Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα έχασα 5 ροδόστομα τέτρα. Στα 3 δεν είδα κάποιο εμφανές σημάδι για να καταλάβω το λόγο του θανάτου τους. Το 4ο και τελευταίο που βρήκα είχε ανοίξει η κοιλιά του (παραθέτω πιο κάτω φωτό). Ο clown έχει σε όλο του κυριολεκτικά το σώμα άσπρα στίγματα και τρίβεται σε διάφορες επιφάνειες. Σκέφτηκα ότι πρόκειται μάλλον για ick και επειδή είναι Κυριακή και δεν έχω κάποιο χημικό για 8εραπεία, διαβάζοντας στο forum αποφάσισα, μέσα από εμπειρίες άλλων, να αυξήσω τη θερμοκρασία στους 30oC (το τσέκαρα και στο θερμόμετρο και είναι οκ) και να ρίξω λίγο αλάτι που χρησιμοποιώ για τα guppy μου (έβαλα πολύ λίγο ίσα ίσα να δυσκολέψω το μικρόβιο μέχρι να αγοράσω θεραπεία). Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω μια αξιοπρεπή φωτό με το κινητό μου οπότε δεν έχει νόημα να την ανεβάσω. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα αναπνοής, το χρυσόψαρο που είναι στο ίδιο ενυδρείο δεν έχει στίγματα αλλά έχει καθήσει στον πάτο και πότε πότε κολυμπάει ακανόνιστα. Το πλεκόστομο που αγόρασα το Σάββατο δεν είναι πολύ υπερκινητικό (από τότε που του έκανα την προσαρμογή βέβαια δεν ήταν) αλλά δείχνει να είναι φυσιολογικό. Επίσης έχω 2 αεραντλίες στο full και οι παράμετροι του νερού είναι pH 7, kH 6, GH>14, NO2,NO3 0. Στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 neon tetra που δείχνουν φυσιολογικά, 1 χρυσόψαρο, 1 clown και ένας pleco. Το ενυδρείο είναι εν ενεργεία εδώ και 1 χρόνο και κάτι.

Συγγνώμη για το μέγεθος του post αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο κατατοπιστικός γίνεται.

Παρακαλώ σε άμεση απάντηση για να μην υπάρξουν και άλλοι θάνατοι και για να πάω το πρωί να αγοράσω τα ανάλογα φάρμακα.

post-1418-1177266883_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι κλόουν είναι από τα ψάρια που είναι αρκετά ευαίσθητα στις όχι καλές συνθήκες νερού. Αν όντως είναι ick αυτό που έχεις και όπως λες έχει γεμίσει ο κλόουν, τότε ξεκίνησε θεραπεία με κάποιο φάρμακο. Καλά έκανες και αύξησες τη θερμοκρασία και πρόσθεσες αλάτι. Επίσης το χρυσόψαρο με τα υπόλοιπα δεν ταιριάζει. Καλύτερα να κρατήσεις το μεν ή τα δε. Επίσης το χρυσόψαρο στους 30 βαθμούς δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αφού είναι ψάρι κρύου νερού.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα πήγα στο pet shop και αγόρασα το ContraSpot της Tetra. Μου είπαν να βάλω 5ml/20lt νερού σήμερα και άυριο να κάνω αλλαγή νερού και να βάλω ξανά φάρμακο στο μισό της προηγούμενης δοσολογίας και όλο αυτό να συνεχιστεί 4 συνεχόμενες μέρες όπου στην τελευταία να μην κάνω αλλαγή νερού και να βάλω άνθρακα. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Το ροδόστομο απ' ότι μου είπαν μάλλον άρχισαν να το τσιμπάνε τα υπόλοιπα ψάρια. Έβαλα το φάρμακο το πρωί και δεν έχω δει προς το παρόν μεγάλη διαφορα. Απλά είμαστε λίγο πιο δραστήριοι από πριν. Istellas δυστυχώς το χρυσόψαρο είναι φιλοξενούμενο στο συγκεκριμένο ενυδρείο (εδώ και πολύ καιρό) αφού μου το ζήτησαν και ακόμη να το πάρουν. Δεν έχω άλλη επιλογή όπως καταλαβαίνεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην ταλαιπωρηθεί κανένα από τα ψάρια μου. Κάποιο link με ακριβής αναφορά για θεραπεία με το ίδιο φάρμακο? Ή έστω με κάποιο άλλο? Τι ξέρουμε για το ContraSpot της Tetra, είναι αποτελεσματικό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...