Jump to content

Πρόταση για φωτισμό κοινωνικού φυτεμένου 180λ


Recommended Posts

Υπάρχον φωτισμός:

1 Gro-lux 30W T8

1 Daylight Osram T8

Υπάρχει ballast για 2 επιπλέον Τ5 και έχω μία daylight προσφορά του neon για δοκιμή, η οποία έχει κάποια peeks στο κίτρινο. Θα ήθελα κάτι με peek στο πράσσινο ή στο μπλέ σαν τις original tropical.

Με τα κόκκινα είμαι πιστεύω εντάξει με την gro-lux.

Μπορείτε να μου προτείνετε τι θα είναι καλύτερο για τα φυτά μου?

Θα μπούνε κάποια μέτριας δυσκολίας.

Από αισθητικής άποψης μπορώ να κάνω δοκιμές, θέλω τα φώτα σας για την αποτελεσματικότητα των λαμπών στα φυτά.

Tέλος αύριο θα προστεθούνε και ανακλαστήρες σε όλες τις λάμπες.

Εκτιμώμενη κατα προσέγγιση ένταση περίπου στα 100+ W μαζί με τους ανακλαστήρες, η οποία θα είναι παραπάνω από αρκετή πιστεύω για τις ανάγκες μου και μάλλον επικίνδυνη για άλγη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ο καλλίτερος συνδυασμός κατά την γνώμη μου είναι να είναι μοιρασμένες η λάμπες. Δύο daylight δύο για φυτά. Τώρα εάν δεν έχεις απαιτητικά φυτά και νομίζεις ότι είσαι καλυμμένος με το κοκκινωπό φώς τότε βάλε μια arcadia T5 η οποία είναι μοιρασμένη μεταξύ μπλε και κοκκινοπορτοκαλή φάσμα. Έχει αρκετά καθαρό φώς, και έχω ακούσει από πολλούς καλά λόγια αν και προσωπικά δεν την έχω. (Αυτήν την στιγμή εδώ Και δύο μήνες δοκιμάζω έναν άλλο συνδυασμό και είναι ακόμη νωρίς ώστε να μπορώ να βγάλω ουσιαστικά συμπεράσματα).

Σε ότι αφορά τώρα την χρωματική απόδοση που θέλεις να έχει το ενυδρείο σου είναι καθαρά θέμα γούστου. Στο μόνο που πρέπει να δόσης βάση και να γνωρίζεις είναι ότι η καλλίτερη φωτοσύνθεση γίνετε στα 662 nm (κοκκινοπορτοκαλή φάσμα) σε δεύτερη μύρα έρχεται το μπλε φάσμα με 430 nm. Και τα ιδανικά Kelvin είναι 4000-6000.

Επειδή όμως σε πολλούς δεν αρέσει το κοκκινωπό χρώμα του ενυδρείου το σπάν με μια λάμπα με μεγαλύτερα Kelvin. Έτσι προκύπτει να έχουν η περισσότερη έναν συνδυασμό με μια λάμπα μεταξύ 4000-6000 Kelvin και μια λάμπα μεταξύ 7500-10000 Kelvin.

Καλά ξεμπερδέματα. :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΟΚ συνέχεια...

Η T8 daylight που έχω μου προκαλεί κηλίδες άλγης στα τζάμια, οπότε αποφάσισα να την αλλάξω με άλλη μια gro-lux από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο από τα φυτά, όσο και από τον τονισμό του κόκκινου.

Το σύστημα για τις Τ5 είναι επίσης έτοιμο. Έχω προς το παρόν μια plant pro της arcadia και μια daylight δανεική από το νέον, ψάχνομαι όμως για κάτι άλλο.

Η πρώτη σκέψη είναι για άλλη μια gro-lux, σκεφτόμουνα όμως μήπως χρησιμοποιούσα μια marine blue actinic της arcadia για να τονίσω λίγο και τα μπλέ περισσότερο, ενώ και το φάσμα τους είναι στο μπλέ που έχει η gro-lux για τη φωτοσύνθεση, ενώ θα είναι ό,τι πρέπει και για moonlight

Απόψεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...