Jump to content

Φωτισμός


steven1258

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω το Juwel Rekord 160, με τρεις ρίζες, κάμποσα φυτά, και σύστημα παροχής διοξειδίου της nutrafin (η μπουκάλα με την σκάλα διάχυσης, και μείγμα που το φτιάχνω ο ίδιος). Δυστυχώς, πλέον διαπιστώνω πως οι λάμπες του ενυδρείου δεν επαρκούν για να βάλω κάποιας μορφής γρασίδι. Προς το παρόν το μπροστινό κομμάτι στις 2 άκρες του ενυδρείου έχει 2 κομμάτια ντοματιάς, και στο κεντρικό τμήμα του έχω βάλει εδώ και λίγες μέρες ανά 2 εκατοστά περίπου ματσάκια από hemianthus micranthemoides. Πρόσφατα είδα το φυτό pogostemon helferi και το ερωτεύτηκα. Στο ενυδρειο υπάρχει υπόστρωμα 7kg flourite της seachem και λιπαίνεται καθημερινά με flourish excel. Τα άλλα φυτά πάνε σχετικά καλά μέχρι στιγμής, πρόβλημα με άλγες δεν είχα ποτέ, αλλά διάβασα πως το pogostemon χρειάζεται σχετικά υψηλό φωτισμό.

Εδώ ξεκινάει ο προβληματισμός μου.. Οι λάμπες (2x30W) που έχει το ενυδρείο είναι της μάνας του, 1 Juwel 90cm daylight και μία Juwel 90cm plant (?) που βγάζει πορτοκαλί χρώμα και βρίσκεται μπροστά. Τι λάμπες θα μου συστείνατε να βάλω αντί για αυτές που να κάνουν όμως για τα ακροφύσια αυτά, καθώς δεν θέλω να τρυπήσω το καπάκι, ούτε και να προχωρήσω σε ακριβές για μένα λύσεις όπως οι Τ5. Αν μπορείτε να μου προτείνετε μάρκα, μοντέλο κλπ.. θα ήμουν ευγνώμων!

Ευχαριστώ προκαταβολικά, και ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

(Παρουσίαση του ενυδρείου σε μια πρώτη, απλοική μορφή του έγινε στην κατηγορία Αρχάριοι γλυκού νερού, με θέμα "Παρουσίασου καινούριου ενυδρείου ζωωτόκων")

Link to comment
Share on other sites

Arcadia Freshwater + Original Tropical

Με αυτές της λάμπες δεν είχα πρόβλημα αλλά εάν φτάνουν τώρα δύο λάμπες είναι άλλο θέμα. Για πολλή φωτισμό δεν θα αποφύγεις της αυτόκατασκευές.

Πάντως η μανήσιες της Juwel ψιλό είναι χάλια αλλάξτες.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την άμεση απάντηση! :)

Θα τις κοιτάξω τώρα και μάλλον θα πετατώ όπως είμαι να τις αγοράσω.. Οι λάμπες της Juwel μετά από 2μιση μήνες λειτουργίας δείχνουν να τα έχουν "φτύσει".

Νά' σαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

Σε ηλεκτρολογικό μαγαζί αν πάς πιστεύω θα βρείς λάμπες που θέλεις. Με ρόζ χρώμα κάνουν για τα φυτά και έχουν 4.600 περίπου kelvin.

Μάρκες έχει πολλές εσύ θα πάρεις αυτές που είναι για τα φυτά(ρόζ), επίσης και οι daylight είναι οκ και συνήθως μπαίνουν πίσω στο ενυδρείο.

Θα χρειαστεί να βάλεις κι άλλες λάμπες με τα πιο δύσκολα φυτά που θέλεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...