Jump to content

co2 \οξυγονο\φυτα\φωτισμος


ioannism

Recommended Posts

Βλεποντας τα φυτα μου καχεκτικα και χωρις αναπτυξη και απο το κακο στο χειροτερο δηλαδη απο πρασινα γινονται κιτρινα και μετα ενα ενα τα φυλαρακια μαραινοντε  αγορασα Προσφατα μια μικρη [την πιο φθηνη] συσκευη παροχης co2 φωτο 1.γνωριζω οτι καπου πρεπει να ειμαι λαθος ..φωτισμος ?c02? υπεροξυγονοση?

απο εκει που προμηθευτηκα την συσκευη----- μου σενεστησαν να κλεισω την παροχη αερα φυσσαλιδες στο ενυδρειο διοτι τα φυτα θα παιρνουν το co2 και θα παροχευουν το οξυγονο που χρειαζεται για τα ψαρια -------------------------------------------σωστο η λαθος?

Το ειναι ενυδρειο 200λιτρα

ο φωτισμος μου ειναι μια σωληνα απο γυαλι βυθιζομενο 48 cm που περιεχει RGB light  led   4.8 watt.  https://www.aliexpress.com/i/33001831012.html         καθως και

ενα led RXx4  grow light   5watt  https://www.banggood.com/Ultra-thin-5W-12-LED-Aquarium-Light-Clip-on-Plant-Grow-Fish-Tank-Lamp-AC220V-p-1288615.html?ID=233&cur_warehouse=CN

ειναι αρκετος ο φωτισμος μου η οχι και τι θα χρειαστω παραπανω?

Τα φυτα που εχω ειναι 3 ανουβιες 3 κρυπτοκορινες 1 εχiνοδορο ενα crinum calamistratum 2 νουφαρα 1 cladofora 1 ladenadra και μια μπαλα moss[τα πιο πολλα φυτα ειναι καινουργια]

Οι ανουβιες ειναι δεμενες σε πετρα λαβας και μοπανι  και τα υπολοιπα φυτα ειναι σε χωμα fluval stratum

εχει περασει 24ωρο απο τοτε που εκλεισα το ροη του αερα φυσσαλιδες μεσα στο ενυδρειο παρατηρω συχνα  αλλα δεν βλεπω τα φυτα μου να βγαζουν τις μικρες φυσαλιδες με το οξυγονο  το νερο ειναι καθαρο τελευταια αλλαγη πριν 4 ημερες και επισης παρατηρησα οτι  ενα με δυο  τουλαχιστον χρυσοψαρα να πηγαινουν τακτικα στην επιφανεια του νερου  να ρουφανε αερα και να παραγουν φυσαλιδες ελειψη οξυγονου μηπως???αν οχι υπαρχει αλλος λογος να ανεβαινουν συχνα στην επιφανεια και να ρουφανε αερα?

Εχω μια φιαλη φαρμακευτικο οξυγονο με τον ρυθμιστη της σχεδον καινουργια οπως φωτο 2 μπορω να την χρησιμοποιησω αν την γεμισω co2 τι αλλη  μετατροπη χρειαζεται?

 

 

 

ΦΩΤΟ 1.jpg

φωτο 2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν δεν έχεις φυτεμένο ενυδρείο. Δες εδώ https://tropica.com/en/guide/make-your-aquarium-a-success/

 

Κατά δεύτερον δεν είναι απαραίτητο να έχεις φυσσαλίδες για να φωτοσυνθέτουν τα φυτά. Τα φυτά τραβάνε ό,τι φως υπάρχει διαθέσιμο, αλλά το φώς είναι μόνο μία εκ των παραμέτρων - επιπλέον απαιτείται υγρή λίπανση, που στην ουσία είναι η τροφή των φυτών. Το CO2 δεν είναι προτεραιότητα.

 

Τρίτον τα φυτά που έχεις ειναι ΠΟΛΥ αργης ανάπτυξης και δεν πρόκειται να δεις πρόοδο σύντομα.

