Jump to content

ανοιγμα στο reef


Recommended Posts

καλησπερα,   τελικα ανοιξε και σε μενα το ρεεφ.  στην προσοψη , ( φωτος  πιο μετα ..)  σε σημειο χαμηλα  περιπου 35 ποντους  μεχρι την επιφανεια,  οποτε σκεφτομαι  να αλλαξω απο τριτη τις σιλικονες και να  βαλω 1) επιλογη την ORCA της Aquarium Munster  αν την βρω σχετικα γρήγορα , και απλα να   κατεβασω σταθμη για ενα 4ωρο , να κοληθει και ισως να μπει φιλετακι τζαμιου πχ. 1 χ1 εκατοστου , και στις 2 μεριες τις προσοψης για λογους ασφαλεις  και αισθητικής .

και 2) επιλογη  απο σημερα να ξεκινησω να μεταφερω ολα τα ζωντανα σε  αλλο ενυδρειο,. να αδειασω και να κολησω  απο την αρχη  με απλη ενυδρειακη σιλικονη , την προσοψη και να περιμενω  4-5 μερες μεχρι να ξανα βαλω νερακι ...  συν και πλιν εχουν και οι 2 επιλογες , αν καποιος  εχει καποια  αλλα γνωμη πανω στο θεμα βασης  εμπειριας , καλοδεχουμενα ολα τα σχολια, 

αν καποιος εχει καποια σιλικονη που δεν την χρειαζεται  ORCA της Aquarium Munster  θα του ημουν υποχρεως. ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Βαγγέλη, πόσα λίτρα ενυδρείο και πόσο καιρό τρέχει?

Link to comment
Share on other sites

Νορμάλ καιρό... Αν είναι καλά κολλημένο και απλά σε εκείνο το σημείο έχει θέμα πάνε με την όρκα. Αλλιώς αν έχει και άλλα σημεία που δε είναι σωστά και απλά δεν τρέχουν (για την ώρα) τότε πας στην δεύτερη σου επιλογή. 

Link to comment
Share on other sites

τι μαρκα ενυδρείο ειναι?  6ετια δεν τη λές και πολύ για να ανοίξει.
τα λίτρα ειναι πολλά. Εγώ θα το κόλλαγα ολο απο την αρχή για να μηδενίσω το χρονόμετρο πάντως. ναι ειναι λίγο παραπάνω διαδικασία άλλα εχεις το κεφάλι σου ήσυχο για αρκετά χρόνια πάλι. "Μπάλωμα¨" σε τοσο μεγάλο ενυδρείο δεν θα εκανα ποτέ προσωπικά ακομη και να πει κοσμος οτι το εχει κανει και ειναι οκ. Μια φορά να  γινεις η εξαίρεση στον κανόνα και επαθες μεγάλη ζημια και στα ζωντανά και στο σπιτι και στη παντόφλα απο τη γυναίκα!
Αν εχεις θέμα με τα πράγματα σου οσες μέρες θα διαρκούν οι διαδικασίες μπορείς να αγοράσεις μια μεγάλη σκάφη ή μεγάλη λεκάνη και να τα βάλεις ολα εκει με κυκλοφορητές κτλπ.  Μπορεις να ξεκινήσεις απο σήμερα το ανοιγμα των τζαμιών και μεχρι τη τρίτη που ανοίγουν τα μαγαζιά (για να πάρεις σιλικόνη) να εχεις καθαρίσει τα τζαμια και να ξεκινήσεις το κόλλημα. τέλος της εβδομάδας θα το ξαναστηνεις και δεν θα εχεις καθόλου άγχος.

  Απο ζημιες τι έπαθες? μου εχει νοιξει 100αρι γλυκού νερου στο σπίτι και ηταν άσχημη φάση, με 400αρι θαλασσινό ουτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις φουλ στοκ μέσα σε σκληρά κοράλλια και ειναι μεγάλα , σπάνια κλπ , και ειναι δύσκολα να τα βγάλεις εξω, και πιστεύεις οτι θα γίνουν ζημιές, τότε ίσως εγω προσωπικά να έκανα την πρώτη λύση. Απλά θα το πάστωνα στην σιλικόνη, παίρνοντας το ρίσκο να ξανασυμβεί. 

 

Αν πάλι υπάρχει η δυνατότητα, φίλος με ενυδρείο θαλασσινό να σε βοηθήσει να τα βγάλετε, και τα μισά να τα βάλεις σε λεκάνες/μεγάλη σκάφη, και οτι μπορεί να φιλοξενίσει ο φίλος σου και το sump σου τοτε καντο και φρεσκάρισε όλες τις σιλικόνες. 

 

Δυστυχώς ειναι μια απο τις χειρότερες αναποδιές αυτη. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 σιγουρα θα ηταν καλυτερο αλλα με τοσο ζωντανο βραχο-κοραλια και ψαρια , μαλλον θα βαλω orca και θα μονταρω 4 φιλετακια 1,5 χ1,5 σε καθετη φορα σε καθε εσωτερικη γωνια , και 4 αλουμινογωνιες μαυρες 1,95 χ1,95 εξωτερικα σε καθε γωνια , πιστευω ειναι μια πρακτικη εφαρμογη με ποιο γρηγορο ,πρακτικο και συντομο χρονο κολησης ( περιπου 4 ωρες απο την εφαρμογη της) για να βαλω μπροστα της vortec

53732575_2418933238356711_941365241105612800_n.jpg

53873441_2418933565023345_453414736751493120_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ταινία  το σφίγγει αρκετά?
Εγώ στην ίδια περίπτωση ειχα βαλει δεματικά καλωδίων περιμετρικά σε 3 στρώσεις διαφορετικοί υψους και στη προβληματική γωνία ειχα βαλει δυο σανιδάκια από ξύλο.  Το κράτησα ετσι κοντά δυο εβδομάδες με απώλεια νερού 2-3 μπουκάλια συνολικά.  (ειχε ανοίξει σαν βεντάλια ολη η μια γωνία μεχρι κάτω  δες )   SAM_0372.JPG ). 

Ο τρόπος που σκοπεύεις να το κολλήσεις ακούγεται καλός αλλά εγώ και πάλι θα το φοβόμουν. Τελικά γιατι ανοιξε? 6 χρονια δεν ειναι λιγα? το προηγούμενο μου αν και μαρκα με έκαψες αντεξε πανω απο 10. Να ανησυχώ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...