Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ "ΝΤΟΜΑΤΙΑ"


Recommended Posts

Καλησπερα εχω ενα προβλημα με τα φυτα μου ενα μεγαλο ποσοστο φυλλων "ντοματιας" εχουν το παρακατω προβλημα το οποιο φαινετε στην photo ------>

ενα μεγαλο μερος τον φυλλων ειναι σαν φαγωμενα αλλα το παρατηρισα καλα και δεν εχει τρυπα το φυλλο αλλα ειναι σαν "διαφανη μεμβρανη " σαν να εχει φυγει μονο το πρασινο χρωμα ...και εχει γινει διαφανο. Ειναι σαλιγκαρια ? ή ειναι ελλιπες σε θρεπτικες ουσιες το νερο?

να επισημανω οτι τα φυτα μπηκαν στο ενυδρειο την Πεμπτη 3/5

χορηγειτε flourish excel της Seachem 5 ml κα8ε μερα

και εβδομαδιαιος λιπασματα floreal + iod και ferreal + spureal υγρης μορφης της Aqua Medic

Οσον αφορα τα λιπασματα εχω μπερδευτει με την δοσολογια να βαζω την αναγραφωμενη δοσολογια η την μιση ρωταω γιατι το ενυδρειο δεν ειναι πυκνοφυτεμενο..και επισης σε καποιες συζητισεις εκτος forum μου ειπαν οτι ειναι καλητερο να μην βαζουμαι ολοκληρη την δοση αλλα την μιση...

το ενυδρειο μου ειναι 100lt

Η δοσολογια ειναι 10ml στα 80 lt για το floreal + iod στα 100 λιτρα βγαινει 12,5 ml.

10 ml στα 60lt για το ferreal + spureal στα 100 λιτρα 16,6 ml

Ευχαριστω..

Με εκτιμηση Αντωνης

Link to comment
Share on other sites

Το φυτό το έβαλες πρόσφατα στο ενυδρείο άστο λίγο διάστημα να προσαρμοστεί και παρατήρησε τα νέα φύλα που βγαίνουν σε τη κατάσταση είναι. Όσο για την λίπανση η εταιρίες προτείνουν μια δόση σε μέτρια φυτεμένο και μέτριας απαίτησης φυτά, από εκεί και πέρα ανάλογα με τη είδους ενυδρείο έχουμε προσαρμόζουμε και την λίπανση.

Προσωπικά θα άρχιζα με λιγότερη δώσει από την συνιστώμενη και θα παρατηρούσα την εξέλιξη των φυτών εάν είναι οκ τότε δεν θα άλλαζα τίποτε εάν υπήρχαν σημάδια μη σωστής ανάπτυξης τότε θα αύξανα την δώσει. Προϋπόθεση φυσικά ότι έχουμε τον σωστό φωτισμό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε Χρηστο σε ευχαριστω για αλλη μια φορα για το ενδιαφερον σου,αυτο σκεφτικα και εγω να συνεχισω λιγοστευοντας την δοση και συνεχιζω βλεποντας...πως πανε τα φυτακια.Οσον αφορα τον φωτισμο εχω μια Arcadia fresh water.

Eυχαριστω και παλι..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...