Jump to content

Recommended Posts

Διάβασα σε άρθρο του φόρουμ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=598

"Πρώτα θα στρώσουμε λίγη άμμο ή χαλίκι (ανάλογα με τις ανάγκες), στη συνέχεια από πάνω υπόστρωμα για τα φυτά (όπως π.χ. λατερίτης) και τέλος άλλο ένα στρώμα άμμου ή χαλικιού. Όλο αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 με 7 εκατοστά."

Πως σε φυτεμένο ενυδρείο με άμμο γίνεται ουσιαστικά σάντουιτς

==άμμος-λατερίτης(ή άλλο λίπασμα)-άμμος==

Ενώ στο άρθρο:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=9381

Αναφέρεται οτι:"Σημαντικό είναι, ότι στην άμμο δεν βάζουμε υπόστρωμα, διότι χαλάει η δομή της, δηλαδή μπορεί να δημιουργήσουμε συνθήκες που ευνοούν ένα Εh κάτω του -300mv."

Χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να προσβάλλω κάποιον από τους δύο συγγραφείς επειδή το θέμα με αφορά, θα ήθελα να μου διευκρινίσετε ποιό απότα δύο ισχύει ή αν ισχύουν και τα δύο,υπό ποιές συνθήκες αυτό συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή η απορία σου. Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω, οπότε θα περιμένουμε μαζί την απάντηση, από κάποιον που γνωρίζει. :angry2::);)

Link to comment
Share on other sites

Και το πρώτο και το δεύτερο είναι σωστό.

Στο πρώτο πρέπει να ήμαστε όμως πάρα πολύ προσεκτική για των εξής απλό λόγο. Όσο τα τρία διαφορετικά στρώματα διατηρούνται δεν χαλάει η δομή κανενός. Το πρόβλημα δημιουργείτε όταν χρειαστεί να ξεριζώσουμε κάποιο φυτό η γενικά φυτά που είναι απαραίτητο να ξεριζωθούν π.χ. λόγου υπερβολικής ανάπτυξης κ.τ.λ.

Κατά το ξερίζωμα είναι σχεδόν αδύνατων να μην ανακατευτούν έστω και λίγο τα τρία διαφορετικά στρώματα. Έτσι με τον καιρό θα μπερδευτούν αρκετά και πιστεύω είναι αυτονόητα τα υπόλοιπα. Εάν δε έχουμε κηχληδες που σκάβουν τότε μόνο άμμο βάζουμε ή μόνο χαλίκι η λόγοι είναι και εδώ προφανές. Εμένα τα κριπενσης φράσανε στο γυαλί από το σκάψιμο σκέψου να είχα υπόστρωμα τη θα γίνονταν.

Εξάλλου το πρώτο άρθρο αναφέρει λίγη άμμο ή χαλίκι οπότε και να ανακατευτούνε δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Ενώ στο δεύτερο μιλάμε για εξολοκλήρου ενυδρείο με άμμο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...