου, αν δεν μπορεσω να ανταπεξελθω θα ηταν καλητερα να το γνωριζω για να το δωσω σε καποιον γνωστη.

 

Α! και κατι ακομη,θα πρεπει να καθαριζω με καποιον τροπο το κελυφος της? Αρχιζει και ασπριζει,σαν να εχει πιασει αλγη αλλα οταν βγενει εξω ξερενετε και γινετε ακομη πιο ασπρο.Το τριβω καποιες φορες ελαφρα με το δαχτυλο μου. Καλα κανω ? ειναι φυσιολογικο ή θα πρεπει να ανησηχησω?

 

Συγγνωμη για το μεγαλο θεμα αλλα δεν εχω καμια ιδεα πραγματικα....σας ευχαριστω πολυ :bigemo_harabe_net-143:

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες :)

Η αλήθεια είναι ότι όντως,τα χελωνάκια χρειάζονται κάποια πράγματα παραπάνω από μια χελωνιέρα κ τις γαριδούλες.

Ένα ευρύχωρο ενυδρείο. Το ενυδρείο χρειάζεται φίλτρο κ θερμαντήρα. Χρειάζονται δύο λάμπες, μια θερμαντική και μια uvb. Και σίγουρα ποικιλία στη διατροφή :)

Link to comment
Share on other sites

Καλως σας βρηκα!! ξερεις ποσο περιπου μπορει να μου στοιχισει για να το φιαξω οπως πρεπει? αν ειναι αρκετα τα χρηματα θα πρεπει να την δωσω για υιοθεσια

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα και εδώ για περισσότερες πληροφορίες http://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1/ 

Τώρα,πόσο θα στοιχίσει.. ανάλογα,μπορείς να κοιτάξεις σε κάποια σάιτ ενυδρειακά και να βρεις καλές τιμές :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...