Jump to content

Διάφορα για Tagkanika


GVC

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να στήσω σιγά σιγά ένα Αφρικάνικο.. Έχω μερικές ερωτησούλες για καν δυο πραγματάκια. 

1) Έχω πάρει πρόσφατα ένα φωτιστικό juwel helialux spectrum. Από το οποίο είμαι πολύ παραποάνω από ικανοποιημένος. Τα συγκεκριμένα κάνουν για κιχλίδες, λόγω των κόκκινων led;;. Προσ το παρόν έχω καταλήξει ότι θα ποάω σε Ρed Moorri tropheus. Λόγω χρωμάτων πιστεύω ότι μάλλον κάνουν, απλά θέλω την άποψη κάποιων πιο ειδικών στο θέμα.

 

2) Σκεφτόμουν να πετάξω μέσα στο νευδρέιο μια πλάτη. Αλλά όχι τις slim line. από ότι έχω δει μάλλον (αν πω οτι βάζω δλδ πλάτη) κυμαίνομαι μεταξύ της backto natture και της aquadecor. Δεν έχω δει μια λεπτομέρεια. Οι 3D πλάτες πόσο χώρο σου πιάνουν και αν είναι βολικές ώς προς την εισαγωγή/εξαγωγή του νερου. Επίσης αν υπάρχουν επιπτώσεις στην ροή του νερού, πάλι από πλευράς εισαγωγής/εξαγωγής και ότι συνεπάγεται αυτό. έχει δοκιμάσει κανείς ή αν έχει βρει κάπου κάποιος να μου στείλει να δω κάποιο στήσιμο που έχει κάνει με τέτοιες πλάτες για να καταλάβω το ογκο που πιάνουν;

 

Τώρα ότι άλλο μου έρθει θα το πετάξω εδω ?

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μου έχω την juwel roots η οποία είναι ανάγλυφη. Οι πλάτες ξέρω ότι μπαίνουν κολλητές με σιλικόνη ενυδρείου οπότε δεν σε προβληματίζει στις αλλαγές κτλ. Δεν πιάνουν πολύ χώρο. Δεν νομιζω ότι μπορείς να τις ακουμπήσεις απλά στη πλάτη, θέλουν κόλλημα.

Link to comment
Share on other sites

αυτή είναι slim line. Τις ξέρω αυτές. εγώ μιλάω για κάτι άλλες γαιδουρινές που υπάρχουν, όπως το MODEL A1 και το MODEL N3 της aquadecor.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην Αφρική φίλε! 

 

Ο φωτισμός δεν παίζει πολύ ρόλο στις Αφρικανες. Συνήθως διαλέγουμε κάτι που αναδεικνύει τα ψάρια μας. 

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να πας για κάποιο είδος Tropheus Moorii? 

Από την δικιά μου εμπειρία με Moorii πιστεύω οτι ανεβασμενα Κελβιν (7500Κ και πάνω) τα αναδεικνύουν καλύτερα. Βέβαια αυτό είναι καθαρά προσωπική άποψη. 

Όσο αφορά τα Background μπορεί να φτασουν και τα 20εκ σε φάρδος σε καποια σημεία. Δεν θα τα έβαζα σε ενυδρεία με λιγοτερο από 50εκ πλάτος. Οι εταιρίες έχουν κάποια στάνταρ μοντέλα που χωράνε στα περισσότερα ενυδρεία αλλά μπορούν να φτιάξουν πλάτη καθαρά για το δικό σου ενυδρείο και ανάγκες. Φυσικά το κόστος είναι αρκετά μεγάλο είτε πάρεις κάποιες στάνταρ διαστάσεις είτε φτιάξουν κάτι για σένα. 

Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου; 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Λέω να παίξω σε 200*50*50

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.

 

Αν σε παίρνει να το κάνεις π.χ. 200*60*60 θα είναι ακόμα καλύτερα για το μέλλον γιατί μιλάμε για ένα ενυδρείο που το φτιάχνεις για "μια ζωή". Αν π.χ. θέλεις στο μέλλον να κάνεις μια ψαροσύνθεση που θέλει ύψος (π.χ. δίσκοι) μπορεί τα 50εκ ύψος να σε περιορίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...