Jump to content

Φυτά λίμνης


In the pond

Recommended Posts

Θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους του φόρουμ αυτού, να προχωρίσουν στην δημιουργία μιας καινούργιας κατηγορίας με θέμα "Φυτά λίμνης" όπου θα καταχωρηθούν τα φυτά αυτά, πληροφορίες συντήρησης καθώς και τρόπους συντήρησης και πολλαπλασιασμού τους.

Μου έχουν σταλεί Π.Μ. ρωτώντας για πληροφορίες αναφορικά για νούφαρα, πάπυρους καθώς και άλλα φυτά λίμνης. Τις κιόλας επώμενες μέρες θα προχωρίσω (αν και δεν είναι ο κατάλληλος καιρός!!!)* στον διαχωρισμό του φυτού Πάπυρος.

Ο πάπυρος (Cyperus papyrus) αποτελείται από το κυρίως φυτό, τον "κόνδυλο" και τις ρίζες. Μπορεί να ξεπεράσει τα τέσσερα μέτρα σε ύψος, όταν βρεί τις κατάλληλες συνθήκες. Ένα κομμάτι κόνδυλος 15 εκ. μπορεί να κοπεί σε περισσότερα από 5-6 διαφορετικά φυτά. Η ανάπτυξη του φυτού αυτού θα την χαρακτήριζα ραγδαία. Ένας χρόνος είναι αρκετός για να καλύψει ένα μικρό κομματάκι 5εκ. μια περιφέρεια 20-25 εκ.

Οι ρίζες και ο βλαστός του φυτού στον διαχωρισμό είναι άχρηστα, αλλά πολλές φορές, τις έχω κόψει όλες τις ρίζες που εκτείνονται στο νερό της λίμνης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα ξέσπασμα ανάπτυξης που μπορείς να το δεις με διαφορές στην διάρκεια της μέρας. Στη βάση του κάθε βλαστού, θα βρεις τον "κόνδυλο" του φυτού. Με ένα ψαλίδι, μπορείς να κόψεις ένα κομμάτι 5-6 εκ.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκυρίακου, θα προχωρίσω στον διαχωρισμό αυτού του φυτού με φωτογραφικό υλικό για να καταλάβετε την διαδικασία.

Όσον αφορά τα νούφαρα, δεν είναι η στιγμή και ο καιρός τώρα για να γίνει διαχωρισμός*.

ΔΕΝ ΣΥΣΤΙΝΕΤΑΙ *Η Άνοιξη, δεν είναι ο κατάλληλος καιρός για διαχωρισμούς φυτών λίμνης, γιατί βρίσκονται σε περίοδο "ξυπνήματος" και ανάπτυξης. Ο καταλληλότερος καιρός είναι τα τέλη Φθηνοπώρου μέχρι τα μέσα Χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...