Jump to content

προβλημα στα φυτα μου


Recommended Posts

Εδω και ενα μηνα εβαλα καποια αληθινα φυτα στο ενυδρειο μου αλλα ενω ειναι ευκολα φυτα (4 x anubias) η κατασταση τους ειναι δραματικη. Τρυπες στα φυλλα, κιτρινισμενες ακρες και κατι σαν αλγη επανω τους.

ph =7

kh =6

gh=>21

no2=0

no3=100!!

100 litra τα ψαρια που εχω μεσα ειναι 5 κιχλιδες μικρες και δυο severum οποια συντομα θα μπουνε σε καποιο μεγαλυτερο ενυδρειο 300 λιτρα απο plywood που ειναι σχεδον ετοιμο. O φωτισμος ειναι 1χ13watt 1x18watt 11 ώρες. Αλλαγες 30% καθε βδομαδα

post-238-1132479255_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - kazanasb
Link to comment
Share on other sites

Αλλαγές νερού κάνεις; Νομίζω ότι καλά κάνεις και θέτεις το θέμα για τις ανούμπιες αλλά το βασικό σου πρόβλημα στο ενυδρείο είναι τα νιτρικά. Με τα νιτρικά που έχεις είναι φυσικό να πιάνουν άλγη οι ανούμπιες. Τι άλγη είναι; Τριχοειδής; Spot;

Κάνεις αλλαγές 30% και έχεις νιτρικά=100;. Κάνε 50% την εβδομάδα ή 30% δύο φορές την εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα ειναι οχι τοσο στην αλγη οσο στις τρυπες στα φυλλα στις κιτρνισμενες ακρες και γενικα η κακη εικονα των φυτων η αλγη καφε στις ακρες των φυλλων και με το χερι που την σκουπισα φευγει. Αλλα τα φυτα δεν θα επρεπε να μου τρωνε τα νιτρικα μου?

Link to comment
Share on other sites

Τα φυτά όντως τρώνε νιτρικά, όμως το κάθε φυτό τρώει ανάλογα με την ταχύτητα ανάπτυξής του. Υπάρχουν φυτά αργής, μέτριας και γρήγορης ανάπτυξης. Οι ανούμπιες είναι φυτά αργής ανάπτυξης και καθώς έχεις πολλά νιτρικά, τα τρώει η άλγη που είναι "φυτό γρήγορης ανάπτυξης".

Για το κιτρίνισμα μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι, κακός ή λίγος φωτισμός έλλειψη καλίου ή σιδήρου ή ασβεστίου κλπ.

Δεν δοκιμάζεις κανένα κερατόφυλλο; Κάνε μια αναζήτηση έχει συζητηθεί πολύ τελευταία.

Υ.Γ. αυτές οι μικρές κιχλίδες που λες, ποιο είδος είναι; δεν βάζεις μία φωτογραφία να δούμε;

Link to comment
Share on other sites

ειναι δυο λαμπιδοχρωμες και τρεις αορατους,

πως μπορω να δω τι μου λειπει στα φυτα καινα το προσθεσω?

Link to comment
Share on other sites

ειναι δυο λαμπιδοχρωμες και τρεις αορατους,

πως μπορω να δω τι μου λειπει στα φυτα και να το προσθεσω?

το φως που περιγραφω δεν ειναι αρκετο?

Link to comment
Share on other sites

Το φως που περιγράφεις είναι αρκετό για τις ανούμπιες. Μάλλον όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα αλλά στην έλλειψη σιδήρου ή καλίου. Μπορείς να τις βοηθήσεις προσθέτωντας λίγο υγρό λίπασμα σε πολύ μικρές ποσότητες (το μισό από όσο γράφουν οι συσκευασίες).

Το θέμα είναι ότι τα συζητάμε όλα αυτά στην κατηγορία φυτεμένο, ενώ στο ενυδρείο σου έχεις μπλέξει ψάρια από Malawi και τα Severum από Ν.Αμερική που σημαίνει ότι είμαστε λίγο εκτός κλίματος. Αν μπορείς να ποστάρεις μία φωτογραφία στην κατάλληλη κατηγορία για να δούμε πως έχει η κατάσταση τώρα, τα μεγέθη των ψαριών σου κλπ.

Ποια ψάρια προγραμματίζεις να μπουν στο 300αρι; Όλα ή κάποια από αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες κιχλίδες εννοείς τα Malawi σωστά; Τα severum είναι και αυτά κιχλίδες αλλά από άλλη ήπειρο και έχουν αρκετά διαφοροποιημένες απαιτήσεις νερού. (ουδέτερο ph, μέτρια σκληρότητα).

Μετέφερε τα ψάρια στο καινούργιο ενυδρείο και προχώρα με κάποιο λιπασματάκι υποβοηθητικά για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα στα φυτά.

Link to comment
Share on other sites

λιπασμα ριχνω ενα της sera flora χρειαζεται να ριξω και κατι αλλο. Τα νιτρικα μου μετα απο δυο αλλαγες 40% ανα δυο μερες και λιγοτερη τροφη πηγανε στο 50.

CO2 πρεπει να βαλω.στο νεο μου ενυδρειο εβαλα θερμανση βυθου θα κανει καλο στα φυτα?

Έγινε επεξεργασία - kazanasb
Link to comment
Share on other sites

To λίπασμα που ρίχνεις αρκεί. Κάνοντας συχνά μεγαλύτερες αλλαγές νερού θα περιοριστούν τα νιτρικά και μάλλον και η άλγη.

Διοξείδιο δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να μεταφέρεις άμεσα τα ψάρια (κιχλίδες αφρικής) στο άλλο ενυδρείο και να τους παρέχεις τις συνθήκες που προτιμούν (PH>8, KH>10 gh>15). Στη συνέχεια θα δούμε τι παραπάνω θα κάνουμε με τα φυτά στο ενυδρείο με τα severum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...