Jump to content

Α/Ο προεργασια σωλήνων και χώρος εγκατάστασης


GHOST_G7

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Μπορει κάποιος να μου βάλει κάποια link που να εξηγούν τί σωλήνες πρεπει να τραβηξω ώστε να λειτουργήσει η Α/Ο ;

Περιφερομαι μεσα στο Φόρουμ και όλοι γράφουν για την λειτουργία της αλλα δεν εχω βρεί κατι για τις σωληνωσεις που χρειάζεται.

Επειδή το ενυδρειο θα βρίσκεται κοντά στην βρύση της κουζίνας θα ήθελα να τραβηξω σωλήνα απο το νερό πριν μπουν τα ντουλαπια.

Και κατι ακόμα, εχω διαβάσει που γράφεται οτι καλο στο ενυδρειο ειναι να εχει σωλήνα που να οδηγεί στην αποχετευση , αν ειναι τραβηξω ακομα μια σωλήνα και να οδηγεί εκεί που φεύγουν τα νερά απο τον νηπτηρα .

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η α/ο που θα παρεις/εχεις εχει οδηγιες εγκαταστασης,αν δεν μπορεις να καταλαβεις την συνδεσμολογια καλο θα ηταν να καλεσεις καποιον επαγγελματια να στην συνδεσει.

 

Χρειαζεται εναν ανεξαρτητο διακοπτη παροχης (εκτος της βρυσης) οποτε θα πρεπει να μπει ενα ταφ πριν τον διακοπτη της βρυσης και με καποιο τροπο πρεπει να συνδεθει στην αποχετευση η εξοδος του βρωμικου νερου.Αφου προκειται για νεροχυτη κουζινας φανταζομαι βολευει να συνδεθει στο σιφωνι αλλα γι'αυτο κυριως το κομματι ειπα παραπανω αν δεν μπορεις να καλεσεις επαγγελματια.Πρεπει να εισαι σιγουρος για την συνδεση οχι μονο της εξοδου της α/ο αλλα και του σιφωνιου,μην πεταχτει απο την πιεση το σωληνακι και αρχισει να αδειαζει και το σιφωνι της κουζινας νερα απο κατω.

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς πρόχειρα θα σου πω. Κάτω απ' τον νεροχύτη, λογικά πρέπει να έχεις 2 σωλήνες με 2 ξεχωριστές βάνες, ζεστό και κρύο. Και αν έχει κάνει σωστή δουλειά ο υδραυλικός πρέπει να έχει και τα σωστά χρώματα στις βάνες τους, κόκκινο στο ζεστό και μπλε στο κρύο.

Κλείνεις την μπλε βάνα και αγοράζεις ένα Τ και μία ακόμη βάνα και το προσαρμόζεις (δυστυχώς από σπειρώματα δεν ξέρω να σε βοηθήσω). Η μία άκρη του Τ καταλήγει στον νεροχύτη όπως πήγαινε εξαρχής και στην άλλη άκρη βάζεις το βανάκι που πήρες. Πρόσεξε το βανάκι να έχει ίδιο σπείρωμα με το πλαστικό δαχτυλίδι που περιέχεται στην Α/Ο.

Απ' αυτό το βανάκι θα παίρνει πλέον νερό η Α/Ο.

Στην αποχέτευση τώρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αν πχ. εγκαταστήσεις μόνιμα την Α/Ο κάτω απ' το νεροχύτη, μπορείς να αγοράσεις καπέλο (έτσι το λένε νομίζω, είναι 2 κομμάτια μαύρο πλαστικό που αγκαλιάζουν την σωλήνα του νεροχύτη) και μέσα απ' αυτό περνάει σφηνωτά το λάστιχο που βγάζει το βρώμικο νερό.

Στο σημείο λοιπόν που θα βάλεις το καπέλο, κάνε μια τρύπα με ένα καυτό κατσαβίδι σε διάμετρο πιο μικρή απ' του σωλήνα που θα βγάζει το βρώμικο νερό και μέσα εκεί μαγκώνεις το λαστιχάκι του βρώμικου νερού.

Όλα αυτά είναι εντελώς περιληπτικά και θέλει λίγες γνώσεις όπως είπε ο Μιχάλης, γιατί αν πχ. κάνεις σε λάθος σωλήνα την τρύπα για το βρώμικο νερό, στην καλύτερη θα σου περνάει στο φίλτρο δυσοσμίες απ' την αποχέτευση και στην χειρότερη θα ανοίγεις την βρύση του νεροχύτη και θα χάνει νερά.

Αν έχεις διπλό νεροχύτη με 2 γούβες, τότε βάλε την έξοδο του βρώμικου νερού στον μοναδικό οριζόντιο σωλήνα που συνδέει τις δύο γούβες μεταξύ τους.

Όπως και να 'χει, οπωσδήποτε να είναι μετά τον σωλήνα 90 μοιρών που πάει στον τοίχο (προς τα πάνω δηλαδή, την μεριά του νεροχύτη), γιατί αυτός ο σωλήνας έχει μέσα νερό για να μην αφήνει τις δυσοσμίες να ανεβαίνουν στον νεροχύτη. Όπως την λεκάνη ένα πράγμα. 

Έγινε επεξεργασία - AgMa
Link to comment
Share on other sites

Η συνδεση της Α/Ο με την παροχη νερου θα γινει με αυτο το εξαρτημα στο σωληνα του κρυου νερου

http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29813

 

Τωρα για την αποχετευση που λες κοντα στο ενυδρειο αν καταλαβα καλα την θελεις για τις αλλαγες νερου

Ειναι μια ευκολια τραβας οτι σωληνα θες, αλλα μπορεις να χρησιμοποιεις το ακαθαρτο νερο και για ποτισμα αντι να το πετας

 

Αν εννοεις αποχετευση το βρωμικο της Α/Ο δεν χρειαζεται να κανεις καμμια εγκατασταση εφοσον η Α/Ο θα ειναι κοντα στον νεροχυτη, αλλα και αυτο το νερο μπορεις να το χρησιμοποιησεις για καζανακι τουαλετας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...