Jump to content

Prodibio BioDigest


Recommended Posts

Περιγραφή

Το BioDigest περιλαμβάνει γένη βακτηρίων που καταπολεμούν και δρουν με τις ενώσεις του αζώτου, ώστε να μπορούν να μετατρέπουν την αμμωνία σε νιτρώδη, τα νιτρώδη σε νιτρικά και τα νιτρικά σε άζωτο. Είναι εγγυημένο από την εταιρεία ότι δεν υπάρχουν βακτήρια με γεννετικές μεταλλάξεις.

Η δουλειά που κάνουν τα γένη αυτών των βακτηρίων, ελέγχεται από γεννετικές πληροφορίες που περιέχονται στην αλυσίδα DNA του κάθε κυττάρου. Τα γένη αυτά εκλέγονται για την ικανότητά τους και τη συμβατότητά τους για ενυδρεία γλυκού αλλά και θαλασσινού νερού. Κάθε γένος ξεκινά μια διαδικασία, η οποία συνεχίζεται από άλλο γένος, μέχρις ότου οι τοξικές ενώσεις του αζώτου (αμμωνία, νιτρώδη), να διασπαστούν σε ακίνδυνα νιτρικά οξέα.

Ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα γένη βακτηρίων είναι ο εξής: Στο βιολογικό φίλτρο σχηματίζονται άμεσα αποικίες βακτηρίων (Nitrosomonas europea & Nitrobacter winogradskyi) που επιδρούν με το άζωτο. Αυτές είναι υπεύθυνες για την μετατροπή της αμμωνίας σε νιτρώδη και από νιτρώδη σε νιτρικά οξέα. Ο καθαρισμός από τη χώνεψη των οργανικών αποβλήτων (τα οποία παράγονται από τα ψάρια και τα φυτά), γίνεται από τις γενιές των βακτηρίων Paracoccus denitrificans & Pseudomonas stuzerii. Αυτά είναι υπεύθυνα και για την καταπολέμιση και διάλυση των νιτρικών οξέων σε άζωτο. Έτσι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ο καθαρισμός, η μείωση των νιτρικών και των φωσφωρικών οξέων, με αποτέλεσμα την μείωση πιθανότητας εμφάνισης της άλγης.

Αυτό που καθιστά το προϊόν αυτό διαφορετικό από τα υπόλοιπα είναι ότι περιέχει 20 δις βακτήρια ανά αμπούλα, ότι τα βακτήρια ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδες) & ότι με τη χρήση τους καταπολεμάται κάθε μορφής μόλυνση.

Η καθαριστική δράση του BioDigest αυξάνεται με την παράλληλη χρήση του BioTrace.

Οδηγίες χρήσης

Για καινούργιο ενυδρείο: 1 αμπούλα για κάθε 60 lt νερού και 1 αμπούλα κατευθείαν στο φίλτρο.

Για καθαριότητα ενυδρείου: 1 αμπούλα για έως 1000 lt νερού κάθε 15 ημέρες.

Ανακινήστε καλά για 30 δευτερόλεπτα την κάθε αμπούλα, διαλύστε το υλικό της σε ένα λίτρο νερού από το ενυδρείο και μετά προσθέστε το στο ενυδρείο ή στο φίλτρο.

Σύνθεση

Γένη βακτηρίων:

Nitrosomonas europea

Nitrobacter winogradskyi

Paracoccus denitrificans

Pseudomonas stuzerii

post-190-1131717467_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...