Jump to content

Καινουργιο μελος στην οικογενεια


elle

Recommended Posts

Την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στο pet shop για να αγοράσω τροφή για τα χρυσόψαρα ,την ώρα που περίμενα είδα τους καημένους τους μονομάχους μέσα στα ποτηράκια τους και τους λυπήθηκα. Οι περισότεροι απο αυτούς ήταν σε άθλια κατάσταση , ενας μάλιστα είχε πεθάνει. Κάθε φορά κάνω παρατήρηση στον ιδιοκτήτη για αυτό το θέμα αλλα δεν αλλάζει τίποτα. Ετσι αποφάσισα να σωσω τουλάχιστον εναν απο αυτούς.

Ενυδρείο υπήρχε ηδη ετοιμο γιατι πρίν απο δυο μήνες ξεκίνησα σιγά σιγά να ετοιμάζω ένα μικρό ενυδρείο 9 λιτρων που είχα απο παλιά με την σκέψη να το χρησημοποιήσω σαν νοσοκομείο αν ποτέ χρειαστεί αλλα και για το κερατόφυλλο που γλύτωσε απο τα χρυσόψαρα και λυπήθηκα να το πετάξω.

Απο την πρώτη στιγμή που είδα φωτογραφίες τους και διάβασα γι'αυτούς στο Aquazone ήθελα να αποκτήσω έναν, λογο ελειψης χρόνου το ανεβαλα ομως. Αγόρασα μάλιστα πρίν απο λιγους μηνες ένα μικρό ενυδρειάκι με έναν μονομάχο δώρο στο βαστιστικό μου.

Τώρα έχω και εγώ εναν κοκκινο μικρούλι μονομάχο. Εβαλα και άλλο ένα φυτό στο ενυδρείο του (κλάδεμα απο το άλλο) και του εριξα και βιταμίνες (τις ιδιες με τα χρυσοψαρα, μηπως χρειάζεται διαφορετικές:thumbup: Αργότερα θα του πάρω έναν θερμοστάτη αλλα και ένα καλύτερο φιλτρο . Σημερα το απόγευμα θα πάω να δω αν υπάρχει και κανένα σαλιγγαράκι για να του κρατάει συντροφιά.

Μπορείτε να μου πείτε τι είδος μονομάχου είναι;

Επίσης στο κεφάλι του εχει κάτι ασπρα σημάδια είναι φυσιολογικό αυτο ή είναι αρρωστος; Δείχνει να είναι αρκετά καλά πάντως , έχει όρεξη και είναι αρκετά κινητικός. Εχθές που του καθάρισα το ενυδρείο είχε και φυσαλίδες στο κερατοφυλλο που είναι στην επιφάνεια του νερού.

post-1422-1177338543_thumb.jpg

post-1422-1177338568_thumb.jpg

post-1422-1177338592_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοια εμπειρία είχα κι εγώ... Το "αποτέλεσμα" είναι ο μικρός Πασχάλης (τον πήρα Μεγάλο Σάββατο :thumbup: ).

Αυτή την στιγμή είναι σε ένα ενυδρείο 13 lt με θερμαντήρα και περιμένει το νέο του πλήρες ενυδρείο από Ιταλία. Ενα μικρό φιλτράκι "στρώνει" με αμμωνία σε ένα κουβά σε περίπτωση που θα υπάρξει καθυστέρηση.

Φυσικά προς το παρόν του κάνω συχνές μετρήσεις και αλλαγές νερού.

post-2232-1177341346_thumb.jpg

Ο δικός σου μοιάζει να είναι ένας κλασσικός veiltail, το είδος που βρίσκουμε πιο συχνά στα pet shops.

Τα άσπρα σημάδια στο πρόσωπο τα είχαν και οι δύο κόκκινοι veiltail που είχα παληότερα, ΙΜΟ δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείς :buttrock:

Καλή συνέχεια! :buttrock:

ΥΓ. Καλύτερο φίλτρο? Τώρα τι έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ! :buttrock:

Το φίλτρο που έχω τώρα είναι μόνο μηχανικό. Εχει μέσα μόνο ένα σφουγγαρακι και δεν εχει χωρο για βιολογικό υλικό.

Βεβαια πιστεύω οτι αναπτύσεται βιολογία και στο σφουγγαρι ενώ ελπίζω να εχει αναπτυχθεί βιολογία και στο χαλίκι που πήρα απο το άλλο ενυδρείο.

Τώρα ψάχνω για όνομα για το ψαράκι μου. Οποιος έχει καμία καλή ιδέα ας το πεί. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...