Jump to content

Χελώνα νερού - Πρωτοφανή 'πράγματα' μέσα στο νερό της


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια θηλυκή νεροχελώνα εδώ και 20 περίπου χρόνια. Έχει μεγαλώσει αρκετά από όταν την πρωτοπήρα. Πλέον την έχω σε ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο ενυδρείο για να μπορεί να κινείται, της αλλάζω νερό καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, της έχω ένα μεγάλο βότσαλο, που το αλλάζω σχετικά συχνά, για να ανεβαίνει και να κάθεται εκτός νερού και της δίνω ποικιλία τροφών (γαρίδες, αντζούγες, βιταμίνες κλπ) για να μην μου πάθει αβιταμίνωση και για να μην βαριέται συνέχεια τα ίδια. Γενικά είναι πολύ ζωντανή και ενεργητική. Ειδικά δε όταν κινούμαστε στον χώρο. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες ήταν πιο ήσυχη και δεν έτρωγε με την ίδια όρεξη. Έτρωγε μεν αλλά πολύ πιο λίγο. Σήμερα λοιπόν, της έβαλα το πρωινό γεύμα και ήταν πιο κινητική κι έφαγε και όλο της το φαγητό. Και εδώ έρχεται το περιέργο. Πήγα τώρα να την πλύνω και είχε μέσα στη χελωνιέρα δυο μεγάλα άσπρα. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ήταν. Για να καταλάβετε σε μέγεθος ήταν σαν λουκανικάκια και ήταν μαλακά. Τα πέταξα αμέσως απο την τρομάρα μου γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Να έπεσε κάτι από έξω αποκλείεται γιατί η χελωνιέρα έχει προσταστευτικά και δεν μπορεί να περάσει κάτι τέτοιου μεγέθους. Δεν μπορώ με τίποτα να εξηγήσω τι ήταν αυτά τα άσπρα κι έχω λίγο φρικάρει είναι η αλήθεια. Αν έχετε κάποια ιδέα περί τίνος μπορεί να πρόκεται, θα χαρώ πολύ να την ακούσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έγινε επεξεργασία - bbetta
Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι να απέβαλε αγονιμοποιητα αυγα. 

Οι χελώνες ξηρας αρκετά συχνά κάνουν αυγά χωρίς παρουσία αρσενικού-φαντάζομαι ότι και του νερού θα έχουν παρόμοια συμπεριφορά. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό εγινε, και οι νεροχελωνες οι θυληκες μπορουν να κανουν μη γονιμοποιημενα αυγα και ας μην υπαρχει παρουσια αρσενικου.

 

Link to comment
Share on other sites

Λέτε ρε παιδιά??Ίσως για αυτό δεν είχε καλή διάθεση τις προηγούμενες ημέρες???Απλά μου έκανε εντύπωση που δεν το έχει ξανακάνει όλα αυτά τα χρόνια......σας ευχαριστώ πάρα πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς για την κοπέλα...αυτά κάνει η αποχή από το σεξ:hehe:

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...