 

Τέταρτον, για να αντιμετωπίσεις άλγη σε ένα καινούριο στήσιμο πρέπει να φυτέψεις πολλά φυτά γρήγορης ανάπτυξης. Δες στη βάση δεδομένων εδώ.

 

Πέμπτο, γράψε μας τί υπόστρωμα έχεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα αυτο δεν κάνει για τα λίτρα σου και τοο γράφει ότι είναι για έως 60 λίτρα. Αν θέλεις co2 μόνο μπουκάλα στα λίτρα αυτά. Απορώ πως στο έδωσαν. 

Να ξέρεις πως χρυσόψαρα και αρκετά φυτά δεν πάνε μαζί. Αν θέλεις φυτά τότε βάλε μόνο ότι μπαίνει πάνω σε ξύλο.  Εξάλλου οι ανουμπιες δεν θέλουν ούτε λιπάσματα ούτε μπουκάλες. Μια χαρά πράσινο θα έχεις και έτσι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις

οι ανουβιες ειναι 2 δεμενες σε πετρα λαβας και 2 σε ξυλο μοπανι

O βυθος ειναι στρωμενος κατα  3-4 cm υψος gravel  μαυρο[ μισο ψιλο και το αλλο μισο χοντρο πετραδακι]

 

Τα υπολοιπα φυτα ειναι  φυτεμενα μεσα στις 2  μικρες ζαρντινιερες που φαινονται στην πλατη του ενυδρειου ΔΕ και ΑΡ του φιλτρου αναροφησης και περιεχουν χωμα fluval stratum.

 

τα φυτα που αναφερω πιο πανω με ενημερωσαν απο το ταδε καταστημα///οτι δεν χρειαζοντε λιπασμα .επισης ανεφερα οτι εχω χρυσοψαρα και δεν θελω να τα κανουν μεζε

και οντως εκτος απο μερικες τσιμπιες σε ορισμενα -εκτος απο τις ανουβιες φυτα -μεχρι στιγμης ειναι ενταξει τωρα αν αργοτερα αλλαξουν ορεξη οι χοντρουληδες τι να κανουμε θα βαλω αλλο φυτο.

Αν μου συστηνεται να βαλω λιπασμα να βαλω αλλα ποιο ?ειναι ενα για ολα τα φυτα>?

χωρις βεβαια να φαρμακωσω τα ψαρακια.

για το φωτισμο που εχω δεν αναφερει καποιος.αλλα απ οτι καταλαβα απο τον παραπανω συνδεσμο του  invisible ειμαι εκτος.

 

 

Έγινε επεξεργασία - ioannism
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως έχει κάποιο θέμα ο φωτισμός σου. Αυτό βέβαια θα το δεις με τον καιρό αλλά τουλάχιστον με το μάτι δεν φαίνεται να είναι πολύς αλλά για τα φυτά που έχεις τώρα είναι εντάξει. Τα φυτά μπορούσες και να τα βάλεις κανονικά μαζί με τα υπόλοιπα. Ούτε λιπάσματα χρειάζεσαι πάντως. Ένα γενικό τύπου flourish μια στο τόσο και είσαι κομπλέ.

Έγινε επεξεργασία - panagiotis_dms
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

τα φωτα τα εχω πολλες ωρες ανοικτα πανω απο 16 ωρες να το μειωσω?

δηλαδη να βγαλω τα φυτα απο τις ζαρντινιερες που εχει χωμα  fluval ?

να ριξω το χωμα μεσα διπλα στο χαλικι και να ξαναχωσω μεσα τα φυτα>?

 

Έγινε επεξεργασία - ioannism
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες είναι πάρα πολύ. Βάλε έναν χρονοδιακόπτη και ρυθμισε τον στις 7 ώρες. Για τα φυτά από άποψη καλύτερης διακόσμησης το λέω αν σου αρέσει όπως είναι τώρα δεν υπάρχει θέμα. Αν αποφασίσεις να το αλλάξεις φρόντισε να το κάνεις την ημέρα που αλλάζεις νερό ώστε η βρωμιά που θα σηκωθεί να φύγει, τουλάχιστον η περισσότερη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...